Família Triatló

Els germans Martínez Torres primer i segon a l’Autonòmic de Triatló MD a Peníscola

Peniscola

 

Són els Bronwlee valencians. Dos germans de Ribarroja i l’Eliana que fa molt de temps encetaren el camí de la llarga distància. Passat cap de setmana a Peníscola tingueren l’oportunitat de disfrutar i compartir junts pòdium, sent primer i segon al Campionat Autonòmic de Triatló de Mitja Distància dela Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana que es va disputar amb el IV Infinitri Half Triatló de Peníscola.

Santi Martínez Torres (Biking Turia-Ribarroja), el menor, va ser qui va dur-se la victòria amb un temps de 04:20:20. «Però podia haver guanyat qualsevol, eh» matiça ràpidament Quique, el major, que en meta es va quedar a poc més d’un minut de Santi amb 04:21:44. El més jove dels Martínez Torres va aconseguir una victòria destacada i un primer lloc en l’Autonòmic de Mitja Distància fent valdre la seua superioritat en els 89’5 km del segment de bicicleta. «M’ha tocat remar molt perquè feia molt de vent» ens explica «i perquè savia que per darrere venia el meu germà» acaba reconeguent. «Siga como siga molt content per la victòria i el pòdium dels dos».

La bicicleta, la clau

La bicicleta era la seua oportunitat després que Quique i Santi isqueren junts de l’aigua, prou endarrerits a uns 3 minuts de Ricard Marí, en un segment de natació de 2,1 km molt condicionat per les ones. A la bicicleta de seguida es colocaren per davant, i el terreny sinuós, i el vent, afavoriren les condicions i el bon estat de forma de Santi que encetava la carrera a peu ja primer amb uns 7 minuts d’avantatge respecte del seu germà major Quique, i 5 minuts respecte d’altres perseguidors com ara Ricard Mari, Julen Saldias, Gerard Soria o Oliver Hernández.

Començava els 20 km finals, on Santi patia la falta d’entrenaments i Quique tractava d’anar remuntant tot i les dolències musculars que a les últimes setmanes li havien impedit entrenar amb normalitat. Tractava també d’anar avançant possicions fins colocar-se tercer en meta, i segon a l’Autonòmic en un pòdium que acabava completant Francisco Palau (Triatló Carcaixent).

En categoria femenina la victòria a l’InfiniTri Triatlo MD Peníscola va ser per a Olga Pons, i l’Autonòmic per a Karen Faus (CA Safor Delikia Sport) amb 05:12:43, per davant de la seua companya de club Pilar Martí Brines i de Carmen Naturil (Tripuçol) que va acabar en un temps de 05:29:29

Una llarga història

L’experiència en la llarga distància dels Martínez Torres vé de lluny. Des que Quique obrirà el foc i acabara complit el somni d’anar -i repetir- al IM de Hawaii, allà on anys després es classificaria també Santi per aconseguir rebaixar la marca del seu germà. A Quique li queda en tot cas l’orgull de saber que quan han recorregut món junts fent Ironmans, com ara a Lanzarote, Cozumel, Sudáfrica o el ICAN Gandia, ell, Quique el major, sempre ha quedat per davant de Santi, el menor.

La rivalitat continua

La rivalitat sana continuarà, més encara ara que el menut li ha guanyat al major. Queda vore ara com s’ho fan a les següent sproves on van a coincidir pròxim 8 de maig al II Triatló Olímpic de Xilxes, pròxim 22 de maig al IV Triatló MD d’Oliva i en especial a IM de Niza, pròxim 5 de juny. Servirà per vore si el relleu generacional ell ja una realitat. O si Quique manté l’hegemonia en la llarga distància en la família Martínez Torres.


Més dades:

La màquina de l’Eliana

Un triatló 4 x 4

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pòdiums en família | Sense Límits Aventura - […] Família Triatló […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »