D’Algemesí al Cho Oyu

Joanma Romero (CAMA Algemesí) marxa per tractar de coronar els 8201 metres del Cho Oyu

 joanma lenin 1

*************Actualització dilluns 3 octubre*************

Comená l’atac al cim del Cho Oyu del muntanyenc d’Algemesí Joanma Romero.  Així ho anunciaven fa unes hores al facebook on es pot fer el seguiment de l’expedició. Sort!cho-oyu************************************************************************

 

De Zero a Cim. Dels 17 metres sobre el nivell del mar d’Algemesí al 8201 metres que té el Cho Oyu, la sisena muntanya més alta del món i que és l’objectiu que tractarà d’aconseguir en les pròximes setmanes Joanma Romero, del CAMA (Col.lectiu dAmics Muntanyecs d’Algemesí). El primer valencià que als últims anys tracta de fer un 8000 després que els integrants del Desafío Everest d’Elx arribaren al cim de l’Everest al 2011.

Camí al Nepal

Passat dissabte 3 de setembre ha marxat Joanma Romero cap al Nepal per poder afrontar la seua primera ascensió a un cim de més de 8000 metres. «Anem amb molta il.lusió de poder experimentar que se sent a eixa altitut» explica a Sense Límits Aventura. «Creiem que és factible dins d’una progessió lògica havent anant provant cotes cada poc més altes. Ens falta eixe paset d’eixa barrera del 8000».

De València al Pic Lenin

Als últims anys Joanma ha fet el Pic Lenin (7134) el Muztagh Ata (7546), i ara toca sobrepassar eixa barrera psicològica i física que suposa un 8000, provant al Cho Oyu, un dels cims més habituals per fer eixa primera ascensió a un 8000.

«El Cho Oyu és el que estadísticament ofereix més opcions de poder arribar al cim. Climatològicament és més estable i permet més ascensions i tècnicament no és molt complicat. Té els perills de l’altitut, la hipoxia, però amb coneiximent i seny, podem fer-ho».

joanma lenin 2

En bona companyia

Joanma anirà a pel Cho Oyu acompanyat per Javier Zeberio de Bakaiku (Navarra), amb qui ja ha fet les expedicions al Pic Lenin i al Muztagh Ata. Allà al Nepal es trobaran amb altres grups, uns xicons aragonesos i un altre grup de francesos. «Som en total 10 persones que compartim permís d’acces i part de la logìstica: tenda de menjador, eletricitat, material… però una vegada allà cada u fa el seu procés d’aclimatació i es munta el seus campaments: però això no vol dir que si hi ha bon rotllo compartim tasques i material per equipar cordes fixes…». 

Tenen previst establir 3 camps d’altura, a més del Camp Base que estarà a 5700. L’últim camp estarà a 7450 així que els quedarà un desnivell de vora 800 metres en l’atac final al cim els últims dies de setembre.

Seguiment online

Tota la seua experiència es podrà seguir online a través de la plataforma Race Traker. «La gent podrá vote cada 10 minuts on estem, posarem fotos i una manera de tindre info sobre tot per als patidors que es queden a casa».

Des de casa esperarem les fotos de Joanma, que marxa amb tot el material i amb Sense Límits Aventura a la seua maleta. «El tubular i el forro polar que no falten».

L’experiència quedarà també enregistrada en una pel.lícula documental que te previst fer. «De Zero a Cim. Cho Oyu 8201», una pel.lícula que haurà d’estar pendent ja que la seua anterior de l’expedició al Lenin va guanyar un dels premis dels I Premis Sense Límits Aventura.


Més dades: https://www.facebook.com/dezeroacim/

http://senselimitsaventura.com/2015/08/12/de-valencia-al-pic-lenin/

PREPARACIO I ETICA

Joanma ha estat preparant-se als últims mesos «tractant de fer activitats en temes de resistència, activitats d’entre 6 i 8 hores a La Casella, La Murta Monduber, Benicadell, Espadán, Barranc de l’Infern… 6 hores / 8 hores d’activitat acumulant desnivell 1500/1600/1800 metres de desnivell…».

Però tot i la preparació, queda la incógnita. «Vaig experimentar el cos. No sé quina va ser la resposta del meu organisme a eixa hipoxia. Dels 7.546 del Muztagh Ata al 8.201 del Cho Oyu son 650 metres que són molts metres de diferència del que sembla». 

El que sí té clar és que si el cos no respon no farà servir oxígen artificial. «La ètica és fer-ho sense oxígen. No utilitzarem suplement artificial, de fet, ni portem botelles d’oxígen. No és contempla. Si podem bé i si no res» explica.

I DESPRES…

La muntanya és adictiva. I els 8000 també. Per això és inevitable plantejar-se quin seria el següent pas cas de fer cim al Cho Oyu.

«Si anara bé… sí m’agradaria poder fer alguna altre 8000. Però anem a vore que passa. Però més que fer un 8000 pense en les persones que m’agrandira fer un 8000: Carlos Tudela, o Koke Pérez, o Rosa Real…  M’importa més amb qui te’n vas que la muntanya que a la muntanya que te’n vas».

Així les coses, l’Everest continua sent un referent, però no necessariament un somni. «No vullc ser un turista de muntanya».

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. #PremisSLA 2016: Activitat de muntanya més destacada | SLA - […] http://senselimitsaventura.com/2016/09/05/dalgemesi-al-cho-oyu/ […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »