La Font de la Figuera decideix els íbers

El IV Trail de la Font de la Figuera parada final del I Circuit Trail dels Íbers 

«És una prova per a disfrutar-la, però amb una duresa considerable»

font figuera 3

 

26 km 1400+ per a definir els primers campions. Els primers guerrers del Trail. Els primers guanyadors del Circuit Trail dels Íbers que pròxim diumenge 24 d’abril tanca la seua primera edició amb el IV Trail de la Font de la Figuera, que es presenta com sempre amb la seua doble distància 26 km 1400+ i 14 km 570+.

font figuera 6Una prova per a disfrutar

«És una prova per a disfrutar-la» ens explica Javi Soriano, reconegut corredor de la Font que està implicat en l’organització «com tot el poble, que és menut, però tota la gent s’involucra al 100% al igual que l’Ajuntament». 

Garantia de qualitat

La mà de Soriano es nota al disseny d’un recorregut exigent però atractiu en un terreny que destaca per la seua vegetació i frondoses sendes ja que són d’ombría. És zona de cabres monteses, jabalins i àguiles.

«Té una duresa considerable» advertir Soriano. «Les seues pujades són en major part tallafocs, llevat de la tercera pujada que és una senda corrible si s’arriba amb força, d’uns 3 kms, si no, a caminar algún troç».

El Capurutxo

font figuera 4Eixa última ascensió és la que ens farà passar pel cim del Capurutxo i la seua famosa creu, el punt més alt de la prova i on també ens permet disfrutar de les vistes si el dia acompanya.

«Quan corones l’última pujada, el cim del Capurutxo, el corredor pot contemplar un màgnific paisatge. Pot vore: Montcabrer, Aitana, Benicadell, fins i tot el mar en díes puntuals». També passa pel Capurutxo la prova curta i la marxa senderista, una prova curta que no té molta dificultat tècnica i és ideal per aquells que comencen en el món del Trail.

La lluita

No hi haurà, però, molt de marge per a les contemplacions per aquells que volen guanyar la prova o fer-se amb el Circuit Trail dels Íbers. Les opcions estan molt obertes tant en homes com en dones després de les proves a Moixent i a Fontanars.

Llorenç Montserrat (CA Bèrnia) és el principal favorit en homes després de la victòria a Fontanars i el pòdium a Moixent, però haurà d’estar pendent d’altres corredors com ara Juan Manuel González Valiente (Like Sport) tercer a Fontanars i sisé a Moixent o Sergio Pastor (SaliTrail) quint a les dos proves.

En dones, dos companyes de club Sonia Sánchez i Cristina García del Trai Moixent es disputaran la general. Les dos s’han repartit les victòries a Moixent i Fontanars i han fet pòdium en companyia d’Irene Giner (Els Llops de Manuel) que és l’altra gran aspirant.

El rècord

Més enllà del Circuit, la lluita per la victòria estarà també marcada per la presència de corredors com ara Juan Martínez o Berta Borderia del Like Sport Lurbel. I l’alicient, també, tractar de batre el rècord que té José Davia (Marató Crevillent) amb 02:21:21.

Inscripcions 

font figuera 7De moment hi ha més de 400 inscrits entre les 3 opcions, Trail, Sprint Trail i marxa senderista, i encara hi ha opció de poder fer la inscripció a través de www.multisport.es.

El premi, una bona jornada de Trail i molt bon ambient en la prova i en l’arribada. «Al finalitzar la cursa donem entrepà de llonganissa i botifarra, acabat de fer, coques de pimento i tomata, cervessa fresca, refrescs, vi, fruita, fruits secs, coques dolces, mistela…».

A la fi, la doble vessant de corredor-organitzador es nota en cada detall d’este Trail de la Font de la Figuera que tanca el Circuit Trail dels Íbers. «Com a organitzador de la prova, desde el punt de vista del corredor, pense que quedaran contents amb tot el que es troben. Recorregut, ambient, avituallaments, bolsa corredor i tracte personal».


Fontanars s’estrena amb personalitat

Fontanars rep diumenge els íbers

Trail de vertígen a Moixent

Moixent estrena el Circuit dels Íbers

Doblet de Javi Soriano a Sierra Nevada

 

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Juan Martínez es cola a la festa dels íbers | SLA - […] La Font de la Figuera decideix els íbers […]
  2. El primer dels íbers | SLA - […] La Font de la Figuera decideix els íbers […]
  3. El Circuit Trail dels Íbers obri inscripcions | SLA - […] La Font de la Figuera decideix els íbers […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »