Amat reina també en el Mondúber

Dani Amat guanya el Mondúber Trail després d’una gran disputa amb Pedro Martínez

El corredor d’Elda es coloca líder de la Copa d’Espanya d’ultras FEDME

monduber-meta 

És el rei de l’Aneto i ara també el rei del Mondúber. I vol ampliar fronteres perquè amb la victòria al Mondúber Ultra Trail 2016, el corredor d’Elda Dani Amat (Running Cid Petrer) es coloca lider de la Copa d’Espanya d’Ultra Trail FEDME a falta d’una prova. Un cap de setmana redó per a d’ell.

«Tenia marcat el Mondúber enguany al calendari. No havia pogut acabar-lo els dos últims anys i volia llevar-me eixa espina». Explica Dani Amat. I se la va poder llevar imposant-se en els 78 km 3900+ d’un terreny complicat i sense descans. «El Mondúber és un terreny molt tècnic que no et deixa baixar la guàrdia ni un segon». Tan dur com l’Aneto on Amat ha guanyat ja 3 voltes.

El rei de l’Aneto

Calor i fort ritme

La calor i el fort ritme també feren que la prova incrementara encara més la duresa. Amb l’obsessió per guanyar la prova i donar un pas endavant en la Copa d’Espanya, Amat se’n va anar prompte a soles. «Isquerem ja a bon ritme i en trobar-me bé, vaig posar el meu ritme a la pujada al Mondúber on em vaig quedar a soles fins el km 50».

Primer va passar Amat pels punts de control del Pas del Burro, el Mondúber i Simat de la Valldigna. Però quan la victòria semblava a la boltxaca va irrompre des de darrere Pedro Martínez (Esports Colau) que va anar arrapant segons fins donar caça a Amat. A la segona passada pel Pas del Burro ja anaven pràcticament junts. 30 km per davant i tot per decidir.

Un gest que…

«Els 30 km finals van ser molt durs, per la calor i per les pujades finals. Anàrem tirant l’un de l’altre pràcticament fins arribar a línea de meta». I allà en meta un gest que explica com és el Trail. «Després de 30 km junts i anant igual de forces no tenia sentit esprintar-nos».

Arribaren quasi junts a meta, Amat espera a Pedro per entrar de la mà, però Pedro deixà que Dani entrara primer perquè puntuarà més per a la Copa d’Espanya d’ultras en la que Pedro no participa. Sabent que les fotos, les cròniques i els titulars anirien per a Amat. Seguint en tot cas, el que ja ha fet en altres proves.

Un gegant i dos amics

El crono diu que Amat guanyava en meta amb 09:45:25, amb Pedro Martínez a tres segons. La realitat és que guanyaren els dos i guanya el Trail. Juanjo de los Angeles (CC Xeraco) va ser tercer amb 09:56:29.

A per la Copa d’Ultres

Amb la victòria al Mondúber Ultra Trail i la sisena posició a Ultra Montseny, Amat es coloca líder de la Copa d’Espanya d’Ultra Trail FEDME. Ara només queda rematar la faena pròxim 29 d’octubre a El Valle del Genal a Màlaga. «Són 130 km en un terreny que no conec, però molt il.lusionat i motivat per ser el líder de la prova i tindre opcions de guanyar-la».

 


Més dades:

La Copa d’Espanya d’Ultres fa parada a Tavernes

El rei de l’Aneto

El secreto era el remo

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Una setmana d’aventura | SLA - […] Amat reina també en el Mondúber […]
  2. #PremisSLA 2016: Corredor de muntanya més destacat | SLA - […] Amat reina també en el Mondúber […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »