Adell torna a renàixer a Vistabella

El corredor d’Albocàsser s’impossa a la X Cursa per Muntaya de Vistabella 

Pòdiums també per a Albert Ferrer, i en dones per a Laia Cañes i Eva Bernat,  per darrere de Ragna Debats 

adell

 

Genolls a terra i crit de ràbia en entrar a meta. I un rostre que marcava l’èxtasi de retrobar-se amb el sabor de la victòria en una de les grans. En una prova de la Copa d’Espanya. A Vistabella. Allà on ja va reinar al 2012 quan les cames volaven. Cristóbal Adell (La Sportiva) va aconseguir este diumenge la victòria a la X Cursa per Muntanya de Vistabella i torna a renàixer. Altra volta més.

Una recompensa…

«És una recompensa a tant de temps sense poder correr a este nivell» explica Adell a Sense Límits Aventura recordant els alt i baixos de les dos últimes temporades, després d’haver signat un 2014 espectacular. «Estic super content» afegeix el d’Albocàsser  en un sentiment que expressa de forma molt gràfica la fotografia d’Andrés Núñez. Adell tornava a renàixer. Com ja va fer al 2015 a la Marató de Borriol.

Adell era un dels favorits, però sempre quedava el dubte de saber com anaven a respondre les cames. La victòria fa dos setmanes a la XVIII Volta a Peu Serra d’En Garcerán era un bon precedent, però Vistabella és Vistabella. I la Copa d’Espanya FEDME atrau sempre més rivals.

Eixida escopetats

adell 2Eixida a primera hora del matí molt forts, a tot el que donaven les cames. Per davant 27 km, 1500+ i un Parc Natural del Penyagolosa que despertava a una temperatura de 15 graus, ideal per a córrer. De seguida un grup de 3 al capdavant. Entre d’ells Miguel Caballero (La Sportiva), Abdelfatah Datal i Cristóbal Adell. Al km 11, en la baixada a Caballero es fa un giró de peu i li toca abandonar. El ma a mà entre Adell i Datal està servit.

«M’ha tocat patir perquè Datal tenia molt de ritme en el plànol i no podia seguir-lo» reconeix Adell, a qui li ha tocat traure forces en el últim tram de la prova per lluitar i dur-se un sprint agònic.

Una baixada i un sprint

«A la penúltima pujada li he pogut caçar, hem baixat junts i hem afrontat l’última pujada a l’alt del calvari al límit, avançant-nos continuament l’ún a l’altre. Hem coronat junts i hem començat la baixada de les zetes del calvari a tope. En una de les zetes ell se’n ha anat 3 0 4 metres recte. Li he pegat un crit per a dir-li per on era i l’sprint ja estava llançat. Ens quedavem quasi 700 metres i jo he posat tot el que tenia i més per poder arribar a meta el primer».

A la fi éxtasi en meta per a Adell, amb un temps de 02:19:03, i només 10 segons d’avantatge respecte d’Abdelfatah Datal.

Ferrer vs Sánchez Cebrián

També  molts poquets segons de diferència, en la lluita per la tercera plaça del pòdium que va aconseguir Albert Ferrer, el jove corredor de El Portell que participava representant a la selecció aragonesa.

La tercera plaça va estar molt ajustada  no va ser fins a lúltim tram que Ferrer va avanzar Miguel Angel Sánchez Cebrián (Selecció Valenciana FEMECV) a qui va traure dotze segons en la línea de meta de Vistabella i va mostrar la força que l’any passat el va fer ser campió de la Lliga de Curses per Muntanya de Castelló Nord.

Dins del top 10 entravem també Julio Martínez Tecles (Like Sport Lurbel) el que fa 9 i Mario Bonavista (Selecció Valenciana FEMECV) el que fa 10, amb possicions destacades també per a José Luis Del Campo (Mur i Castell) que va finalitzar el que fa 11, Javier Robres (Sel. Aragonesa) el que fa 13.

Cañes i Bernat, pòdium femení 

En categoria femenina la victòria va ser per a la gran favorita, Ragna Debats (Cameta Coixa-Tuga) que va aconseguir una victòria que li dóna pràcticament el títol global de la Copa d’Espanya FEDME. La corredora holandesa afincada a Xerta va fer un temps de 02:45:14, en un pòdium que completaren la corredora de Castelló Laia Cañes (Team AML Sport HG) amb 02:57:46 i Eva Bernat (Selecció Valenciana FEMECV) amb 03:00:15.

Pilar Raro (Seleccio Valenciana FEMECV) va acabar quarta amb 03:02:46 i Ana Tauste (Like Sport Lubel) en setena plaça, Xari Adriá (CM Vistabella) huitena i Eva Mesado (CM Desert Amunt) novena.

adell 3


Una prova decisiva

La festa de Vistabella

 

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pòdium a la terra de Dràcula | SLA - […] En terra de vampirs. A Romania ha aconseguit un nou pòdium per al Trail valencià Cristòbal Adell (La Sportiva) que ha…
  2. Sebas i Adell a per l’Ultra Pirineu | SLA - […] Pirineu de 2015, i va sorprendre a tots aconseguit una destacada presència en el top 10. Arriba a més de…
  3. Olocau lidera un cap de setmana rècord de Trail | SLA - […] I en categoria femenina es presenta un duel espectacular entre Carmen María Pérez Serrano (Rompiendo Límites), que ve de…
  4. Adell imposa la seua llei | SLA - […] Adell torna a renàixer a Vistabella […]
  5. “La clave es la constancia” | SLA - […] Adell torna a renàixer a Vistabella […]
  6. Adell torna a la MiM | SLA - […] una vegada superada una mononucleosi que li va llevar les forces. Només per uns mesos. Perquè després arribaren més…
  7. Vistabella es posa en marxa | Sense Límits Aventura - […] Adell torna a renàixer a Vistabella […]
  8. Vistabella, epicentre del Trail | Sense Límits Aventura - […] Adell torna a renàixer a Vistabella […]
  9. De Vistabella a Europa | Sense Límits Aventura - […] Adell torna a renàixer a Vistabella […]
  10. Adell, rècord autonòmic de KM vertical | Sense Límits Aventura - […] Adell torna a renàixer a Vistabella […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »