Serra Vernissa domina a Bellús

Victòries de Xavier Tomás i Abelardo Orquín a la III Bellús Trail Mountain

bellus-3

 

Corrent com a casa. Per un terreny que coneixen pam a pam. De les eixides en grup i dels entrenaments, de les rodades pels paratges de Bellús, i les comarques de La Costera i la Vall d’Albaida i on els corredors del Trail Serra Vernissa Xavier Tomás i Abelardo Orquín imposaren la seua superioritat a la III Bellús Trail Mountain.

Més de 250 corredors es donaren cita a Bellús passat cap de setmana per a disfrutar del III Bellús Trail Mountain en les seues tres distàncies Special One 39 km, Speed Way 27 km i Sprint Trail de 12,6 km.

Bellús, un Trail temptador

Xavier Tomas en la Special One

En la modalitat més llarga, Xavier Tomás va imposar-se amb claredat superant per poc les 4 hores de carrera en una distància quasi de marató de muntanya, recorregut dur i tècnic, amb molta pedra i roca amb punts de pas com ara la Cova Negra, el riu Albaida, la via Ferrata de l’Aventador o la coneguda senda de l’Andalusa.

04:04:00 va ser el seu temps en una emotiva entrada a meta de la ma de la seua filla, amb vora 10 minuts d’avantatge respecte d’Aitor Martínez (CC La Rabosa Muntanya) que va fer 04:13:52 i de Joan Gomar (Carena Trail) que completava el pòdium amb 04:15:50. En categoria femenina la victòria va ser per a Eva Ferrà Navarro (Triesport Roquette), amb Majo Pérez Vicedo (Soca-Run Cocentaina) en segona posició. 

Orquin a la Speed Way

En la distància mitjana, la Speed Way de 27 km, novetat d’esta edició, victòria per a Abelardo Orquín, esta volta més ajustada. Només minut i mig van separar a Orquin (02:45:42) de Eusebio Faus (02:47:12) amb altre corredor de la zona Julian Navarro (CA Ajos-Xátiva) en tercera posició amb 02:49:29.

En categoria femenina la victoria va ser per a Carmen María Pérez Serrano (Rompiendo Límites), que no va tindre oposició i va demostrar que maté el bon estat de forma que la va dur a acabar en quarta posició a la passada edició de la TDS de l’Ultra Trail del Mont Blanc.

Doble Top 10 valencià a la TDS

I a la prova més curta, l‘Sprint Trail de 12’6 km, la prova va estar marcada per la bona participació, i per una confusió final en una de les senyals que en caure a terra, un dels participants, amb bona voluntat va colocar de forma errònea i va confondre els que venien per darrere. La victòria va ser per Alex Campos (Alex Campos Team) i Belén Barquero. 

El gran matí de Trail va tornar a implicar a tota la población de Bellús, que es va volcar de nou en l’animació de la prova en diversos punts del recorregut, com ara els ja tradicionals andalusos de la senda de l’andalusa.

Al remat, habitants de Bellús, corredors i acompanyants pogueren comentar la jugada en la paella preparada per a recuperar forces.

 

bellus-1


Compartir aquesta notícia a

2 Comentaris

 1. A guanyadora al trail 39km va ser Eva Ferrà Navarro del club triesport roquette benifaio. Amb un temps de 6h34′

  Escriu una resposta
  • Gràcies pel teu comentari. Està posat a la nota, però se’ns havia passat posar-ho en negreta. Ara ja està bé i també la segona classificada que eren les dos úniques corredores de la distància.

   Escriu una resposta

Trackbacks/Pingbacks

 1. Una setmana d’aventura | SLA - […] Serra Vernissa domina a Bellús […]
 2. Chiva cierra la temporada a lo grande | SLA - […] Chiva y vigente campeón Provincial de Carreras por Montaña de Largo Recorrido en Crevillent, o Xavier Tomás (Serra Vernissa) y Alfonso…
 3. Bellús amplia horitzons | Sense Límits Aventura - […] Serra Vernissa domina a Bellús […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »