Fontanars rep diumenge els íbers

Fontanars dels Alforins, un Trail per inssistència, segona prova del Circuit Trail dels Íbers 

IBERS 1

Els íbers tornen a la càrrega. Després de la batalla de vertigen a Moixent, este cap de setmana arriba la segona parada del Circuit Trail dels Íbers que tindrà lloc a Fontanars dels Alforins.

És l’estrena del Trail en esta localitat de la Vall d’Albaida que este diumenge 10 d’abril reunirà més de 500 corredors enrte les 3 modalitats: 26 km 1150+ Sprint Trail 15 km 490 + i la marxa senderista també uns 15 km.

Un Trail per inssistència

«La veritat és que ens hem quedat bocabadats amb la resposta de la gent» ens reconeix Ernest Vidal, un dels ánima mater d’esta prova. Junt amb Raul Soler s’encabotaren en que a Fontanar hi haguera un Trail –«anaven corrent per molt llocs i en tot els pobles hi havia prova i al nostre no podia faltar»– i a la fi ho ha aconseguit amb molt d’esforç i molt de treball en companyia de l’Ajuntament de Fontanars.

Des de la pròpia experiència de corredors han dissenyat un senyor Trail. «La prova reina és prou tècnica en els primers 10 km i després més corredora, amb molt de pi i vegetació. La serra nostra, gràcies a Déu, està sencereta no ha tingut cap cremat».

IBERS 2Els tallafocs

Un tallafocs, allà on està la font del Sapo, serà precissament el punt inicial que puga trencar la prova. «És quasi 1 km de llarg, que ahi no es pot correr, agatxar l’esquena i a tirar de renyons. Encara que vullgues no pots còrrer. Si algú vol correr ahi reventarà i ho pagarà al final».

Perquè després del tallafocs encara resta, disfrutar de les vistes de la replana «unes vistes espectaculars, tota la Serra Grossa que separa Moixent de Fontanars, tota la banda de Beneixama, Banyeres…», i haver d’anar crestejant i fer la senda de la creu del caminant. «El nom no li fa honor perquè és molt tècnica amb molta pedra».

A partir d’ahir arriba el tram més corredor de la prova, tot i que restarà encara altra sorpresa final, en l’ascensió a un altre tallafoc, el tallafoc de Ca El Sucrer, «però esta vegada es farà per una senda paral.lela més còmoda».

ibers 5La Gintònica

L’arribada al poble estarà ambientada,al igual que alguns trams del recorregut per la xaranga «La Gintònica» i no faltarà detall amb degustació de ví inclosa, focs d’artifici a càrrec de Xé que bo Correfoc i pastetes i cafe preparats per les mestresses. Que no falte detall a un Trail que arriba per a quedar-se. «Ara que s’ha mogut tot, en acabar la prvoa segurament formaren club».

 


Més dades:

Trail de vertígen a Moixent

http://senselimitsaventura.com/2016/03/02/moixent-estrena-el-circuit-dels-ibers/

OSCAR I CRISTINA ELS LIDERS

Després de la batalla del IV Trail de Moixent, Oscar Pérez i Cristina Garcia lideren la general del Circuit, però cal recordar que per poder optar a la victòria final al Circuit Trail dels Íbers hi haurà que participar a les 3 proves, i es computarà la suma del temps de cada una de les 3 carreres.

“El circuit preten fomentar i potenciar els valors d’una mateixa zona, juntar les mateixes tradicions culturals, esportives, i fer al participant l’autèntic protagonista a cada una de les 3 proves”.

La següent parada del Circuit serà al Trail de la Font de la Figuera pròxim 24 d’abril.

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Fontanars s’estrena amb personalitat | SLA - […] Fontanars rep diumenge els íbers […]
  2. La Font de la Figuera decideix els íbers | SLA - […] Fontanars rep diumenge els íbers […]
  3. Juan Martínez es cola a la festa dels íbers | SLA - […] Fontanars rep diumenge els íbers […]
  4. El primer dels íbers | SLA - […] Fontanars rep diumenge els íbers […]
  5. El Circuit Trail dels Íbers obri inscripcions | SLA - […] Fontanars rep diumenge els íbers […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »