BCS School, la teua escola de Trail

El BCS Trail d’Uixó de la Vall acull la primera escola de Trail de la Comunitat Valenciana 

BCS Trail

«En vore les cares de felicitat dels xiquets ens adonarem que volien més Trail». Va ser després de la primera edició del Junior Trail a novembre de 2014 on vora 200 xiquets es reuniren al paratge de les Coves de San Josep de la Vall d’Uixó.

«A la segona edició esgotarem dorsals» explica Héctor Cumba del club BCS Trail d’Uixó. «Ahí és on va nàixer la idea de crear una escola. Una escola de Trail per a formar xiquets i xiquetes, que aprenguen jugant en la natura, en un entorn de respecte entre tots els integrants del sistema esportiu i el medi natural».

BCS escola Trail¿Pioners? 

Sí i no. Si a la Comunitat Valenciana, no a nivell nacional, ja que existeixen escoles de Trail des de 2012 a Catalunya i més recentement també a Baleares.

El Projecte d’esc0la esportiva està basat en:

  • l’activitat física de base (5 a 12 anys), activitat física i esport,
  • iniciació al Trail (13 a 15 anys)
  • rendiment i competició en el Trail (16 a 18 anys)

Més enllà del rendiment i les resultats,les objectius passen per altresparàmetres. «Els objetius en què es basa l’escola són crear un hàbit esportiu, potenciar les capacitats i habilitats dels alumnes, potenciar la sociabilitat dels xiquets i crear una interacció entre l’alumne i el medi natural».

Entrenaments

Entrenen 3 dias a la semana dirigits per llicenciats en CAFD i especialitzats en Reail Running: «Dimecres i divendres treballen les capacitats físiques i habilitats motrius bàsiques i específiques del Trail amb el joc com a denominador comú i aprofitant el medi natural com a lloc d’esplai». I per a dissabte queda el tercer dia d’entrenament. «Dissabte realitzem excursions per a conéixer i cuidar les muntanyes -sempre amb borses per a arreplegar el fem que trobem que no és poc- fem activitats d’orientació, reforestació, activitats nocturnes…» 

També els pares

L’escola va començar en octubre de 2015 i el nombre d’alumnes no deixa de crèixer. «Això ens confirma que anem pel bon camí». I més després de vore l’interés de molts pares que a més (…)

FIRA A LA VALL D’UIXO

Este cap de setmana els integrants del BCS Trail d’Uixó estaran a la Fira que s’organitza a l’Avinguda Cor de Jesús de la Vall d’Uixó amb motiu de les Festes Patronals de San Vicent Ferrer.

Serà una bona oportunitat de conéixer de primera mà les seues iniciatives i a més, de poder aconseguir l’exemplar nº8 de la revista Sense Límits Aventura on hi ha un ample reportatge d’esta escola de Trail.

BCSCHOOL ESCOLA DE TRAIL

  • FORMAMOS Personas.
  • FORMAMOS EN Valores.
  • FORMAMOS Deportistas.
  • FORMAMOS CON Trail.

RECONEGUT ALS PREMIS SLA

El BCS Trail d’Uixó va ser guardonat amb el premi al Club més destacat d’aventura 2015 per votació del jurado técnic de Sense Límits Aventura, valorant les iniciatives novedodes d’este jove club de la Vall d’Uixó, com ara esta Escola de Trail o el Woman Trail que pròxim 26 de juny viurà la seua segona edició.

Si vols llegir el reportatge sencer de BCS SCHOOL ESCOLA DE TRAIL el trobes al NUMERO 8 de la REVISTA SENSE LIMITS AVENTURA. Consulta ací continguts, punts de venda i suscripcions

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. UTES Espadán, l’hora de la veritat | SLA - […] La UTES i TES que organitza Espadan Trail Events compta amb la col.laboració de bona part dels clubs i…
  2. Zegama, hay que vivirlo!! | SLA - […] seua passió la traslladen als més menuts en BCS School,  l’Escola de Trail que tenen en funcionament des de…
  3. Una escola d’estiu diferent | SLA - […] la 1 Escola d’Estiu de Muntanya que organitzen al llarg de tot el més de juliol des de BCS…

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »