Un Sables «duríssim»

Repassem l’actuació dels valencians, amb tres dels nostres al top 100

sables 1

 

Punt i final a la 31 edició del Marató des Sables, la prova per etapes en autosuficiència per excel.lència. La que tot aventurer vol fer per posar-se a prova durant tota una setmana al desert: 5 dies corrent 260 km pel desert del Sahara en una edició -la més llarga de totes- que ha tornat a guanyar el marroquí Rachid El Morabyti amb un temps de 21 h 01′ 21′.

ximo relLa segona vivència de Rel

Entre els més de mil participants hi ha hagut com sempre una nòmina destacada de corredors valencians, alguns debutants, altres repetidors com el corredor de Ximo Rel que ha aconseguit acabar en una destacada 47 posició a la general després d’estar corrent 31 hores 3 minuts i 22 segons en la seua segona experiència a la Marató des Sables.

«Molt content la veritat. Era el que volia fer un top 50 i ho he aconseguit» destaca el corredor de Meliana que ha millorat molt respecte de la posició 151 del seu debut al 2011.

«Ara acumule més experiència en llarga distància i molt més ultres a les cames», experiència que va aplicar a Sables, guardant forces a les primeres etapes, per a pegar un bon mos a la clasificació a la etapa doble marató.  

I estava més preparat per a esta segona MDS «més dura que la primera». Des del primer moment. «A la primera etapa colocaren 14 km de lunes en 700+ a 48 graus de temperatura. Duríssim». La duresa que Rel ha pogut superar per acabar igual que al 2011: plorant d’alegría en l’entrada a meta. 

El tercer millor valencià

Rel, amb la seua 47 posició de la general, ha aconseguit una de les millors actuacions valencianes a Sables, només superat per la posició 17 de Vicente Juan García al 2011, i l’any passat la posició 42 del seu amic Fran Martínez.

Molt destacada també l’actuació de Pablo Martí Trigo, company de faena de Ximo Rel al port de València i amb qui ha compartit molt moments a esta Marató des Sables. Feren junts la primera etapa, a la segona va marcar fins i tot millor temps que Ximo Rel, però li va acabar pesant l’etapa doble marató per acabar cedint temps, fent en tot cas, una destacada 55 posició de la general només 15 minuts per darrere de Rel.

Edu Martin MolinaEdu Martín, al top 100

Dins del top 100 ha acabat el també valencià Edu Martín Molina, que ha acabat el que fa 62 després d’emprar 31 h 55′ 23″ en fer els 257 km d’esta edició de Sables.

Este veí de Gilet compta amb el doble mèrit d’haver fet una gran prova de Sables venint des del món del Triatló on ha sigut un habituals als últims anys a la majoria de proves de la Comunitat Valenciana. Va començar amb molta força, però va pagar l’esforç a l¡etapa doble marató on es va deixar les opcions d’acabar al to 50.

L’estrena de Kike Ordàs

Per acabar de repassar l’actuació dels nostres, Kike Ordàs Alòs, corredor d’Algemesí que feia la seua estrena a Sables i a una prova al desert després de quedar-se l’any passat amb ganes de poder fer la marató del Toubkal al Marroc. Ordàs, ha acabat Sables en una meritòria 276 posició, amb un total de 42 h 32′ 34″. Ordàs va anar de menys a més, sabent patir en les duríssimes condicions de còrrer per l’arena del desert, amb tot el material damunt, i amb la calor de vora 50 graus.

L’enhorabona per als 4 que tornen a casa este dilluns.


Més dades:

L’heroi del desert ja està a València

Fran Martínez al top 100 de Sables

Valencians al Marathon des Sables

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. El Desert com a repte | SLA - […] Un Sables “duríssim” […]
  2. Un gran Marathon des Sables | SLA - […] Un Sables “duríssim” […]
  3. Superequip valenicà a la Marathon des Sables | Sense Límits Aventura - […] Un Sables “duríssim” […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »