«Si em passara al Trail… no sé on arribaria»

Entrevista amb Antonio Martínez, l’orientador d’Onil que va donar la la sorpresa en guanyar l’Autonòmic CxM FEMECV este cap de setmana a Tavernes

«No descarte, en un futur no masa llunyà, dedicar-li més temps al món del trail«

«Supose que els que no ens coneixien si que s’hauran dut una sorpresa en vore que arriben dos orientadors i els ho posen tan dificil»

«Crec que tinc molt de marge de millora si em preparara i em dedicara al Trail»

antonio martinez ok

 

Ha estat la gran sensació del cap de setmana en el món del Trail a la Comunitat Valenciana. El nom del que parlen aquells que esperaven amb expectació l’Autonòmic Individual de CxM FEMECV a Tavernes de la Valldigna, i per davant dels grans noms, dels habituals i dels històrics del Trail va vèncer Antonio Martínez, el jove orientador d’Onil, de 25 anys, que va còrrer a Tavernes com una mena test, en mig de la seua passió per l’Orientació.

En el món de l’Orientació és un dels craks a nivell nacional i internacional, proclamant-se recentment doble Campió d’Espanya a Pontevendra. Al món del Trail comencen ara a conèixer-lo. Apunteu el nom per a un futur on este «xiquet bomba» d’Onil, no descarta donar el pas a les carreres per muntanya.


 

Enhorabona Antonio, què tal el dia després de la victòria? Moltes felicitacions?

Sí, la veritat és que si, més de l’esperat. Crec que no li he donat tant importància com té guanyar un autonòmic d’este tipus, supose que si em dedicara a este esport ho valoraria més. 

Alguna en especial? 

Totes les felicitacions són especials. La veritat és que hem creat -sense voler-ho- molta expectació arran d’esta prova. 

Més enllà de les felicitacions la satisfacció personal…

Si, a més perquè no ho havia preparat res i era com una mena d’entrenament a modo de test de cara a la segona part de la temporada de l’Orientació. Però la veritat és que motiva molt vore que estem a un bon nivell en esta disciplina i molt content per la victòria conseguida ja que no ens dediquem a entrenar açò. Tot i que teniem opcions d’estar dalt, no esperava estar el primer de la llista en una carrera tan dura. 

«Motiva molt vore que estem a un bon nivell en esta disciplina. Tot i que teniem opcions d’estar dalt, no esperava estar el primer de la llista en una carrera tan dura»

«Alguns que ens coneixen com ara Emili i Sebas crec que savien del nostre potencial però dubte que pensarem que podiem guanyar»

«Supose que els que no ens coneixien si que s’hauran dut una sorpresa en vore que arriben dos orientadors i els ho posen tan dificil»

Conta’ns, com va ser la prova a Tavernes?

Tot i que el perfil de la prova de Tavernes en teoria ens beneficiava per les continues pujades i baixades, i per ser un terreny molt pedregós i inestable, em feia un poc de por que la part final se’ns fera pessada. Però vaig trobar-me molt bé en quasi tota la prova corrent molt més amb el cap que amb les cames.

Vaig estar amb el grup de davant quasi tota la prova, amb Cardona, Emili i Sánchez Cebrián, i només vaig tindre un moment de crisi aproximadament al 70% de la prova. Se n’anaren un poc però la pujada no era molt llarga i vaig poder recuperar els 15 segons que em duien en un tram prou exigent i tècnic. La llàstima va ser que Andreu -Andreu Blanes, l’altre orientador- no estava amb forces de lluitar per les primeres places.

antonio martínezEls he pogut enganxar i m’he posat al davant per llançar atac en l’última pujada. En vore que feia un poc de distància m’ha donat molts ànims i he pogut mantindre la diferència fins l’última baixada als últims 5 km que en ser molt tècnica i perillosa, a la volta que bonica, els orientadors ens defensem molt bé. Els duia uns 40 segons, i vaig poder mantindre la diferència en la baixada i poder fer un parell de kilòmetres més còmodes abans d’entrar en meta. sorprés. 

I què pensaves en entrar en meta. La foto i el vídeo de l’arribada ho diuen tot…

Si, ni jo mateix em creia com de bé havia anat i havia pogut córrer des del punt de vista tàctic.

Sorpresa en meta i entre els companys de Trail. Què et digueren? 

Tots els de l’equip -Marathon Crevillent- estaven molt contents -feren triple pòdium i guanyaren per equips. Alguns que ens coneixen com ara Emili i Sebas crec que savien del nostre potencial però dubte que pensarem que podiem guanyar. Supose que els que no ens coneixien si que s’hauran dut una sorpresa en vore que arriben dos orientadors i els ho posen tan dificil. Crec que el que més ha sorprés es vore com baixem, tot i que també hi ha per ahí algun que altre boig com Sebas que baixa molt bé  

antonio martínezVenies en forma de ser doble Campió d’Espanya d’Orientació, però quan de temps feia que no participaves a una carrera per muntanya?   

La última que vaig correr va ser passat estiu. Vaig aprofitar que estava corrent a Noruega per acostar-me a participar a un vertical de molt de desnivell i quedar-me un parell de posicions per darrere de Kilian Jornet. 

Això són paraules majors. T’has plantetjat passar-te al Trail?

No crec que fem més proves de Trail esta temporada. Hem tingut ara la sort que hi havia un xicotet tuit en el calendari i hem pogut testejar el nostre estat de forma, competir amb els millors de la Comunitat Valenciana i ajudar el club Marathon Crevillent a aconseguir la victòria.

Però el nostre objectiu principal és el Mundial d’Orientació a Suècia en agost. Ara ens centrarem en còrrer ràpid però amb un mapa i una bruixola a la mà, que a més en breu tenim la Copa del Món d’Orientació a Polònia a finals d’abril, un parell de relleus a Suècia i Noruega amb el meu club norueg, Europeu d’Orientació a la República Txeca a finals de maig i després en agost el Mundial.

I en un futur? 

A día de hui l’orientació és la meua passió i disfrute molt corrent pels boscos. Mentiria si diguera que les carreres per muntanya no m’agraden, les tinc molt de respecte i admiració. Però encara sóc jove i tinc molt de temps per davant, per el que no descarte, en un futur no molt llunyà, dedicar-li més temps al món del Trail.

I si acabares donant el pas, creus que tindries nivell per a ser Campió d’Espanya com en Orientació?

No sé realment el nivell que hi ha a Espanya i al món en este esport, ja que només m’he mogut a nivell autonòmic molt de tant en tant. Però si crec que tinc molt de marge de millora si em preparara i em dedicara al Trail. També tinc constància que algun orientador que internacional que s’ha passat al Trail els ha anat molt bé, guanyant algun europeu de KV, Copa del món… (François Gonon, Marc Lauenstein, Ionut Zinca… Així que, ja vorem que passa en un futur.


Sorpresa a Tavernes

Campions d’Espanya d’Orientació

Antonio Martínez i Emili Sellés, or al Campionat d’Espanya

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. La Champions de l’Orientació parla valencià | SLA - […] “Si em passara al Trail… no sé on arribaria” […]
  2. Valencians al Mundial d’Orientació | SLA - […] relleus el combinat nacional ha finalitzat en la posició 14 gràcies a uns grans relleus d’Antonio Martinez i Andreu…
  3. D’Onil a Pekin | SLA - […] “Si em passara al Trail… no sé on arribaria” […]
  4. Un orientador sense límits | Sense Límits Aventura - […] “Si em passara al Trail… no sé on arribaria” […]
  5. De Vistabella a Europa | Sense Límits Aventura - […] “Si em passara al Trail… no sé on arribaria” […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »