Senderisme fluvial a Castelló

Diumenge es presenta el llibre «Rutas Azules» de Castelló, de Salvador Blanco i Carlos Ferris 

ulldecona

 

Caminat vora riu, vora marjal, vora molins, aquaductes, embassaments o barrancs. Caminant seguint la ruta de l’aigua a la província de Castelló. Eixa és la proposta que arriba amb el llibre «Rutas Azules. Paseo por los paisajes del Agua de la provincia de Castellón» de la mà de Salvador Blanco i Carlos Ferris, que pròxim diumenge 24 d’abril (12:30h) serà presentat a la Fira del Llibre de València.

rutas azules castellóPatrimoni fluvial

Este llibre continua amb el camí iniciat fa uns mesos amb la província de València, però presentant 22 propostes per Castelló.

«Ens mostren els paisatges de l’aigua dels espais naturals d’interior i de costa. És una selecció de 22 rutes senderistes per a descobrir el patrimoni fluvial dels rius, barrancs, marjal i embassaments que ofereixen al caminant entorn privilegiats on l’aigua és un recurs natural i cultural conservat al llarg dels segles» explica Salvador Blanco, tècnic de senderisme de la FEMECV i col.laborador de Sense Límits Aventura.

Les 22 rutes proposades ens acosten a les fonts, manantials, cascades, així com a l’arquitectura tradicional rural associada a l’aigua com ara sèquies, molins, aquaductes o aljubs, amb informació detallada de cada ruta seguint sempre el camí de l’aigua.

«Per a disfrutar i també per a concienciar de la importància de conservar i respectar el patrimoni rural asociat a l’aigua».

pozo negro fuentes ayodarMar i muntanya

Entre les 22 rutes, hi ha propostes muntanyeres com la senda del riu Bergantes, el barranc de l’Aigua negra o el naiximent del Palància, d’altres més vinculades a la mar com les marjals d’Almenara o Peníscola i propostes per a disfrutar en família com El Salto de la novia o la Fuente de los Baños.

Col.laboracions

El llibre compta amb el pròleg de la Consellera d’Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic Elena Cebrián Calvo i la col.laboració de destacats experts i professionals relacionats amb el món de l’aigua com ara Carles Rodrigo (geógraf), Ignacio Morell (Catedrátic d’Hidrogeología de la Univ. Jaume I), Benjamín Barberá (expert en molino) i Xavier Marí (Director médico del Balneario de Montanejos) que han aportat els seus coneiximents per a entendre millor la singladura i aprofitament dels recursos hídrics.

 

«Els rius valencians són camins d’argent, pels que davalla el líquid tresor que s’escampa per les hortes, planes de verdor, que compensen satisfactòriament del trencat i abrupte territorio de la resta del Regne de València».

Camins d’argent (1950). Emili Beüt i Belenguer
Marjal Almenara
Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Senderisme a l’estiu | Sense Límits Aventura - […] Senderisme fluvial a Castelló […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »