Trail Nonstop

Fins 11 proves omplin el calendari trail del cap de setmana 

MABO, Javalambre, Titaguas i Serra Vernissa prenen protagonisme

Aquest cap de setmana és un dels més atapeïts de tot l’any en el calendari trail. Tenim a mà 11 curses diferents. D’entre totes elles, destaquem la PerimeTrail de Serra Vernissa, la Marató de Borriol, el Trail Fuentes de Titaguas i la Perimetral Javalambre. N’hi ha on triar.

itaguas 2

Triple cita a Xàtiva

A la capital de la Costera se celebra diumenge la PerimeTrail Rett Serra de Vernissa, una cursa amb un rerefons solidari. Està organitzada a benefici de l’Associació Espanyola de la Síndrome de Rett.

La prova es divideix en tres modalitats diferents. D’una banda, la cursa llarga es disputa sobre 22 km i +1700m de desnivell i amb una dificultat tècnica alta. Una mica més accessible és l ‘Sprint Trail de 12 km i +640 i finalment també hi ha una marxa senderista de 10 km i +640m de desnivell. Hi participaran uns 300 esportistes per cada categoria.

10 vegades Borriol

A la Plana Alta trobem un trail que ja a prenent aroma de clàssic: la X edició de la MABO, organitzada pel Club Muntanyer de la Pedrera de Borriol. 42 km i +2550 es presenten com un repte de nivell per a diumenge.

 

La d’enguany és una edició amb novetats interessants. La MABO 2016 és la prova inagural la Copa d’Espanya de Carreres per Muntanya FEDME. D’altra banda, i per tercer any consecutiu, la Marató de Borriol formarà part del circuit Europeu de Maratons de Muntanya EMM Series. 

Dissabte, també a Borriol, es disputarà el campionat autonòmic FEMECV de Carrera Vertical. Serà sobre una distància de 1450 metres amb una pendent màxima del 49% de desnivell.

Quilòmetres i neu

Foto: laperimetral.es

Foto: laperimetral.es

Diumenge tenim altra de les cites destacades del cap de Setmana: la VIII Perimetral Aramón Javalambre. L’any passat es va batre el rècord d’inscripcions i per a enguany s’esperen xifres fins i tot per damunt, amb més de 400 participants.

Aquest trail en realitat en són 3. D’una banda, la MiniPerimetral de 17’6 km i +1315. En un punt intermedi se situa la Perimetral de 24’3 km i +2100 i per últim, la prova reina, el Perimetrón de 39’2 i +3212m de desnivell acumulat.

De font a font a la Serrania

Titaguas acollirà diumenge la segona prova de la Lliga CxM Serrania 2016. Serà amb la VI edició del Fuentes de Titaguas, una cursa d’alt valor paisatgístic i mediambiental.

El trail presenta també dos opcions, una de promoció d’11 km i +450m i la cursa llarga de 21km i +850m de desnivell acumulat. Segons explica José Andrés Collado, director de carrera, es pot definir com «de mitja muntanya», amb el Picote i la Loma com a «punts més emblemàtics». El trail es desenvolupa en un 80% sobre senda, un 10% sobre pista forestal i un altre 10% sobre asfalt.

Més trail

L’agenda del cap de setmana es completa amb unes altres 7 curses. Dissabte, a la Marina Alta, tindrà lloc la V Perimetral de Benissa. Es tracta d’una prova duríssima que es disputa en doble distància: ultra i marató. La cursa llarga recorrerà 84 km amb +4700m de desnivell, mentre que la marató es disputa sobre els clàssics 42km i amb +200m.

També demà tindrà lloc la V Carrera de Muntanya de Tales, sobre una distància de 16’5 km.  Ja per a diumenge, a la Safor, es disputa el III Trail de Rótova. Serà una cursa de de 15km i +750m i també hi haurà una marxa d’11’5 km.

Més al nord, Peníscola viurà la II edició del Trail Serra d’Irta, amb dos proves de 24km i +800 i de 14km i +400. Alginet, per la seua banda, acull la primera edició del Tomaca Trail, que es pot disputar en doble distància: 21km o 10 km.

Per últim, el Circuit Xitxarra Trail té una nova para diumenge amb la IX Pujada a la Penya el Frare de Muro, 20’6 km amb +505m.


  • Foto: José Sucman
  • Més dades:

La MABO abre la Copa de España

Trail entre Fuentes a Titaguas

Un Trail 100% solidari

 

 

Autor: Josep Rodríguez

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »