El somni del UTMB

A menys de 10 dies per a la gran cita del Trail, el valencià Juanma Jiménez aspira a ser top 10

«Si de veritat tens un somni, crec que no hi ha que tindre por de contar-lo, de dir-lo i de lluitar per ell»

juanma UTMB salida

 

Al 2011 va vore un vídeo de l’entrada a meta de Kilian Jornet al UTMB (Ultra Trail del Mont Blanc) i va canviar la seua vida. Eixes imatges de Kilian saludant els espectadors en la línea de meta, corrent d’una banda a una altra després de fer 170 km 10.000+. «Vaig pensar que volia estar ahi».

En aquell moment Juanma Jiménez (Green Power ST) ja era corredor, «però no feia ultras, no feia pòdiums. Era un corredor del muntó. Però a apartir d’eixe moment anar al UTMB era la meua fantasia, el meu somni. Alguns em deien que erea un flipant o un prepotent, però jo savia que podria arribar».

Els “finishers” valencians de la UTMB

juanma UTMBEs va posar a treballar amb eixe objectiu d’estar al UTMB quasi com una obsessió, explica Juanma al seu facebook. «Vaig començar a planificar, a donar-li forma a poc a poc el que per a mí s’havia convertir en una obssesió, però que era la meua font de motivació» .

La transformació

I va anar donant pasos, a poc a poc, per acostar-se al seu somni. Dedicant-li cada volta més temps al Trail i a la seua preparació, passant per diversos clubs, i passant de ser dependent de tendes d’esport a enrenador per ajudar a altres a acoseguit també els seus somnis.

Així va arribar el 2015, on Juanma va fer el debut al UTMB després de dos experiències fent top 10 a la TDS. I va aconseguir fer top 15 al UTMB, la millor classificació històrica d’un valencià amb un temps de 24h 40’19”, anant de menys a més i remuntant en el tram final dels 170 km per aconseguir eixa posició número 15, un resultat que amb altres moltes proves disputades li ajudaren a aconseguir el Premi Sense Límits Aventura a l’Esportista més combatiu de 2015.

Un “debutant” al UTMB

En este 2016 torna per a tractar de rebaixar temps i possició. Ha entrenat dur i competit en diverses disciplines combinant Trail i BTT. Vol aconseguir altre somni: fer top 10 al UTMB com en alguna ocassió ha expressat en veu alta.

«És possible que no deuria haver dit quin era el meu somni en veu alta. No tendría que haver dit que podia fer un top 10 al UTMB i així algunes persones no m’haurien mirat de mala manera, esperant que fracase per dir que soc un flipat. Però si de veritat tens un somni, crec que no hi ha que tindre por de contar-lo, de dir-lo i de lluitar per ell».

Pròxim divendres 26 d’agost a les 18:00 es donarà l’eixida del UTMB a la Place Triangle Amitié de Chamonix. Juanma Jiménez estarà allà per tractar de complir el seu somni. Com els somnis dels altres 2300 participants. Sort.


Més dades:

Els “finishers” valencians de la UTMB

De Monegros al UTMB

Un “debutant” al UTMB

 

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Una setmana d’aventura | SLA - […] El somni del UTMB […]
  2. Valencians al UTMB 2016 | SLA - […] Altres amb objectius ambiciosos, com ara Juanma Jiménez (GreenPower ST) que aspira a acabar al top 10 del UTMB després…
  3. Doble Top 10 valencià a la TDS | SLA - […] El somni del UTMB […]
  4. l’UTMB més valencià | SLA - […] El somni del UTMB […]
  5. “En el UTMB no se disfruta nada” | SLA - […] El somni del UTMB […]
  6. Una droga anomenada Trail | SLA - […] El somni del UTMB […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »