Pedra sobre pedra

Una crònica del Gegant de Pedra pel corredor de Vilafamés Santi García

santi garcia

 

Pedra, pluja i fang, per a fer encara més durs els 100 km 3500+ de la versió Small de la Gegant de Pedra, el repte que passat cap de setmana va reunir vora 700 participants. Entre d’ells el corredor de Vilafamés Santi García que ens fa arribar la seua particular crònica de la seua experiència i de les més de 8 hores damunt de la bicicleta. Pedra sobre pedra.

 


«La veritat és que últims entrenes m’havien eixit bastant bé i per la distància de 100 km tenia confiança de poder acabar la cursa. El que ja no tenia tan clar era si podria amb el desnivell de 3500m positius. I a més, com no havia entrenat pel recorregut, tampoc sabia si hi havia molts trams que no eren ciclables amb el conseqüent endarreriment del ritme i possibilitat de no entrar en els talls de temps que marcava l’organització en els diferents punts de control.

Disfrutar

Des de que em vaig inscriure, la meua intenció era d’eixir a disfrutar i acabar amb el temps que marcava l’organització. No tenia ganes d’agobiar-me, doncs també feia uns quants anys que no participava en una cursa de btt. Així que em situe a la cua del grup de 270 participants i anar fent poc a poc.

Van passant el quilòmetres i més o menys tot va sobre el previst. Vaig parant a tots els avituallaments per carregar d’aigua i menjar. Les forces van bé i l’ànim és optimista, doncs vaig contínuament passant corredors.

santi garcia 2La Batalla

I arribe al km 84, en plena serra la Batalla i el punt més crític de tota la cursa. L’únic moment que vaig pensar que no entraria en temps. Feia estona que els núvols amenaçaven pluja i 2 trons secs ho confirmen. Comença a caure un aigua torrencial a la que s’afegeix granís d’un tamany considerable.

Tots parem a ficar-nos el xubasquero i molts es queden baix dels arbres, doncs el granís comença a fer mal a les mans i els muscles. Som un grupet de 5 ó 6 corredors i no sabem que fer, si resguardar-nos o continuar. Fins que un d’ells, que semblava conèixer el recorregut, diu que si paravem no arribariem en temps.

El fang

No calia saber res més. Reprenc la marxa, tot i que costa molt més moure la bici, doncs amb el fang tot és més pesat i amb les pedres i roques mullades se fa més difícil controlar la bici.

Els últims quilòmetres són per pista de bon rodar i amb el poble de Puertomingalvo a la vista. Només em queda l’últim empedrat, entrar pels carrers del municipi i arribar a la plaça on està l’arc de meta parant el crono en 8h 24m

Molt content i satisfet d’acabar aquesta primera edició de la Gegant de Pedra SMALL. Una cursa dura i difícil on les condicions climatològiques l’han feta encara més complicada».


Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »