Una marató de solidaritat a Etiòpia

Punt i final a Runners for Ethiopia 

50 persones han format l’expedició solidària

Per quart any consecutiu, i liderats per l’alcoià Jordi Reig, la marató d’Etiòpia ha servit per dur a terme una iniciativa solidària. L’expedició ha estat al país africà vora dos setmanes, on han repartit material esportiu. També un grup de fisioterapeutes ha tractat atletes locals i ha compartit els seus coneixements amb els professionals etíops. L’esport i la solidaritat son dos forces que es multipliquen l’una a l’altra. Este viatge n’és la prova.

eti1

Marató en la cuna de l’atletisme de fons 

La marató d’Etiòpia es disputa a 1.700 metres d’altitudAwasa, una dels bressols de l’atletisme mundial, que ha donat noms com Haile Gebreselassie. L’aventura solidària de Runners for Ethopia va nàixer en 2o13, arran la filmació d’un programa de Jesús Callejaeti2

Enguany, mig miler de persones han participat en la prova esportiva, qué compta amb modalitat 10k, Mitja Marató i Marató. Entre els participants hi ha hagut  35 corredors espanyols, que s’han sumat a l’activitat solidària.

La prova ha deixat marques notables. Així, en categoria masculina el guanyador ha estat Mekuanint Ayenew (2: 14:42), seguit de Regasa Mindaye i Limenih Getachew . En dones Fantu Eticha ha guanyat amb una marca de 2:38:14, acompanyada en el podi per Meseret Kitata i Bethlelhem Haji.

El viatge solidari

A banda de la participació en la prova atlética, l’expedició de Runners for Ethiopia ha recorregut diversos indrets del país durant vora dos setmanes. Han fet trekkings en parcs naturals, han dut a terme entrenaments en altura i, el més important, han fet aplegar l’ajuda recollida durant mesos a casa nostra.

S’han repartit 1200 kilos de material i també els fisioterapeutes participants han format els seus col·legues etíops. En total, han sigut cinquanta les persones que han participat enguany en l’expedició solidària.

L’aventura acaba hui, almenys per enguany. De ben segur que ja pensaran en properes edicions.


 

A Etiòpia amb les maletes plenes

A Etiòpia amb les maletes plenes

Corrent cap a Etiòpia

Autor: Josep Rodríguez

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. #PremisSLA 2016: Repte col.lectiu d’aventura | SLA - […] Una marató de solidaritat a Etiòpia […]
  2. Molt més que una meta | SLA - […] Una marató de solidaritat a Etiòpia […]
  3. Un viatge transformador | SLA - […] Una marató de solidaritat a Etiòpia […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »