Un pioner a Hawai

L’alacantí Jorge Crivillés, primer espanyol en travessar el Canal de Molokai

51 quilómetres i vora 18 hores. Eixe és el balanç de la duríssima travessia protagonitzada pel nadador Jorge Crivillés en aigües de Hawai. S’ha convertit d’esta manera en el primer esportista espanyol en completar este repte i ho ha fet amb un rerefons solidari: col·laborar amb l’Associació Espanyola d’Afectats per Limfoma (AEAL). Crivillés ha comptat amb el suport de la Fundación Asisa.

Nadando hacia el reto

Més dur del previst

La travessia uneix la costa de Kaluakoi amb l’Illa de Molokai i, amb Crivillés, sols 44 nadadors l’han completada . Els forts vents, les ones i els corrents han complicat el repte més de l’esperat: ha costat 17h:41′.

Segons ha explicat el protagonista, «esta ha estat la travessia més dura que he viscut, però la recompensa també és major». Ha reconegut que, «per primera vegada he pensat en deixar-ho perquè el grau de dificultat era extrem«.

De fet, es van viure moments de preocupació quan l’equip de suport va avisar un grup de taurons a prop del nadador. Les mesures de seguretat incloïen dispositius electrònics per espantar-los.

El vessant solidari

L’aventura de Crivillés ha estat estretament lligada a la promoció d’una causa solidària, la d’ajudar a pacients de limfoma, a través de l’associació AEAL. 

Crivillés i el seu equip

És una constant en la trajectòria del nadador alacantí la participació en este tipus de projectes.

De fet, el passat mes de juny el Grup Espanyol de Pacients amb Càncer (GEPAC), que integra 70 associacions espanyoles, va reconéixer la seua tasca amb el premi Albert Jovell a la Personalitat més Rellevant en l’Ambit Oncològic. 

Pròxims reptes

Jorge Crivillés té 45 anys i es va iniciar en la natació d’aigües obertes l’any 2009 a causa d’una lesió d’esquena.

És el quart espanyol i primer alacantí en haver aconseguit la «Triple Corona», que s’obté en finalitzar la Travessia al Canal de la Mànega, la volta nadant  l’illa de Manhattan i el Canal de Santa Catalina en Califòrnia.

Ara té la intenció de culminar el repte Seven Oceans. Per a fer-ho ha de completar set de les travessies més dures i emblemàtiques de llarga distància. Li’n falten 3: el canal del Nord d’Irlanda, l’estret de Tsugaru al Japó i el de Cook a Nova Zelanda.

 


Un reto mayúsculo en Hawaii

Un nadador sense fronteres

 

Autor: Josep Rodríguez

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Un alacantí al Japó | Sense Límits Aventura - […] Un pioner a Hawai […]
  2. Crivillés, al Canal del Nord | Sense Límits Aventura - […] Un pioner a Hawai […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »