L’avís de Raquel

Raquel Martínez guanya la MaMoVa i acaba la que fa 6 de la general absoluta

«Les dones acabaran guanyant més carreres de muntanya per davant dels homes»

«No m’extranyaria que enguany Eva María Moreda o Gemma Arenas foren guanyadores absolutes de la MiM. El rècord segur que el fan»

raquel martínez

 

Acabarant les dones sent millors que els homes en els Ultra Trails? És una pregunta que de moment no té resposta, però que genera un debate interessant. Fins ara el domini ha estat sempre de part dels homes majoritariament de forma clara. Fins ara. Perquè les coses estan canviant.

Ha estat un dels comentaris del cap de setmana de Trail. Raquel Martínez (Corremón Trail) no només va véncer amb autoritat passat diumenge la VI MaMoVa a Andilla, sino que va acabar la que fa 6 de la general absoluta i es va quedar a només 11 minuts de fer pòdium absolut. Una dona per davant de molts homes.

mamova raquel martinezUna sorpresa

«Si m’ho diuen abans de començar la prova no ho creuria» conta a Sense Límits Aventura Raquel Martínez, sorpresa també del resultat final en meta. «En mig de la prova si savia que anava entre els primers, de fet, el quart (Jonathan Benito), el quint (José Bellot) i jo anaren molt de temps junts fins que se n’anaren un poc en el tram final»A la fi sisena absoluta a només 11 minuts de la tercera plaça que li haguera donat pòdium en categoria absoluta.

Haguera estat un doble premi a una MaMoVa on precissament Raquel Martínez va encetar el seu camí en les maratons de muntanya. Va ser al 2014 i també va aconseguir una victòria que li va fer pensar en distàncies més llargues. Dos anys després diumenge va repetir victòria. «Em vaig quedar molt a prop del rècord de la prova -a dos minuts de la marca de Silvia Miralles- però amb els canvis de recorregut amb més senda i menys pista la prova era més dura».

Més resistència…

La seua sisena plaça absoluta és un avís més de la tendència que està donant-se en el Trail en els últims anys. A mida que s’ha anat incorporant la dona a les carreres per muntanya i han anat «professionalitzant» la seua preparació s’ha igualat molt les forces amb els homes.

Les forces van igualant-se, especialment en distàncies llargues. «En distàncies curtes els homes són més ràpids, i hi ha molts que queden per davant de mi, però a eixos mateix, en distàncies llargues els supere. A més veig que als homes els entren més rampes. A les dones això no ens passa. Nosaltres tenim més resistència. Les dones acabaran guanyant moltes més proves de Trail per davant dels homes».

«En distàncies curtes els homes són més ràpids, i hi ha molts que queden per davant de mi, però a eixos mateix, en distàncies llargues els supere»

«Als homes els entren més rampes. A les dones això no ens passa. Nosaltres tenim més resistència»

«No m’extranyaria que enguany Eva María Moreda o Gemma Arenas foren guanyadores absolutes de la MiM. El rècord segur que el fan»

El camí de Núria Picas

La victòria absoluta de Nuria Picas al Marató de l’Emmona al 2014 va ser la primera senyal. Després han arribat també les bones actuacions de Gemma Arenas y Azahara García de los Salmones amb top 10 general, com les que feren passat cap de setmana a «El Rebentón» a la Isla de la Palma, prova de 55 km que acollia el Campionat d’Espanya de CxM de la RFEA Raquel Martínez va fer quarta femenina, i juntament amb Azahara García de los Salmones, Oihana Kortaza i Gemma Arenas acabaren totes dins del top 20 de la general.

A per la Transvulcània

El Rebentón i la MaMova confirmen el bon rendiment de Raquel Martínez, enguany amb canvi d’equip -Corremón Trail- i d’entrenador -Miguel Exposito-. I el canvi de mentalitat pensant també en distàncies més llargues. Al maig espera la Transvulcània. «Serà la primera volta que faig una prova tan llarga -79 km-. A vore com responen les cames. Ara estic aprenent molt d’hidratació, de la importància de beure i menjar perquè en les proves llargues en qualsevol moment et dones un susto».

Una predicció per a la MiM

La presència a la Transvulcània farà que Raquel Martínez no estiga enguanya a la MiM, on ja va vèncer en 2014. Anirà, en tot cas, com a espectadora i a fer alguna entrenament suau. I a vore com les dones continuen retallant en la teòrica supremàcia dels homes. Martínez acaba deixant una advertència. «No m’extranyaria que enguany Eva María Moreda o Gemma Arenas foren guanyadores absolutes de la MiM. El rècord segur que el fan».


 • Foto: Facebook MaMoVa
 • Més dades:

Un diamante en bruto

“Tot el món pot fer un Ultra”

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

 1. Cita d’estrel.les al Penyagolosa | SLA - […] en breu, ens deixava esta setmana una porta oberta al que seria una notícia destacada. “No m’extranyaria que Gemma…
 2. Enquesta: qui guanyarà la MiM i la CSP 2016? | SLA - […] I una última encuesta arran del que ens deia recentment Raquel Martínez, guanyadora de la MiM 2014, en relació a…
 3. Sebas i Zaid, grans favorits per a la CSP i la MiM | SLA - […] edició de la MiM 2016 puga haver sorpresa i una dona, en este cas Gemma Arenas, puga aconseguir la…
 4. Valencians a la Transvulcània | SLA - […] vé de sumar un bon resultat amb la victòria a la MaMoVa i ja ens va advertir que havia…
 5. Valencians a Zegama | SLA - […] en dones bona representación que de ben segur farà un paper molt digne amb Laia Cañes, Raquel Martínez i…
 6. Una gimnasta en el Trail | SLA - […] L’avís de Raquel […]
 7. La MAMOVA vuelve a su esencia | Sense Límits Aventura - […] L’avís de Raquel […]
 8. La Mamova serà Autonòmic de Marató per Muntanya | Sense Límits Aventura - […] L’avís de Raquel […]
 9. La MaMoVa más especial | Sense Límits Aventura - […] L’avís de Raquel […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »