Volta a Espanya en handbike

El valencià Carlos Sanchis enceta dimecres un viatje en cadira de rodes de 4000 km per tota la península

carlos 4

 

«No tracte de reivindicar res, ho faig perquè m’agrada disfrutar del medi ambient i les ciclorutes. I promoure l’esport adaptat, perquè la gent vega que es pot viure també grans aventures en persones amb discapacitat». Eixes són les raons que mouen al valencià Carlos Sanchis Collado a fer un viatje de 4000 km en handbike, en una cadira de rodes adaptada.

En solitari

carlos 3Ho farà eixint este dimecres 25 de maig des d’Alaquàs per a tractar de fer una volta a la península en uns 60/70 dies. «Faré entre 80 i 100 km al dia» conta a Sense Límits Aventura este valencià de 42 anys, que farà este recorregut de forma autònoma, sense cap tipus d’ajuda externa ni cotxe de recolçament.

«Intente ser totalment autònom. Faré el vitae a soles, i duc damunt la meua tenda de campanya amb el sac de dormir per a poder dormir en campings, tot i que algun dia també està previst anar a casa d’alguns amics».

40/50 kilos de pes

En total du damunt entre 40 i 50 kilos, que arrosegarà amb les seues forces en una handbike especial amb ajuda mecànica. «Es una bicicleta que s’adapta a la cadira de rodes, de la marca Striker. Quan arribe al punt de destinació me separe la bicicleta i puc funcionar amb la cadira de rodes. La bici és semielèctrica però reserve eixa bateria només per a les pujades dels ports de muntanya».

4000 km en 60 dies

carlosForces i esperit de lluita no li falten a este valencià que ja acumula experiència en reptes d’este estil. Al 2014 va fer 2000 km també en handbike des de València fins a la Selva Negra d’Alemanya. Ara seran el doble, 4000 km, en una particular Volta a Espanya, que li durà a recòrrer la Península Ibèrica en el sentit de les agulles del rellotge.

El recorregut

«D’Alaquàs aniré fins a Cadis per la ruta Euro Velo 8, una de les grans rutes europees. De Cadiç a Sevilla, i de Sevilla per la via de la plata cap a A Corunya, agafant un desviament per travessar també cap a Toledo i Madrid i després tornar cap al Nord. Així quan acabe la ruta podré dir que he estat en totes les Comunitats Autonòmes. De Galicia aniré pel Camí de Santiago però a l’inrevés, arribant a Bilbao i d’allà anant a Vitoria, Logroño, Navarra, i pel prepirineu arribar fins a Girona. Des d’allà a Barcelona i tornada a casa a València».

La vida

Només de pensar-ho ja cansa. No així a Carlos que és feliç fent aventura i fent esport. Així ho fa amb este tipus de reptes i també en el dia a dia on també en la seua cadira de rodes disfruta jugant al padel, al basket, i en algun altre moment també a la pilota valenciana o l’esquí. Ha fet fins i tot el descens del Sella en bicicleta.

Amb voluntat de ferro no hi ha obstàcle que li impedisca continuar endavant tot i eixe accident de trànsit que ara fa més de 20 anys el va deixar en una cadira de rodes. Eixe és altre dels missatges que vol llançar amb el seu viatge: la prevenció en la carretera i aprofitarà per a fer-ho, com fa també en algunes de les xarrades que dóna amb alumnes de quart de ESO en alguns instituts.

 

carlos sanchis


Més dades:

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »