Europa als seus peus

El triatleta de Serra Héctor Català, campió d’Europa de Paratriatló a Lisboa 

catala 3

Perquè no hi ha obstacles insuperables ni somnis impossibles. Perquè no hi ha més que alçar-se quan la vida et colpeja. Perquè no hi ha res com l’esport per a refer-te en moments complicats. A la Comunitat Valenciana tenim molts exemples. Lúltim d’ells és Héctor Català, triatleta de Serra que passat cap de setmana a Lisboa es va proclamar Campió d’Europa de Paratriatló en la modalitat de PT5, per a participants amb deficiència visual.

Perquè no tindre una visió 100% no impedeix disfrutar de la vida i del’esport. I competir. I esforçar-te. I disfrutar sabent que ho dones tot. I paladejar l’entrada a meta. I abraçar-te allà al teu guia, Luis Javier Castellano, amb qui acabes de proclamar-te campió d’Europa.

«Aconseguirem algo que pensavem que era impossible» ens conta Héctor Català. «Veniem amb molta confiança després dels bons resultats previs, però açò era un Campionat d’Europa i teniem molt de nivell davant».

De fet els va tocar fer remuntada després d’eixir de l’aigua un peliu endarrerits. «Isquerem de l’aigua en tercera posició, i ja en la primera volta en bici ens colocarme segons» recorda. «Al no estar permés el drafting el segment de la bici és clau i gràcies a d’això ens acostarem molt als primers que en ser cegs totals havien eixit abans».

catala 1

I ja restava la carrera a peu, on tocava mesurar forces. «Ho ferem amb cap, de menys a més, passant els primers a falta de 500 metres de meta. I després apretarem per aconseguir una cosa que pensavem que era quasi impossible» recorda el de Serra. «Estem extremadament contents i satisfets amb el treball fet».

I amb el doble premi que atorga ser campions d’Europa de Paratriatló, amb la classificació per al Mundial del pròxim 24 de juliol a Roterdam. Allà estarà de nou, Héctor Català, donant guerra i sent exemple.

LA MALALTIA DE BEST

No va ser fins fa 3 anys quan a Héctor Català li va canviar la vida. Es va agreujar la malaltia de Best que li havien detectant sent un xiquet i que li reduia notablement el percentatge de visió. Quedaven dos opcions: rendir-se o lluitar. Va optar per la segona i per l’esport.

Des d’eixe moment va incrementar la seua passió pel triatló que ja practicava previament, i al paratriatló ha trobat la seua manera de dir que a la vida hi ha que plantar-li cara. Vinguen com vinguen les circunstàncies.

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Al Mundial sense complexos | SLA - […] Català després que passat 28 de maig a Lisboa es proclamara Campió d’Europa en la modalitat PT5, títol que…
  2. Doble alegria al Mundial | SLA - […] actuació del paratriatleta de Serra Héctor Català que està vivint un 2016 d’ensomni. Sumava esta diumenge una medalla de…
  3. #PremisSLA 2016: Triatleta més destacat | SLA - […] HÉCTOR CATALA  (Trisport Roquette / Serra)  […]
  4. Europa als seus peus (II) | Sense Límits Aventura - […] Europa als seus peus […]
  5. De pòdium en pòdium en Europa | Sense Límits Aventura - […] Europa als seus peus […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »