Tibi, un Trail amb història

Diumenge 25 de setembre arriba la II Volta al Pantano de Tibi

IMG-20150306-WA0000

«La zona que més agrada és la de les escales del pantano. Pujar per eixes escales tallades en roca fa 5 segles, té el seu punt…». I tant, com viatjar en el temps i fer-se a una idea de com allà pel 1590, en temps de Felipe II, foren capaços de construir a Tibi el que diuen és el pantano més antic d’Europa.

El pantano és l’emblema i qui dóna nom a la prova de Trail que Tibi acull pròxim diumenge 25 de setembre, el II Trail Volta al Pantano de Tibi. Després de la gran estrena de l’any passat, Tibi tornarà a viure una gran jornada de Trail.

tibi-escales

Doble distància

La prova presenta una doble distància de 26 km 1100+ i 17 km 660+, amb algunes llegues variaciones respecte l’any passat però els mateixos atractius.

«És un recorregut diferent a tot el que hi ha a la zona. La major part, molts kilòmetres els corredors estan veient aigua, amb zona verda, i cada pujada i cada baixada és diferent a l’anterior. I després està el fet de pujar les escales del pantano». Així explica Miguel Mira del Club d’Esport de Muntanya i Escalada de Tibi i Tibi Vertical.

Els canvis…

Els canvis principals estan només començar. «El primer tram era un barranquet que ara s’ha llevat. Es baixarà pel matéix tram que es pujarà al final. A més hi ha una puja nova, la puja a El Castell, que és on comença a fer-se tècnica la carrera». I per a la prova curta, la variació la trobem després de l’avituallament de l’Alcornia km 12 on se separen les proves, que abans era camí i ara serà tot per senda.

El Mos del Bou

El que no canvia és la passada per la paret del Pantano i la pujada al Mos del Bou, ahí on tocarà tirar de forces. «És la que té més pendent de tota la prova, un km a una mitja del 30% de desnivell».

Inscripcions

L’any passat la primera edició de la Volta al Pantano de Tibi va reunir vora 400 corredors. Enguany esperen una cifra similar tot i la coincidència en el calendari amb moltes altres proves. «Anem a intentar que la gent que va vindre i se’n va anar en un bon sabor de boca que repetisquen i tornen a anar-se’n contents».

Les inscripciones estan obertes fins el pròxim 22 de setembre a la plataforma de Mychip. I cal recordar que la prova curta de 17 km, es pot fer també caminant ja que es dóna un temps màxim de 5 h i 30 minuts.


INSCRIPCIONS

Les inscripcions per a la II Volta al Pantano de Tibi estan obertes fins el pròxim 22 de setembre a la plataforma de www.mychip.com

Més dades:

Tibi debuta amb el Trail

 

http://senselimitsaventura.com/2015/09/28/tibi-sestrena-amb-forca/

Una primera edició ràpida

La de 2015 va ser la primera edició de la Volta al Pantà de Tibi, una prova que serà recordada per la gran quantitat de corredors, vora 400, i la velocitat d’alguns d’ells, com ara Miguel Angel Sánchez Cebrián que va vencer fent un temps estratòsferic per al que havien preparat des de l’organització.

Enguany, a l’espera que es tanque incripcions, hi ha ja una bona nòmina d’aspirants per a les dos proves com ara Sergo Gutiérrez o José Antonio Luna.

Rècord d’avituallaments

Altra de les característiques de la II Volta al Pantà de Tibi és la gran quantitat d’avituallament que preparen per als corredors. «Més dels habituals» explica Miguel. A la llarga coloquem 6 per a 26 km i a la curta 4 per a 17, i un avituallament final amb Orxata artesanal, formatge artesanal, pernil, coques …en què ja poden marxar a casa dinats si volen…».

Hi haurà que recuperar forces per a compensar l’esforç fet.

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Una setmana d’aventura | SLA - […] Tibi, un Trail amb història […]
  2. El Trail de les escales | SLA - […] Tibi, un Trail amb història […]
  3. Corrent entre dinosauris | SLA - […] Tibi, un Trail amb història […]
  4. Tibi torna a desafiar | Sense Límits Aventura - […] Tibi, un Trail amb història […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »