La Botamarges dóna un pas endavant

Pròxim 8 d’octubre arriba la huitena Botamarges amb un marcat sentit per la història

botamarges

Un cap de setmana marcat pel Trail… i per la història. Forna viurà pròxim 8 d’octubre una nova edició de la seua coneguda Botamarges, la VIII Botamarges, i la seua màgia, que tornarà a ser el centre d’atenció del Trail amb els seus 70 km 3700+. Vora 400 corredors es donaran cita a una prova que esta volta vindrà molt marcada per la història que ara fa uns quants segles va conformar per sempre la idiosincrasia d’esta terra alacantina.

El recorregut i… l’oratge

«Mantenim el mateix recorregut, amb els mateixos punts claus i els mateixos avituallaments», explica José Eduardo Sampedro, president del Club de Muntanya Botamarges. «Els 70 km 3700+ ja són de per si una prova dura, però a més, estem pendents del clima, al calor o la pluja, que pot fer la prova més dura encara. Si agafa la calor dalt de la cresta de la gallinera això és mortal els 10 km de Cresta per la Foradada i el Castell de Binissili, Penyal Gros…»

botamarges-perfil

 

Botamarges obri inscripcions

Al Azraq, protagonista

Les terres per on passa la Botamarges, la Vall de la Gallinera i tot els pobles i pedanies que ho conformen, formen part del que s’anomenava les terres d’Al Azraq, el visir que va conquerir en el seu moment el 90% d’estes terres i les va donar forma, abans que foren reconquerides per Jaume I. Curiosa coincidència que la Botamarges siga el 8 d’octubre, un dia abans de la festa Comunitat Valenciana on es celebra la reconquista de Jaume I.

Els aspirants…

Conquerir Botamarges no serà fàcil per als vora 400 participants que s’esperen.  Els noms dels guanyadors a les últimes edicions – Josep Cebrià, Sebas Sánchez..- dóna una idea del nivell de la prova.

Sebas es reivindica a la Botamarges

Qui vullga anar a per la Botamarges haurà de tindre paciència, força i energia. Valor també per afrontar les sendes, baixades tècniques i eixe tram de la cresta. El premi serà triple. La satisfacció de poder acabar-la, les vistes espectaculars a la mar i a la muntanya que té el seu recorregut, la sensació d’estar corrent allà per al Al-Arzaq valluitar fa ara 8 segles i… la barbacoa i cervessa ja tradicional en acabant la prova.

INSCRIPCIONS

Les inscripcions a la VIII Botamarges estan obertes fins pròxim 30 de setembre a la plataforma de www.mychip.com

UN BRIFING MOLT ESPECIAL…

Enguany, l’aposta per la història estarà present des del primer moment. Fins i tot al briefing previ a la prova que tindrà un caràcter especial. «Ho farem al Castell de Forna, i vindrà Just I. Sellés autor d’un llibre sobre Al Azraq perquè ens conte les vivències de l’home que va conquerir esta muntanya».

Des de l’organització de la Botamarges afronten esta edició amb mola ilusió. Amb ganes de repetir les bones experiències d’anys passats i amb la bona resposta dels corresdors que tornen on el tracten bé.

…I UNA BODA

Entre els que tornen estarà Fran Martínez, corredor murcià que l’any passat protagonitzà l’anécdota de la prova demanant matrimoni a la seua parella en línea de meta. Ara ja casats, tornen a la Botamarges.

http://senselimitsaventura.com/2015/10/06/la-botamarges-acaba-en-boda/

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Una setmana d’aventura | SLA - […] La Botamarges dóna un pas endavant […]
  2. Amor per la Botamarges | SLA - […] La Botamarges dóna un pas endavant […]
  3. Rufete conquereix Forna | SLA - […] La Botamarges dóna un pas endavant […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »