Contra els incendis… BTT?

Poden ajudar com a tallafocs les sendes i camins que fan servir les BTT?

incendis BTTDesprés dels dies complicats pels incendis de la passada setmana, toca ara fer balanç i revisar les zones afectades pels incendis, especialment extensos els originats a Bolbaite i Carcaixent.

I revisant, ens trobem amb una fotografia que publicava este dijous en el seu twitter U.B.E bombers, un perfil no oficial de Bombers Forestals de la Comunitat Valenciana, on mostrava com una de les moltes sendes fetes en circular en BTT havia servit com a tallafocs en un punt determinat d’un dels incendis.

Beneficis de la BTT, Trail i senderisme

Arran d’esta fotografia -i sent conscients que no sempre una senda serveix per a frenar el foc- ens plantetgem els beneficis de la pràctica de la BTT en el manteniment de les sendes, al igual que també en el cas del Trail i el senderisme amb el manteniment dels PR i GR. Si no es fan servir les sendes, deixen d’existir, la massa forestals les invaix i ja no existeix la possibilitat que funcionen com a mini tallafocs.

Algunes preguntes

Hauria de potenciar-se l’ús de la BTT, Trail i senderisme com a mètode per ajudar a conservar les nostres muntanyes? On està l’equilibri entre els efectes negatius de la BTT, Trail i senderisme com puga ser l’erosió, en relació als beneficis que poden comportar? Quina és la vostra opinió?

BTT FOCS 1BTT FOCS 2

 

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »