Sebas també guanya la CSP

El Corredor de Petrer se imposa a la CSP després d’un duríssim duel amb Remi Queralt

«M’ha dut 30 km pegant-me palos en cada pujada. Ha sigut la victòria més dura de la temporada»

 

CSP Podium Homes

 

Era el gran favorit. Així ho demostrava l’enquesta previa que haviem fet a Sense Límits Aventura. Així ho demostrava el seu gran estat de forma dels últims dos mesos amb victòries de mèrit a l’Advanced de la Transgrancanaria, la Perimetral de Benissa i el subcampionat d’Espanya d’Ultra Trail FEDME a l’Ultra Montseny. I Sebas Sánchez (Marathon Crevillent) ha tornat a fer-ho, consolidant a més el seu lideratge a la Spain Ultra Cup.

CSP Sebas 2El corredor de Petrer va saber fer a la CSP 2016 afrontant una distància de 115 km 5000+ un peliu més llarga de la que acostuma a fer. Sent conscient del seu favoritisme però també del nivell del seus competidors.

Com ara Remi Queralt (CM Vistabella Race Land) amb qui ha mantés un pols duríssim en el últim tram de la prova. «M’ha dut 30 km pegant-me palos en cada pujada. Ha sigut la victòria més dura de la temporada» reconeixia Sebas en l’arribada a meta a Sant Joan de Penyagolosa on aconseguia la victòria per davant de Queralt i de Víctor Bernad (AML Sport-Meridiano 0)

L’inici per a Caballero

Els tres marquen un pòdium de corredors plenament de la terra que tornen a demostrar que Castelló és un territori dificil de conquerir. I mira que ho va intentar Miguel Caballero (La Sportiva), guanyador l’any passat de la MiM que tornava enguany a provar a la CSP on havia estat tercer al 2014.

El corredor aragonés va ser el dominador del primer tram de la CSP, està volta molt especial corrent a la llum de la lluna plena en l’eixida nocturna, gran novetat d’este 2016. Les forces li durarien a Miguel Caballero fins el km 70 a Culla en que començà a baixar el pisto.

A Culla canvia tot

D’això s’aprofitaren Sebas Sánchez i Remi Queralt, sempre a l’ombra darrere de Caballero. Mentre l’aragonés es retirava a Vistabella, Sebas i Queralt apretaren el pas. En primer lloc Queralt, el de Benlloch estava amb ganes de refer-se de la segona plaça de l’any passat i va ser el primer en apretar i al pas per Vistabella li duia 10 segons a Sebas.

Atacs i més atacs

Passant per Mas del Collao els papers s’havien invertit i era Sebas el que anava al capdavant de la prova, però també en margens molt reduits. Així les coses el de Petrer li treia apenes 28 segons a Queralt en eixe punt. La lluita anava a ser titànica.

«Ell m’atacava pujant i jo li apretava en les baixades, però tampoc volia baixar molt ràpid perquè quedava prova i no hi havia que cansar les cames»

CSP Sebas116 km 5696+ de la CSP que anaven a definir-se per només uns segons, ens un kilómetres finals on els dos corredors tenien continuament registre visual de l’altre i on els espectadors no donaven crèdit a la igualtat de la prova. «Els últims 3 km he pogut agafar uns metres que ja han estat definitius».

A la fi, tot i l’esforç final de Queral, la victòria ha anat a mans de Sebas que entrava guanyador en meta de San Joan de Penyagolosa després de 12 h 54′ 09″, només 19 segons per davant d’un Remi Queral que tornava a quedar-se amb el segon escalafó del pòdium.

Bernad completa el pòdium

Poc després arribava a meta Víctor Bernad tercer  amb un temps de 13:11:45. El guanyador de la passada edició completava entrant en el pòdium una gran remuntada.

El top 5 el completava Paco Sáez (Team Sport HG-Aml Sport) molt regular en tot el recorregut que entrava a meta amb 13:35:46 i Josep Cebrià (Trail Serra Vernissa) amb 13:48:53 que, després de anar el grup capdavanter el primer erç de la prova, va passar un batxe del que es va reposar per  acabar fent de nou una gran CSP tot i no poder repetir el pòdium de 2015.

CSP Mercedes PilaEn dones, a Ecuador

En categoria femenina la victòria ha anat per a Mercedes Pila (GR-10) que s’ha imposat en un temps de 15h 02′ 13 per davant de a gran favorita Silvia Trigueros (Race Land).

La corredora ecuatoriana afincada a Espanya venia de fer pòdium al Campiontat d’Espanya d’Ultra Trail i ha pogut certificar una gran victòria que de ben segur tindrà una dedicatòria molt especial per als seus compatriotes que estan sobreposant-se als terratrèmols que els afectaren de forma considerable ara fa una setmana.

A l’espera de l’arribada a meta, la millor de les nostres corredores serà Belen Agut (CM GR 33). La d’Atzeneta del Maestrat ha fet una demostració de resistència veient com algunes de les nostres candidates a pòdium no tenien el seu millor dia com ara Sonia Escuriola (Race Land GR-33) retirada a Benafigós després que la de Cabanes no haja tingut en cap moment les bones sensacions que li feren guanyar a 2015, o Xari Adrian (CM Vistabella-AML Sport HG) que s’ha retirat a Vistabella després d’anar bona part de la prova en quarta posició.

 


 • Fotos:  / @PenyagolosaTr 
 • Més dades:

Altra MiM, 11 anys després

Sebas i Zaid, favorits per a la CSP i la MiM

Sebas se consagra en la TransGrancanaria

Sebas, Subcampió d’Espanya d’Ultres

 

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

 1. Altra MiM, 11 anys després | SLA - […] Sebas també guanya la CSP […]
 2. Lanzado a por la Spain Ultra Cup | SLA - […] puntos por delante de otros corredores valencianos como Sergio Vila (465) o Remi Queralt (425), con quien mantuvo un durísimo…
 3. La felicitat de la MiM | SLA - […] Sebas també guanya la CSP […]
 4. Queral i Sebas, duel per la Spain Ultra Cup | SLA - […] això que la Spain Ultra Cup (SUC) semblava sentenciada quan Sebas Sánchez (Maraton Crevillent) guanyava passat abril la CSP…
 5. Penyagolosa repeteix a l’abril | SLA - […] Sebas també guanya la CSP […]
 6. Cabres nocturnes | SLA - […] 2016 està fent una temporada per a enmarcar amb victòries de prestigi a la TransGrancanaria o la CSP de…
 7. Corrent amb el cap | SLA - […] Sebas també guanya la CSP […]
 8. “Ha sido mi mejor temporada sin ninguna duda” | SLA - […] pasarle a falta de trescientos metros. Creo que se precipitó y al final se quedó sin gas. En la…
 9. Sebas guanya la Spain Ultra Cup més igualada | SLA - […] Sebas també guanya la CSP […]
 10. Compte enrere per a Penyagolosa Trails | SLA - […] Sebas també guanya la CSP […]
 11. Sebas da el salto | SLA - […] Ultra Cup, el circuito nacional de Ultra Trails, con victorias en la Advanced de TransGrancanaria, la CSP de Penyagolosa…
 12. #PremisSLA 2016: Corredor de muntanya més destacat | SLA - […] Sebas també guanya la CSP […]
 13. La Grossa del Trail | SLA - […] Sebas també guanya la CSP […]
 14. La Penyagolosa Trails més esperada | SLA - […] Sebas Sánchez (Team HG-Aml Sport), guanyador de la passada edició, […]
 15. Consells de Campions | SLA - […] Sebas també guanya la CSP […]
 16. Compte enrere per a Penyagolosa Trails | Sense Límits Aventura - […] Sebas també guanya la CSP […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »