El rei de l’Aneto

L’alacantí Dani Amat guanya per tercera volta el Gran Trail a l’Aneto-Posets

La corredora de Bocairent Lourdes Palao aconsegueix la victòria en categoria femenina

amat benasque

 

2014, 2015 i 2016. 3 anys consecutius amb victòria. Corrent com a casa. A la seua muntanya. A l’Aneto. El corredor d’Elda Dani Amat ho ha tornat a aconseguir, i, a més, esta volta amb un sabor especial: amb rècord inclós en una prova en què fins va pensar en abandonar, i amb records inesborrables en la seua memòria.

amat 1«No puc explicar amb paraules les sensacions de l’arribada a Benasque» reconeix Amat a Sense Límits Aventura. Allà arribava victoriós per tercer any consecutiu després de 108 km 6800+ de lluita i batalla per les pistes i senders que envolten l’Aneto i els Possets, les dos muntanyes més altes dels Pirineus.

Rècord de la prova, però… 

I arribava després d’haver liderat la prova en tot moment i amb rècord de temps inclós 17h 10′ 28″, rebaixant els 17 h 48 de 2015 i els 17h 32′ de 2014, un rècord que amaga el que va ser una prova molt dura. «He estat a punt d’abandonar en la segona part de la prova» conta. Arribava a l’equador liderant la prova després d’un primer tram amb prou de pluja i fred a la nit, però en eixe moment, ja de dia, aparegueren els problemes.

«He tingut problemes d’estomacals ja en la volta a Possets, i vaig estar arruixant al refugi d’Angel Orus, però la gent em va animar i vaig decidir continuar. Sense quasi forces vaig fer la pujada a la Forqueta (2900) i vaig poder arribar al refugi de Biados on vaig poder menjar un caldo».

Sense forces

amat 2Tractant de recuperar forces Amat va vore com després de dominar la prova arribaben a Biados per darrere el segon (Julian Morcillo) i tercer classificat (Jaime Bordera). Era com començar de zero. I més que de cames tocava tirar d’experiència i de força mental. «Vaig eixir del refugi de Biados amb la força de tota la gent que m’animava. A la fi vaig traure forces d’on no hi havia i vaig poder arribar a meta en solitari».

A la meta de Benasque tornava a celebrar la victòria com als últims dos anys. Enguany amb algun record inesborrable com quan a meitat de carrera feia un primer pas per Benasque coincidint en el moment previ de l’eixida de la Marató i passsava entre mig dels participants que li feien un corredor on ell passava per en mig xocant totes les mans. Un reconeiximent al Rei de l’Aneto.

Més que una carrera

«El Gran Trail Aneto-Posets és més que una carrera per a mí» reconeix Amat. «Eixa muntanya, eixos valls són molt impressionants i el cap de setmana tota la gent s’implica amb les proves perquè el corredor puga disfrutar de la muntanya a tope» ens conta el d’Elda, que té una vinculació molt especial amb l’Aneto i amb esta zona del Pirineo on resideix bona part de l’any treballant en el refugi militar d’alta muntanya de Cerler.

El pròxim any, Dani Amat tonrarà al Gran Trail de l’Aneto, però tal volta per a viure-la de forma diferent. «No sé si la vaig a còrrer o a fer-la de voluntari. Crec que també seria una experiència molt bona».

Lourdes Palao en dones

Les alegries valencianes tingueren continuitat també en categoria femenina, on la corredora de Bocairent Lourdes Palao (Centre Excursionista Bocairent) es va fer amb la victòria. Palao va emprar un temps total de 30 h 46′ 30″ en una prova on només pogueren finalitzar 8 de les dones participants.

A més de Dani Amat i Lourdes Palao, cal destacar l’actuació d’altres valencians que podeu repassar en el següent enllaç.


Valencians al Gran Trail de l’Aneto

Dani Amat repeteix a l’Aneto

Dani Amat, victòria i rècord al Aneto

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Valencians al Gran Trail de l’Aneto | SLA - […] rei de l’Aneto té nom i cognoms: Dani Amat, el corredor d’Elda que va aconseguir la seua tercera victòria…
  2. Un autònom del Trail | SLA - […] El rei de l’Aneto […]
  3. La Copa d’Espanya d’Ultres fa parada a Tavernes | SLA - […] Cid) es perfila com a gran favorit després d’aconseguir en este 2015 bons resultats com ara la seua tercera…
  4. Amat reina també en el Mondúber | SLA - […] El rei de l’Aneto […]
  5. El secret està en… l’orxata | SLA - […] El rei de l’Aneto […]
  6. #PremisSLA 2016: Corredor de muntanya més destacat | SLA - […] El rei de l’Aneto […]
  7. Pòdiums de prestigi al Gran Trail de l’Aneto | Sense Límits Aventura - […] El rei de l’Aneto […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »