Amb el Triatló en l’ADN

Toni Moya i Cristina Moya, pare i filla, completen el Arenales 113 a Elx i escenifiquen el relleu generacional 

arenales moya 5

 

El Triatló es du a la sang. D’això no hi ha cap dubte. És un verí que entra i ja no se’n ix. I queda marcat a foc en l’ADN, i corre el perill d’extendre’s i perdurar. I passar de generació en generació.

Això ha quedat reflectic este cap de setmana a Arenales 113, a Elx, on participaren junts Toni Moya i Cristina Moya, pare i filla de Beniopa. La primera volta que ho feien junts després de molts anys.

arenales moya 4Un dels pioners

Després que Toni començara a fer triathlons allà pels anys 80 quan encara no s’estilava. Després que donarà el pas de fer també algun que altre Ironman quan era una cosa de bojos.

I després d’inocular el virus del triatló en la seua filla Cristina amb qui alguna vegada va entrar de la mà en meta sent una xiqueta.

El repte

arenales moya 2Ara, després de molts anys retirat Toni, va acceptar el repte de la seua filla. Fer junts el Arenales 113. Triatló de Mitja Distància d’Elx, un dels clàssics del Triatló. I allà anaren passat cap de setmana. Amb algun kilo de més però amb el mateix esperit que quan als anys 80 i 90 va encetar este camí que li va dur a ser un dels fundadors del Club Triatló Gandia.

La prova

Entrenaren junts la natació i alguna exigida en bicicleta, parlant i intercanviant opinions, consells i experiències. I el día de la prova, cada un amb les seres forces. Cristina acabà Arenales 113 amb un temps de 05h 42 minuts, sumant altre triatló de distància llarga després d’estrenar-se fa dos anys a l’IM de Gandia.

El sacrifici

A Toni li va costar un poc més, 06 h 53 minuts. Els anys d’inactivitat passaren factura. Des del Triatló d’Oliva al 2009 no competia. Però l’esperit de superació dels 14 IM a les esquenes, el record de les victòries als anys 80 i 90 li feien seguir endavant. I saber que la seua xiqueta estava esperant-li en meta. On acabaren fundint-se en una sentida abraçada.

arenales moya 3…i el relleu

Quedava completada la transició, el relleu generacional, que ara ha de continuar Cristina. Ho farà en breu a Lanzarote. A més, a amb una bicicleta molt especial: el quadre és el mateix amb el que són pare va fer el IM Lanzarote en 1997.

Allà on al 2000 entraren junts amb meta de la mà un home orgullós i una xiqueta que pensava algun dia competiré com mon pare. Amb el Triatló en l’ADN.


Més dades:

“Yo nací triatleta”

Compartir aquesta notícia a

2 Comentaris

  1. Toni, eres un ejemplo, en el deporte y en la vida. Un fuerte abrazo.

    Escriu una resposta

Trackbacks/Pingbacks

  1. IM Lanzarote, dos sueños | SLA - […] Amb el Triatló en l’ADN […]
  2. Arenales 113 baixa el teló | SLA - […] Amb el Triatló en l’ADN […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »