«La salut de l’escalada és excel.lent»

Entrevista amb Paco Durà, president de la FEMECV

escalada 1

Com està la salut de la escalada? 

Estem en un moment molt bó. Des de fa uns anys tenim competidors de present amb molt de futur. Actualment l’escalada està en creiximent. Tenim campeons del món com Pedro Pons, i gent amb un palmarés envejable en una curta edat com puga ser Jonathan Flor o Iker Ortiz Campió del món juvenil amb només 16 anys. A més, aquestos últims representen a la FEDME a nivell internacional. Estan en molt bona forma i molt motivats, que és més important.

En el cas de les xiques destaca Lucia Sempere, una xiqueta que aquest any comença a participar a les proves d’escalada a nivel nacional.

Com pots vore la salut de la escalada és excel.lent, estem en creiximent. Si tot açò continua, anirem a molt més del que estem veient.

«Actualment l’escalada està en creiximent. Tenim campeons del món com Pedro Pons, i gent amb un palmarés envejable en una curta edat com puga ser Jonathan Flor o Iker Ortiz Campió del món juvenil amb nomes 16 anys»

«Hem ampliat les edats per baix, és a dir, tenim competicions per als xiquets de 9 sub9 i de 12 anys sub12. Este fet està produint que el número de participants en competició augmente que és altre factor que ens assegura que l’escalada té futur i està ben viva».

Què aporta tindre a gent d’este nivell a la FEMECV? 

Tindre esta representació simbolitza estar en la punta de la llança de l’escalada a nivell espanyol. Hi ha que tindre en compter que només 4 o 5 xavals són els que van representant a Espanya a nivell internacional pel que tindre un ja supossa un gran èxit. Podem destacar a nivel nacional gent com Ramon Julian ‘Ramonet’ en corda o a Javi Cano, Eric i Jonathan Flor en corda i bloc.

escalada 2Com potencia la FEMECV la escalada?

La potenciem sobretot organitzant les proves, les competicions. El que més promocionem és l’escalada de competició, però hi ha un complement afegit de que cada vegada hi ha més rocòdroms urbans i es practica més.

Altra vessant interesant és que potenciem l’escalada des de ben menuts. Hem ampliat les edats per baix, és a dir, tenim competicions per als xiquets de 9 sub9 i de 12 anys sub12. Este fet està produint que el número de participants en competició augmente que és altre factor que ens assegura que l’escalada té futur i està ben viva.

Què li falta a la escalada de les categories infantils? 

Seria molt important i ens agradaría que estiguera inclosa com a joc escolar, ja que d’aquesta manera tindria uns privilegis com difusió, ajudes, coneiximent, expansió molt més grans dels que ara tenim. Tenim que pensar que estem creant la base dels futurs campions a Espanya a nivell internacional. I això és un bona raó per optar i poder estar dins dels jocs escolars com altres esports van entrant.

Parlans del esport femení en l’escalada.

La FEMECV està invertint molt en esport femení. Volem tindre una bona representació. L’únic incovenient és que es veu a més llarg termini que en el homes. Però no tenim cap dubte que quan creixca més l’escalada tindrem a més xiquetes i per tant més possibilitats de tindre una cantera més que suficient per a millorar en aquest punt.

Escalada fora del roco. 

Tenim una zona privilegiada pel clima i la roca. He de dir que cada any ve molta gent de fora per aquest fet a practicar aquest esport. Mira, no hi ha molta gent fent hui en dia escalada superior a 8a, en canvi, tenim més gent fent escalada entre 6B a 8. Parlem d’un 30 por cent, i el 69 per cent restant practica escalada més comoda, escalada més curta i el que volen és passar tot el dia en la muntanya disfrutant dels que els agrada i treballant el cos a nivel físic i psiquic. L’escalada és un esport molt complet.

Quina és la il.lusió del president de la FEMECV parlant de la escalada?

Bé, la màxima il.lusió sería organitzar una prova de la Copa del Món d’escalada. Seria (…)

El FUTUR: IKER ORTIZ

Entre els noms destacats dels joves escaladors destaca el de Iker Ortiz. Amb només 16 anys l’espigat escalador de Benigànim ha donat ja mostres del que pot arribar a fer, amb diverses vies 8 C i liderant la Copa Autonòmica d’Escalada en Bloc. Mèrits que entre altres coses li han valgut per a rebre un dels premis Sense Límits Aventura 2015.

«Iker està en un moment de forma impressionant. Està donant molt, té molts bons resultats i estic convençut de que els resultats internacionals vindran molt prompte» assegura Paco Durà.

«Iker està competint en els majors per poder fer més blocs de dificultat que son més pareguts als que té ell en els internacionals sub16. Iker està en el top 10 dels millors escaladors i està en l’elit. Estic segur  que Iker aconseguirà medalles ben prompte».

Si vols llegir l’entrevista sencera amb PACO DURA respecte de l’ESCALADA a la Comunitat Valenciana la trobes al NUMERO 8 de la REVISTA SENSE LIMITS AVENTURA. Consulta ací continguts, punts de venda i suscripcions

Més dades:

Iker Ortiz agafa el relleu a Canet

El futur de l’escalada

Altra Copa d’Espanya per a Flor

http://senselimitsaventura.com/2014/12/02/no-se-cual-es-mi-limite/

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »