De Punta a Punta

El corredor de Borriana Ramón Peris completa els 780 km de la Transpirinaica des d’Hondarria a Cap de Creus

ramon peris 1

 

Sense por als kilòmetres, al desnivell, al cansament o a la soletat. Sense més ànim que buscar una superació personal i disfrutar de la muntanya. Sense més medalles que l’abraçada final en acabar el camí.

ramon peris recorregut

780 km 45000+

780 km 44500 + des d’Hondarribia a Cap de Creus, des del mar atlàtic a la mar mediterrànea travessant de punta a punta els Pirineus és el repte superat recentment per Ramón Peris, un fisio de Borriana acostumat als grans reptes en solitari com ja va fer fa dos anys anant corrent des de Borriana a Santiago de Compostela.

Ara el repte era major pep desnivell acumulat i per la dimensió de les muntanyes a les que feia front. Al llarg de 15 dies Ramon ha estat corrent, superant etapes diaries entre 50 i 60 km -amb algunes fins i tot de 88 km- , i amb desnivells considerables. Un repte bogeria que afrontava amb el seu esperit de sempre. «Sense pressió i disfrutant del privilegi i el regal dels Pirineus. El camí és la meta».

Disfrutar del que vinga

I en eixe camí ha pogut disfrutar de la natura, de la pluja, del vent, del sol. Començant de nit en l’eixida des del Cabo Higuer, del trànsit inicial de l’inici dels Pirineus a Navarra i la seua espectacular Selva d’Irati a l’entrada ja dels Pirineus Centrals en Aragó amb la continua ascensió als pics per damunt dels 2000 metres com ara l’Ibon d’Anayet (2564 m) només començar. Només el primer de molts.

ramon peris 4

 

Etapes de 18 hores

A partir d’eixe moment etapes maratonianes. Algunes d’elles de vora 18 hores caminant i corrent. Amb poc de descans i de temps per a recuperar. «Però tot és qüestió de cap. Físicament estava bé, i eixa és la clau: ser fort mentalment i perseverar en la voluntat».

ramon peris 5Una voluntat de ferro per a superar els moments d’esgotament físic i mental. Els moments de soletat i els moments de companyia. I la continua temptació del cos de no afrontar eixe patiment. El dolor de cames i de cuadríceps que fan impossible cada baixada. Però també la inexplicable sensació de fundir-se amb la natura.

I l’arribada

A la fi, després de 15 etapes corrent, caminant, patint i disfrutant, el passat 13 d’agost Ramon Peris arribava a Cap de Creus. De nou l’olor de la mar. I l’alegria del repte superat que descriu Ramon al seu Facebook on ha anat cada dia deixant les seues impressions.

«A falta de 2’5 km veiem per primera volta el Far del Cap de Creus. Augmentem el ritme. M’emocione, plore però vaig corrent, patisc però continue. Comencem a pujar l’escalinata de pedra i escolte el meu nom. M’accelere i augmente el ritme i em trobe amb Albert Nebra, amb qui em fundeix en una abraçada apretant-li en totes les meues forces, a d’ell i a José. Emocions a raudals. Crist, alegries, abraços i molts besos. Repte superat. No puc parar de botar d’alegria, tinc més adrenalina que aigua en el meu cos. No ho puc creure. Ho hem aconseguit. Albert obri una botella de cava. L’ocassió paga la pena».

 

 • Etapa 1: Cabo Higuer-Elizondo 70 km
 • Etapa 2. Elizondo – Villanua 54 km 2700+
 • Etapa 3: Villanua – CAndanchú: 88 km 4100+
 • Etapa 4: Candanchú-Panticosa 33 km
 • Etapa 5: Panticosa – Pineta
 • Etapa 6: Pineta – Refugi Estós  47 km 3000+
 • Etapa 7: Refugi Estós – Refugi Colomer 55 km 3900+
 • Etapa 8: Refugi Colomer – Tavascán 53 km 3250+
 • Etapa 9: Tarascan – Arans 57 km 4200+
 • Etapa 10: Arans – Puigcerdà: 61 km 3500+
 • Etapa 11: Puigcerdà – Santuari de Núria: 45 km 3340+
 • Etapa 12: Santuari de Núria – Beguet 42 km 2135
 • Etapa 13: Begues – Maçanet de Cabrenys 54 km 4000+
 • Etapa 14: Maçanet de Cabrenys – Vilamaniscle
 • Etapa 15: Vilamiscle- Cap de Creus:

Imatges: Facebook Ramon Peris Granell

Compartir aquesta notícia a

1 Comentari

 1. Nos tuvo en vilo durante el recorrido .fue muy duro y emocionante a la vez.
  IMPRESIONANTE RAMÓN

  Escriu una resposta

Trackbacks/Pingbacks

 1. Una setmana d’aventura | SLA - […] De Punta a Punta […]
 2. #PremisSLA 2016: Activitat de muntanya més destacada | SLA - […] De Punta a Punta […]
 3. #PremisSLA 2016: Repte personal d’aventura | SLA - […] De Punta a Punta […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »