Rescatats cinc muntanyers valencians al Pais Basc

Estaven al Barranc Cova de La Leze, a Asparrena, i hagueren de demanar ajuda passat dissabte en no poder eixir pels seus medis 

La Leze

Una experiència que afortunadament podran contar. 5 muntanyers valencians van ser rescatats este dissabte 26 de març quan estaven atrapats a la cova de La Leze a Asparrena a la província d’Alaba i hagueren de ser trets gràcies a la intervenció de diversos efectius de rescat del Govern Basc, segons informa el Departament Basc de seguretat.

Els muntanyers, de entre 25 i 40 anys, estaven practicant barranquisme a la cova de La Leze, una cova que travessa un macís ubicat a la Serra d’Altzania, molt a prop del límit amb Navarra, quan arribaren a un punt amb dos salts d’aigua que no foren capaços de superar per a poder eixir de la cova.

Avís ja de vesprada

L’avís el va donar un membre de la DYA que es trobava fent pràctiques d’escalada a la zona i els va escoltar fent crits de veu. Este xicon va advertir al SOS-Deiak 112 i els servicis d’emergència es desplaçaren fins a la zona i amb la participació del DYA Bombers de Salvatierra i Vitoria, recursos de rescat de la Policia Basca i una patrulla de la Ertzaintza pogueren traure als 6 muntanyers cap a les nou de la nit de dissabte.

Dels sis joves, 4 estaven en bones condicions i altres dos, un home i una dona, presentaven simptomes d’hipotèrmia i de fet un d’ells va ser traslladat a l’Hospital Txagorritxu. Els joves anaven perfectament equipats per a la pràctica del barranquisme, i estaven acompanyats d’un guia professional.

Un dels factors que hauria provocat el rescat va ser el fect que els muntanyers accediren a la cova a les 15:00 h de la vesprada i no a primera hora del mati, segons informa KirolExpress arreplegant paraules d’una subinspectora de les Unitats Comarcals d’Extincions d’Incendis i Salvament (UCEIS) d’Alaba.


 

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »