Rècord del món a pedals

El valencià Carles Nebot estableix en 41 hores el rècord del món de 1000 km pedalejant sense parar

carles nebot fin

*************Actualitzat 19:00 h *****************

1000 km en 41 hores. Eixe és el temps en què finalment el ciclista valencià Carles Nebot ha establert el rècord del món Master 50 de la distància.

Fins ara cap altre ciclista en el món havia pogut rodar 1000 km sense parar i Nebot ho ha fet este cap de setmana al velòdrom Luis Puig de València fixant el temps rècord en 41 hores amb només 20 minuts de són, un poc per damunt del temps que havia previst, degut a alguns problemes estomacals.

En eixes més de 40 hores pedalejant sense parar, fent 4000 voltes a un recorregut de 250 metres, va tindre fins i tot alucinacions i algunes dificultats per la hipnòtica visió del velòdrom. Tot i això, prova superada i altre rècord aconseguit.

******************************************************************

1000 km pedalejant sense parar. Fins que donen les cames, el cor i l’esperit per a trctar de fer eixa distància en el menor temps possible. És el repte que este cap de setmana es plantetja el ciclista d’ultrafons valencià Carles Nebot que aspira a batre el rècord del món superant els 1000 km en pista coberta.

Dissabte 4 de juny

La cita tindrà lloc al velòdrom Lluis Puig de València este dissabte 4 de juny on este veterà ciclista Master 50 tractarà d’establir un nou rècord del món homologat per la UMCA (Ultra Marathon Cycling Association) i tractar de fer 1000 km en el menor temps possible. En el món només ho han fet altres 3 ciclistes, tots ells menors de 50 anys.

1000 km en menys de 40 hores

Nebot, natural de Sueca però amb residència al Port de Sagunt, ja va establir un rècord similar a l’aire lliure quan al va fer un registre de 681 km en 24 hores. «Ara aspire a fer els 1000 km en menys de 40 hores» conta Nebot a Sense Límits Aventura. «Almenys qui ho intente després que els coste de superar».

«Aspire a fer els 1000 km en menys de 40 hores. Almenys qui ho intente després que els coste de superar»

«A partir dels 700 km i les 24 hores ja és territori desconegut per a mi, perquè no he arribat mai. Es com l’altra cara de la Lluna per a l’home»

Cames, cap i estòmac

El repte està en les cames, però fonamentalment en el cap, en la capacitat de mantindre la concentració per a rodar i rodar fent voltes als 250 metres de la pista del velòdrom Lluis Puig, on per a completar els 1000 km haurà de fer un total de 3000 voltes, tractant de mantindre el major ritme possible.

L’altra cara de la lluna

La idea és poder rodar a uns 33 km/h i 120 pulsacions de forma continuada al llarg dels 1000 km, sabent que hi haurà moments de patiment, fatiga i esgotament tan físic com mental. «A partir dels 700 km i les 24 hores ja és territori desconegut per a mi» explica Carles Nebot. «Li anomene l’altra cara de la Lluna perquè no he fet mai».

«Rodar al velòdrom és molt diferent a la carretera. Arriba un punt que el cap se t’enbota i has de parar 20 segons per a posar peu en terra i després poder continuar. Hi ha unes línees paraleles que són un poc hipnòtiques»

«Hem estat treballant i entrenant com assimilar bé l’alimentació sobre la bici perquè a la fi és un dels factors claus. Fins ara els master 50 que ho han intentat han hagut d’abandonar per problemes estomacals»

Recorregut hipnòtic

Li tocarà fer de tant en tant parades curtes per a trencar la rutina de rodar en un velòdrom de tan poc recorregut. «Ja he rodat diverses vegades a entrenar al velòdrom i és molt diferent a la carretera. Arriba un punt que el cap se t’enbota i has de parar 20 segons per a posar peu en terra i després poder continuar. Hi ha unes linees paraleles que són un poc hipnòtiques i hi ha que trencar la marxa perquè no te supere».

També hi ha que cuidar molt l’alimentació i la traçada. «Hem de jugar amb el peralte perquè no se te carreguen la cames, seguint la línea blava que hi ha marcada en terra fent la traçada de manera que puges i després et deixes caure i aprofitar la inercia. I quan a l’alimentació hem estat treballant i entrenant com assimilar bé l’alimentació sobre la bici perquè a la fi és un dels factors claus. Fins ara els master 50 que ho han intentat han hagut d’abandonar per problemes a l’estòmac».

Afició incondicional

És un repte majúscul, però energies i il.lusió no li falta a Carlos Nebot, que a més contarà amb l’ànim incondicional dels aficionats que s’acostaran al velòdrom. «Està obert al públic, i ja m’han dit que va a vindre gent del meu poble de Sueca i també del meu equip del Calderona Bike». A les 09:00 h de dissabte comença a rodar i a contar el crono. I Carles Nebot no estarà a soles.


Més dades:

Ultra Ciclisme a la Comunitat Valenciana

http://senselimitsaventura.com/2015/08/04/una-bendita-locura/

DE PEL.LICULA DE HOLLYWOOD

No estarà a soles Carlos Nebot en este intent de record que té a més una finalitat solidària i una història increïble. L’anterior rècord de Carles Nebot aconseguit al juny de 2015 va estar dedicat a una jove nordeamericana Mandy Coleman que estava en coma després d’un accident de carretera. El seu somni era ser ciclista i quedava truncat.

La seua tia, Cindy, que vivia a València, va demanar Carles Nebot que si feia el rècord a l’aire lliure li ho dedicara a Mandy. Així ho va fer en un vídeo, i sis hores després de batre el rècord i al poc de passar-li el video a l’hospital la xica va despertar després d’11 mesos en coma. «De pel.lícula de Hollywood» recorda Nebot.

RELAY ACROSS AMERICA

Mandy es troba encara en fase de recuperació i els diners que s’arrepleguen en este repte aniran destinats a la ONG que li ajuda cada dia en la seua rehabilitació. «De fet, han creat allà als EEUU una prova d’ultra distància pròxim juliol on m’han convidat a participar. No puc dir que no perquè m’han dit que si no vaig no es fa». Allà estarà per tant Carles Nebot de l’1 al 9 de juliol fent la Relay Across Amèrica, 3380 km recorrent els EEUU de Nord a Sud.

24 H CYCLO CIRCUIT

I per rematar els reptes, a finals de juliol, Carles Nebot afrontarà la segona edició de les 24 h Cyclo Circuit on l’any passat va participar formant part del Team Calderona Bike. Enguany espera que l’experiència siga millor que al 2015 on uns problemes estomacals el deixaren fora de combat. La prova serà a més Campionat d’Espanya d’Ultra Distància

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. #PremisSLA 2016: biker més distract | SLA - […] CARLES NEBOT (Team Calderona Bike / Sueca) […]
  2. #PremisSLA 2016: biker més destacat | SLA - […] CARLES NEBOT (Team Calderona Bike / Sueca) […]
  3. #PremisSLA 2016: Orientador més destacat | SLA - […] CARLES NEBOT (Team Calderona Bike / Sueca) […]
  4. #PremisSLA 2016: Repte personal d’aventura | SLA - […] CARLES NEBOT (Team Calderona Bike / Sueca) […]
  5. Un Everest en la bicicleta | SLA - […] Rècord del món a pedals […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »