Alcoi es prepara per a la festa… del Trail

Més de 1000 corredors este cap de setmana al IV Trail Solidari Ciutat d’Alcoi

alcoi cartell

 

Ja sonen els tambors de guerra. Ja sonen de fons el sorolls dels milers de pasos que este cap de setmana invairan Alcoi. Una setmana abans que la gran festa dels moros i cristians, arriba la invasió del Trail a la localitat alacantina. Una invasió pacífica, solidària i amb preocupació pel medi ambient. Així podriem definir este Trail Solidari Ciutat d’Alcoi que en 2016 arriba a la seua quarta edició convertit en una gran festa per a tota la població.

L’objectiu: arreplegar diners en la lluita contra el càncer, amb una dedicatòria molt especial enguany per als investigadors de la malaltia, i de pas també concienciar a la societat de la necessitat d’invertir en prevenció i investigació, i quina millor manera que fer-ho fent esport, fent muntanya i fent salut.

CbqsICCXIAARnyj

Eixida dissabte

A les 08:00 h d’este dissabte 16 d’abril es donarà el tret d’eixida molt especial, amb la presència de l’alcalde d’Alcoi i de José Antonio López Guerrero, cap de laboratori de biologia medular de l’IVO.

A partir d’ahi, els vora 1000 participants entre corredors i caminants hauran d’afrontar els 55’5 km 5700+ que enguany té la prova, amb punt de pas per llocs el Pic de San Cristófol, El Castellar, el Parc Natural de Els Canalons o el Montcabrer que amb els seus 1390 metres d’altitud és el sostre de la prova, o els 23 km 2170+ en el cas dels caminants.

En equips de 4

alcoi rock and trailI tot amb el factor de fer-ho en equips de 4 components i haver d’anar tots junts perquè qui marca el crono de l’equip és l’últim dels 4 en entrar a meta.

Entre els equips participants hi ha molts corredors de la zona: Alcoi, Bocairent, Onil, Muro, Cocentaina… però també de molts altres punts de la Comunitat Valenciana: Alacant, Elx, La Pobla de Vallbona, Alzira, Rocafort, València, Catarroja… cada equip amb la seua filosofia, però tot amb la voluntat de passar una bona jornada de Trail i solidaritat.

L’any passat la victòria, va caure de la mà de Les Llebres I de Muro, per davant de Trivici Team de Banyeres i de Vipasana.

«La essència de la prova és eixa: és una prova solidària no només contra el càncer sinó intrísecament. El 90% dels equips entren tots junts a meta», explica Paco Fuster, creador del Trail Solidari Ciutat d’Alcoi. Ho va fer després de dur 20 anys fent carreres per muntanya i haver superar un càncer. «Era una manera de retornar a la societat el que m’havia donat a mi».

Preocupació medi ambiental

alcoi 1La preocupació per tornar a la societat i a la natura el que ens dóna es posa també de manifest en les accions concretes que l’Associació + que un trail que ha di endavant per a regenerar algunes de les sendes per les que pasa el Trail, conscient de l’impacte que el trànsit de més de 1000 persones por tindre en determinades zones d’especial interés medi ambiental com puga ser el Parc Natural de la Serra de Mariola.

Fruit d’eixa preocupació va signar-se un convenio amb l’Ajuntament d’Alcoi amb tots els col.lectius de corredors de la localitat que ja posaren en escena fa dos cap de setmana a la senda del preventori de San Cristófol.

Més solidaritat

De forma paral.lela a la prova, l’Associació + que Un trail aprofita el cap de setmana i la reunió de tants corredors i caminants per a donar cabuda a altres propostes solidàries i enguany es va arreplegar també calcer i material esportiu per al projecte Runners for Ethiopia que lidera el fisio d’Alcoi Jordi Reig, o també hi haurà una jornada de donació de sang en benefici del Centre de Transfussió de Sang de la Comunitat Valenciana.

SLA amb el Trail Solidari

Sense Límits Aventura vol posar també el seu granet d’arena en esta edició del Trail Solidari Ciutat d’Alcoi i, a més de donar difusió a la prova, al llarg del cap de setmana que té lloc el Trail hi haurà una venda solidària de revistes de Sense Límits Aventura on una part de la venda de la revista anirà també destinada a la recaptació general d’esta edició de 2016 que tractarà de superar els 8500 euros aconseguits al 2015.


Baner Turisme


Més dades: http://www.trailsolidarialcoi.com/

Un Trail molt més que solidari

La carrera més llarga

El Trail Solidari d’Alcoi apuja el teló

Les llebres dominen a Alcoi

Runners for Ethiopia 2016


 

 

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Corrent amb el cor… i amb les mans | SLA - […] Alcoi es prepara per a la festa… del Trail […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »