Una progressió imparable

Júlia Font torna a guanyar el Lózere Trail a França

Ací ens conta les claus de la seua millora 

julia font 2 

Amb 22 anys és una de les corredores de muntanya més prometedores de la Comunitat Valenciana i de tota Espanya. Du el Trail en l’ADN, traslladat des de ben menuda pel seus pares, i això que al principi no li agradava còrrer. És la corredora de Fondeguilla Júlia Font (M0untain Runners del Berguedà) que passat cap de setmana va tornar a vèncer el Lózere Trail a França, a més rebaixant en 14 minuts el temps de l’any passat.

Segona victòria a Lòzere

julia font lozereI això que no arribava bé a esta prova de 25 km on l’any passat ja havia aconseguit la victòria. «No havia tingut bones sensacions les setmanes anteriors, però esta setmana ha tornat a donar rendiment el treball i els entrenaments».

Els resultats

Uns entrenaments que estan duent-li a tindre una gran progressió. Amb només 22 anys Júlia en este 2016, a més de la victòria a la Lozere Trail, acumula pòdiums al Trail Cap de Creus, al Trail Rocacorba, a la Vertical MABO, a més de ser campiona sub’ 23 de KV de Catalunya.

La millora

Allà, a Catalunya viu ara finalitzant els seus estudis de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport a Font Romeu. «Acabe la llicenciatura en maig». Eixos coneiximents –que recentment va plasmar en un article molt interessant a Sense Límits Aventura- són els que l’han fet progressar exponencialment.

«El meu gran canvi ha sigut perquè des de fa un any sóc jo la meua pròpia entrenadora. Vaig començar a prendre els entrenaments amb més disciplina. Encara que també hi ha moments dolents o de dubtes, on és dur no tindre a qui contar-li que has tingut un mal dia, però crec que això m’ajuda a crèixer com a esportista i com a persona».

«El meu gran canvi ha sigut perquè des de fa un any sóc jo la meua pròpia entrenadora. Encara que també on és dur no tindre a qui contar-li que has tingut un mal dia, això m’ajuda a crèixer com a esportista i com a persona»

«Els meus objectius a llarg termini no són resultats, sino seguir disfrutant i que la muntanya em segueixca donant aquesta felicitat que em dona, i ja arribaràn les coses, pedra a pedra és fa paret»

La maduresa i els objectius

Eixa maduresa li fa plantetjar-se objectius més ambiciosos per a enguany. El primer d’ells la Volta al Terme de Fondeguilla, un dels clàssics del Trail valencià on l’any passat va acabar segona. I més endavant…

«Aniré als Campionats d’Espanya i del món de km vertical i carrera en línea el pròxim juliol i depén de la temporada: Campionats del món sub23 i alguna cursa més» explica Júlia, que en tot cas, de seguida matissa: «Els meus objectius a llarg termini no són resultats, sino seguir disfrutant i que la muntanya em segueixca donant aquesta felicitat que em dona, i ja arribaràn les coses, pedra a pedra és fa paret».

Més dades:

Júlia Font conquereix França

http://senselimitsaventura.com/2016/05/10/dones-rendiment-i-menstruacio/

I NO LI AGRADAVA CÓRRER…!!!

El Trail sempre ha estat present en la vida de Júlia, que va crèixer envoltada en uns pares amants de la muntanya. La seua mare, Mati, també corredora de muntanya i són pare, Angel, seleccionador de CxM de la FEMECV han incultat la passió per la muntanya a Júlia i la seua germana Laia, campiona junior FEMECV

Tot i això, en un primer moment no li agradava córrer. «Vaig ‘fer’ un any atletisme als 16 anys, i no m’agrada gens córrer, ni tan sols podia mantenir dues voltes seguides corrent…» explica Júlia.

El Trail arribà més endavant, de la ma en primer lloc del senderisme. «Als 17 anys vaig començar a anar a caminar a la muntanya amb el meu cosí Guillem amb el qual ens quedavem més dies a casa cuinant que entrenant i després amb la meua amiga Andrea amb l’excusa de preparar una cursa. Després d’aquesta cursa em vaig engantxar i vaig començar a entrenar per fer més curses, sense pensar que tot allò arribes tan lluny…».

Ara els 22 anys, el Trail i la muntanya formen part inseparable de la seua vida. «Anar a la muntanya s’ha convertit amb una manera de viure per mí, no per evadir-me del que m’envolta sino més bé per conectar-me a ell».

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Vola al Terme: pura història de Trail | SLA - […] Una progressió imparable […]
  2. Volta al Terme: pura història de Trail | SLA - […] Una progressió imparable […]
  3. La Volta al Terme més extrema | SLA - […] la calor es va sobreposar també Júlia Font (Amics de la Volta al Terme). La jove corredora local era…
  4. Un Trail per la igualtat | SLA - […] Als seus 22 anys, la corredora de Fondeguilla és una de les més fermes promeses i realitats del Tr….…
  5. PremisSLA2016: corredora de muntanya més destacada | SLA - […] JULIA FONT (Amics de la Volta al Terme Fondeguilla) […]
  6. Una promesa… també en la neu | SLA - […] Una progressió imparable […]
  7. Júlia guanya a casa | SLA - […] Una progressió imparable […]
  8. Un pòdium Mundial | Sense Límits Aventura - […] Una progressió imparable […]
  9. Júlia Font, a per l’Europeu de Trail a Macedònia | Sense Límits Aventura - […] Una progressió imparable […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »