Un autònom del Trail

Coneixent millor el corredor de Moixent Jaime Bordera, segon classificat al Gran Trail de l’Aneto

Jaime Bordera

 

Té 40 anys, i du molt de temps corrent, als últims anys corrent per muntanya. Quasi en l’anonimat. Sense que ningú ho sabera. Fins que fa un any va començar a participar en algunes proves, totes elles fora de la Comunitat Valenciana, i totes elles de distància Ultra. Passat cap de setmana va sorprendre a tot el món aconseguint un destacadíssim pòdium al Gran Trail de l’Aneto Posets 108 km 6800+. En el seu primer ultra de més de 100 km.

Li diuen Jaime Bordera Lladosa, de Moixent, però resident a l’Alcúdia de Crespins. Allà entrena en solitari cada setmana, quan li deixa temps el seu treball amb el marbre. «No esperava fer eixe resultat» reconeix a Sense Límits Aventura. «Mai havia fet una prova d’eixa distància i eixe desnivell, però em va eixir tot molt bé».

«Mai havia fet una prova d’eixa distància i eixe desnivell, però em va eixir tot molt bé»

Segona plaça molt lluitada

borderaI tan bé com per a ver pòdium, només superat pel rei de l’Aneto, l’alcantí Dani Amat, a una segona plaça compartida després de molts kilòmetres de lluita amb el madrileny Julián Morcillo. «Anàrem tot el temps un davant i altre darrere, amb referència visual. Es trobavem als refugis i avituallaments. A Angel Orus, per exemple, vaig anar a soles i va vindre ell per darrere. Coronant la Forqueta el vaig vore i a la baixa anarem apretant de nou».

Vora 100 km junts que els va donar per a fer amistat i anar parlant en les pujades, i patir en les baixades. A la fi, arribant junts a Benasque decidiren no esprintar-se. «El treball ja estava fet. No tenia sentit després de tants kilòmetres corrent junts». Així entraren a meta i així pujaren els dos al mateix calaix del pòdium.

«Sempre he corregut al meu aire, sense fonaments d’entrenament, ximplement perquè m’agrada molt la muntanya. Entrene a soles i vaig a soles. Sóc un autònom del Trail»

Corrent al seu aire

Eixa segona plaça al Gran Trail de l’Aneto és la targeta de visita de Jaime Bordera en el trail nacional i també en el Trail valencià. «Sempre he estat corrent, però per muntanya fa només 3 o 4 anys» explica.

«Sempre al meu aire, sense fonaments d’entrenament, ximplement perquè m’agrada molt la muntanya. Entrene a soles i vaig a soles. Entrene el que crec convenient fent tirades molt llargues, algunes més curtes, sense seguir cap tipus d’indicacions d’entrenador. En eixe sentit sóc un autònom del Trail».

Sempre Ultres i sempre fora

jaime brodera 2Eixa filosofia de moment li esta donant bons resultats des que fa poc més d’un any es va llançar a competir.

«La primera prova que vaig fer va ser l’any passat al Trail de Nogueruelas. Fins eixe moment només hem dedicava a correr per gust. Em comvenceren per anar i vaig fer el que fa 16. Em va agradar eixa experiència de saber com són les carreres, com ho fa la gent… i vaig repetir en altres proves».

Sempre de distància superior a 70 km i sempre fora de la Comunitat Valenciana. «Volia fer proves fora per conèixer noves muntanyes i nova gent».

I així ha fet anant a l’Ultra Trail del Cadí a la Seu d’Urgell 80 km 4000+ on va fer tercer, va anar a Gredos on també va acabar entre els 10 primers, i ja enguany, va repetir a Nogueruelas amb una molt bona segona plaça i la Travessera dels Pics d’Europa on va acabar el que fa 15 i «perquè vaig tindre problemes amb la neu, que no estic acostumat».

Múltiples felicitacions i…

Ací a la terra encara no ha debutat. Tal volta això fa que no siga un nom tan conegut en el món del Trail. Ara ja ho és. «No pare de rebre felicitacions». I després de la segona plaça al Gran Trail de l’Aneto hi haurà més ulls posats en Jaime Bordera. Ell s’ho pren amb la mateixa humiltat i filosofia en què sempre ha viscut el món de la muntanya. «És possible que ara tingam un poc més de pressió. Però ho superarem. Serà encara una motivació més per a còrrer».

Ho comprovarem a finals d’agost de nou al Pirineu aragonés amb el Trail Valle de Tena i qui sap si més endavant en alguna prova a la Comunitat Valenciana. «Voldria fer el Desafio Lurbel Aitana-Puig Campana, però no ho tinc clar».

Seria la seua estrena a casa. Un pas més en la seua breu trajectòria corrent per muntanya, que este autònom del Trail espera siga molt llarga: «Mentre que me trobe bé, i mentre no tinga problemes físics pense continuar».


Més dades:

El rei de l’Aneto

Valencians al Gran Trail de l’Aneto

 

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Moixent obri el Circuit Trail dels Íbers | SLA - […] Un autònom del Trail […]
  2. La millor selecció per a la carrera més dura | Sense Límits Aventura - […] Un autònom del Trail […]
  3. Una victòria a l’infern de Canfranc | Sense Límits Aventura - […] Un autònom del Trail […]
  4. Tres podis a Andorra | Sense Límits Aventura - […] Un autònom del Trail […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »