Valencians a la selecció espanyola FEDO

Entrevista amb Antonio Gil i Héctor Esteve, selecionadors de la FEDO, per José Barberà

FEDO seleccionadors

Passat cap de setmana la Federació Espanyola d’Orientació (FEDO) convocava a Conca als membres tècnics i aspirants a la selecció espanyola Absoluta, Junior, Sub 18 i Sub 16.

Les places per al junior, sub 18 i sub 16 estan clares i designats 3 valencians: 2 homes i una dona: Luis Milvaques, Raúl Sanjuán i Maria Soriano. En les places per la selecció absoluta tenim més competència. La prova final de preselecció tindrà lloc pròxim dijous, divendres i diumenge a Suècia. Hi ha 5 aspirants de la Comunitat -tots d’Onil-: Andreu Blanes, Antonio Martínez, Roger Casal, Esther Gil i Violeta Feliciano, per asegurar-se un lloc al mundial absolut d’Orientació 2016.

Dos dels seleccionadors del equip de 5 que estaven presents en Conca són de la Comunitat Antonio Gil (AG) i Héctor Esteve (HE) amb qui parlàrem per conèixer millor el seu treball com entrenadors/sel·leccionadors de la FEDO.

¿Quant de temps esteu fent d’entrenadors/sel·lecionadors nacionals i en quines categories?

  • (AG) Des de 2000 i en les categories sub 18.
  • (HE) Des de Nadal de 2011 i en la categories de Junior (18-21 anys)

¿Quina formació teniu per fer de selecionadors?

  • (AG) TAFAD grau superior i entrenador técnic nivell 2 de la FEDO a mes de 20 anys entrenant en COLIVENC
  • (HE) Soc Llicenciat Activitat FÍsica i Esport, a més també soc doctor per la UCV i Entrenador Tècnic nivell 1 d’orientació.

¿Quina és la feina que te el lloc de selecionador i quins objetius generals i particulars esteu perseguint?

  • (AG) La introducció als joves en la alta competició, i la competició intenacional com un objetiu particular. Jo únicament soc un entrenador més, el titular és el director tècnic de la federació espanyola D. José Samper nascut a Villena i que porta el grup sub 18 com a cap tècnic. L’objetiu més general és fer equips de joves el més competitiu possible per a les competicions internacionals.
  • (HE) Crear uns criteris de seleció per a les competicions i les selecions espanyoles. A més planifiquem les concentracions com en el cap setmana que estem ara. En estes concentracions fem un seguiment de l’evolució dels atletes per fer una seleció final d’acord a criteris físics i tècnics resultats mesurables.

¿Quines son les posibilitats presents i futures del vostres equips nacionals?

  • (AG) Els joves sub 18 encara són prou jovens i tenen moltes coses per fer, però la majoria no té un nivell prou bó per obtindre un bon resultat. El nivell físic en les xiques és un hàndicap destacable.
  • (HE) Sent realista és prou dificil aconseguir un bon resultat en un Mundial Junior. Crec que tindriem un bon resultat arrivant 2 ó 3 orientadors a una final.

¿Quants valencians tenim a les sel·leccions nacionals?

  • (AG , HE) Sub 18 tenim en dones a María Soriano que farà dos competicions: Europeu de Joves sub 18 (EYOC) i Mundial junior (JWOC). A Luis Milvaques que farà el JWOC, a més de Raúl Sanjuán que farà EYOC en Polonia. La selecció absoluta encara té pendent les proves de preselecció que comencen el 9 de Juny i vorem si se classifiquen tots/tes dels 5 valencians de 8 places com a màxim que ofereix la FEDO.
 JOSE BARBERA JOSE BARBERA 

20 anys fent orientació, bé com a practicant, com a organitzador, tècnic i directiu de la Federació on ha estat molts anys president de la FEDOCV. L’orientació l’ha dut a conéixer món i a conéixer vida. Ara ens ajuda a donar a la resta conéixer este esport tan complet

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »