Ballester & Ballester

Pepelu Ballester i Manel Ballester guanyadors de UTES Espadan a la Vall i Marató del Buscarró a Barxeta 

UTES pepelu

Comparteixen cognom i passió pel Trail. I res més. No es coneixen, no tenen relació ni coneiximent previ ni havien coincidit mai en una carrera de Trail. Però Pepelu Ballester (Mur i Castell Tuga) i Manel Ballester (La Mallà Tot Pulmó) són els noms -i cognoms- destacats d’este cap de setmana de Trail a la Comunitat Valenciana després d’haver guanyat les primeres edicions del UTES Sierra de Espadán a la Vall d’Uixó i la Marató del Buscarró a Barxeta.

Un veterà i un novel

Al Trail que ara els uneix arriben de forma ben diferent. Pepelu, de Faura, amb més experiència, vivint totes les distàncies, des de la mitja als Ultra Trails, i tornant a disfrutar de la muntanya i als pòdiums (Marató Calderona, Trail Almedíjar) i les victòries (Trail2Heaven) després d’haver-se sobreposat a algunes lessions.

Manel, de Barxeta, només fa 1 any que practica el Trail i ahir, la Marató de Buscarró era la seua primera experiència en la muntanya distàcia marató, després de fer només 5 proves de Trail, amb algun resultat de mèrit com la quarta plaça a  Serralades de Barxeta amb distància més curta.

Pepelu, UTES Espadán 

La victòria de Pepelu Ballester en la UTES Espadán, 106 km 6200+ és la reivincidació personal de Pepelu. La victòria de la perseverància en la ultra distància, i una victòria a casa per al seu club el Mur i Castell-Tuga que va colocar a més també a Andrés Román en segona posició.

«He pogut controlar des del primer moment perquè anaven dient-me el temps que li duia al segon i així podia anar al meu ritme» explica el de Faura que després de dominar la prova de principi a fi, des de l’espectacular eixida dins de les Coves de San Josep, Pepelu entrava en meta a la Vall d’Uixó radiant de felicitat després de 14 h 11′ 37″ corrent pels paratges de la Serra d’Espadà.

UTES podiumEntrava Peleu paladejant la victòria aliè a la dura batalla que mantingueren el seu company de club Andrés Román i Pedro Martínez (Esport Colau Trail), que entraren en meta separats per només 3 segons, després d’una gran remuntada d’Andrés que acabà avaçant in extremis Pedro Martínez.

Manel, a la Marató del Buscarró

manelL’altre Ballster, Manel, celebrava també victòria, amb el sabor especial de fer-ho a casa, estrenant el palmarés de la Marató del Buscarró-Barxeta. «És dels dies que més he patit en competició», reconeix Manel. «Ha estat molt exigent per la calor i la duresa del terreny amb moltes pendents curtes però dures, sense temps de recuperació amb baixades de molta pedra que trencaven el ritme».

El ritme tranquil a l’inici i fins l’equador de la prova on es colocava líder, se li va esgotar en el km 36. «A l’últim avituallament he notat que les cames me pesaven, però ha sigut arribar al poble i m’han dut en volandes cap a meta». Allà entrava després de 4 h 20’15», i necessitava altres 20 minuts per a recuperar-se i tornar a ser persona.

Tractant de recuperar l’alé va vore com entraven en meta Gabi Valero (Corremón Trail) i Alfonso de la Torre Sáez (Alcudia de Veo Trail) que consolida la seua primera posició a la general de la Challenge Trail Marathon.

Mentre, Manel celebrava la seua primera gran victòria en el món del Trail amb la seua familia Ballester en meta, sense saber que altre Ballester, del que no és família s’alçava diumenge matí paladejant la seua gran victòria a la UTES. El que el Trail uneix…

 

manel 2


Més dades:

MABU, descobrint Barxeta

UTES Espadán, l’hora de la veritat

El corredor de la gorra

De la platja a la neu, el tot terreny de Xàbia

http://senselimitsaventura.com/2014/11/17/la-locomotora-dalcoi/

ESCALES I MARATONS

A més de la victòria de Manel Ballester, l’altra nota destacada de la Marató Buscarró-Barxeta va estar la segona plaça de Gabi Valero (Corremón Trail), especialment tenint en compter que el corredor de Rocafort havia estat el dia anterior participant a la Pujada a l’Hotel Bali on va fer la posició 26.

A la Pujada a l’Hotel Balí va estar també Ignasi Cardona (Like Sport Lurbel) que va ser els millor dels nostres acabant en setena posició, i també destacada la participació d’Emili Sellés (Macrovital – Marathon Crevillent) que fa acabat el que fa 12 i a l’endemà va aconseguir la victòria a la IX CxM Banyeres de Mariola.

CHALLENGE TRAIL MARATHON

La Marató del Buscarró Barxeta era la segona prova de la Challenge Trail Marathon, circuit de Maratons de Muntanya que tancarà el calendari pròxim 18 de juny amb la marató nocturna Amanece por Chiva.

A esta ultima prova arriba com a líder destacat Alfonso de la Torre (Alcudia de Veo Trail) que amb la seua tercera posició a la MABU amplia en 18 minutos la seua aventaje respecto de Batiste Ruiz (Mur i Castell Tuga) que va acabar el quint.

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. La MaBu en imatges | SLA - […] Ballester & Ballester […]
  2. El Marató Buscarro es queda a casa | Espiquer - […] Fragment de la noticia de Sense Limits Aventura  […]
  3. Valencians al Top 10 d’Andorra | SLA - […] més destacada ha estat la de Pep Ballester (Mur i Castell Tuga) que ha acabat quart a la Ronda dels…
  4. Valencians al Top 10 d’Andorra Ultra Trail | SLA - […] més destacada ha estat la de Pep Ballester (Mur i Castell Tuga) que ha acabat quart a la Ronda dels…
  5. El KV Gandia més obert | SLA - […] altres corredors de nivell com ara Josué Aran (Irun Calp), David Ballester (Mur i Castell-Tuga) o Manel Ballester (La…

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »