La Champions de l’Orientació parla valencià

Andreu Blanes guanya la 10Mila, la millor prova d’orientació del món a Suècia amb 9000 participants

andreu blanes 2

 

«De xicotets ens juntavem i passavem tota la nit davant de l’ordinador seguint la prova. Guanyar-la ha estat com per a un futbolista guanyar la Champions». D’esta manera tan gràfica defineix l’orientador d’Onil Andreu Blanes la seua experiència este cap de setmana a la 10Mila a Suècia, la prova de les proves en el món de l’Orientació que en este 2016 ha tingut accent valencià.

andreu blanes9000 orientadors… i dos valencians

Més de 13o0 equips amb 9000 orientadors en total es reuneixen cada any a la 10mila, esta prova que comença abans que es faça de nit i acaba quan es fa de dia. Corrent de nit, orientant-se de nit, sprintant de nit en un ambient entre els espectadors en el que a Suècia és tot un espectacle multitudinari.

Entre eixos 1300 participants un parell de valencians. Andreu Blanes i Antonio Martínez, els xiquets bomba d’Onil que en este cas participaven en equips diferents. Andreu Blanes amb el SNO (Södertälje Nykvarn Orientering) i Antonio Martínez amb el segon equip del Halden SK

L’emoció fins el final

Els dos tingueren el premi de guanyar la seua posta, el seu relleu, en un ambient enfervorit, però el premi major va ser per a Andreu que, amb el seu club, el SNO aconseguia la victòria final. «Vaig guanyar la meua posta, la cuarta, que es tracta de la posta mes llarga i que és completament nocturna (eixia a les 00:15 i acabava a la 01:55). És coneguda com «long night».

…I la Champions

10 milaI després l’emoció màxima fins el final. «A la última posta ens vam jugar el tot per el tot al sprint amb altres dos equips, però el company que feia la última posta Jonas Leandersson, campió del mon en 2015 va fer una gran sprintada donant-nos la victòria final. Va ser tot un cúmul de sensacións ja que per a un espanyol fa uns anys era algo imposible de pensar el poder estar en esta prova i guanyar-la. Trobar-me ahí amb els meus companys de club em va fer la sensació com si un futbolista guanyara la champions league».

L’alegria va quedar completada amb la bona actuació d’Antonio amb el seu equip. Dos valencians, d’Onil competint al màxim nivell entre els millors del món. «Per a l’orientació espanyola suposa una revolució que ni nosaltres podriem haver imaginat quan començarem en la orientació».

«De xicotets ens juntavem i passavem tota la nit davant de l’ordinador seguint la 10 mila. Guanyar-la ha estat com per a un futbolista guanyar la Champions»

«Per a l’orientació espanyola suposa una revolució que ni nosaltres podriem haver imaginat quan començarem en la orientació»

Orientació… i també Trail

La Champions de l’orientació parla valencià, i l’atenció mediática queda de nou fixada en estos dos xicons que continuaran donant molt que parlar en l’orientació i també en el trail on fa unes setmanes participaren al Campionat Individual FEMECV, amb victòria d’Antonio Martínez per davant de tots els grans corredors locals.


Més dades:

Andreu Blanes, propuesto para los mejores logros en Orientación

Andreu Blanes amb nom propi a la 10Mila

“Si em passara al Trail… no sé on arribaria”

Sorpresa a Tavernes

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Un Europeu per a Casal | SLA - […] Per una banda Antonio Martínez va rebre una desqualificació i no va poder ficar-se a la final. Andreu Blanes…
  2. Póker d’orientadors | SLA - […] d’Orientació de la Comunitat Valenciana dels que destacada especialment el compotas per Andreu Blanes, Antonio Martínez, Esther Gil i…
  3. #PremisSLA 2016: Orientador més destacat | SLA - […] La Champions de l’Orientació parla valencià […]
  4. Andreu diu adeu | Sense Límits Aventura - […] La Champions de l’Orientació parla valencià […]
  5. Revolució en l’Orientació | Sense Límits Aventura - […] La Champions de l’Orientació parla valencià […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »