Una Escola de Trail… a la muntanya

Comença la segona temporada de l’Escola de Trail de BCS Trail d’Uixó a la Vall d’Uixó

bcs-trail-1

«No sé com ho feu, però arriba el dissabte i a les 07:00 h el meu fill ja està alçat per anar a la vostra escola…». Eixa és el millor reconeiximent que fan els pares per als responsables d’esta escola per a xiquets, una escola diferent, una escola de Trail… en el cor de la Muntanya.

Més «alumnes» al segon curs

bcs-trail-3La Escola de Trail de BCS Trail d’Uixó va començar passat cap de setmana la seua segona temporada, amb l’alegria de vore com s’incrementa l’interés i el nombre de xiquets i xiquetes que volen participar dels entrenaments i les activitats que els preparen entre setmana i el cap de setmana.

«Enguany tenim encara més xiquets, gràcies també a l’Escola d’Estiu que ferem. La majoria de la Vall d’Uixó però també venen d’altres poblacions com ara l’Alfondeguilla, Almenara…» explica Héctor Cumba, un dels responsables d’esta Escola de Trail que organitzet des del club BCS Trail d’Uixó«El fet que hi haja ara més alumnes ens permet desdoblar grups i treballar de forma més adient en grups segons edats».

Mateix objectiu: formar i divertir

Més xiquets en este segon curs, de l’Escola de Trail, però un mateix objectiu: «Utilitzem la competició com a mitja de formació, no com una finalitat en si mateix. El que volem és que els xiquets facen esports a la natura, tinguen hàbits saludables, formació en valors com ara respectar la natura, i així de majors no l’embrutaran ni la cremaran… de fet, un cap de setmana de cada mes fem competició a vore quin grup arreplega més fem».

Diversió i formació

bcs-trail-2Diversió i formació amb sessions d’entrenaments entre setmana -dimecres i divendres de 17:00 a 18:30- i dissabtes a partir de les 09:00 h al Paratge de les Coves de Sant Josep a la Vall d’Uixó.

«Les sessions entre setmana són entrenaments i el cap de setmana eixida de senderisme sempre per conèixer les muntanyes que ens envolten»

I sempre combinen entrenaments del món del Trail pràctiques i teòriques.

«Hem arribat a fer tallers de nutrició perquè es puguen preparar barretes energètiques casolanes o sucs de fruites… i begudes isotòniques casolanes, amb jocs diversos o altres disciplines com ara escalada, orientació, senderisme o alguna eixida nocturna amb frontal… que això els a muntó».

Professorat amb formació

L’escola va creixent en alumnes i també en professorat. Els responsables són tots llicenciats en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i corredors de muntanya amb bona trajectòria com ara Roberto Juan Herrera (Amics de la Volta al Terme) que recentment va participar a l’Ultra Pirineu o va fer pòdium al Trail Alpuente, o Pau Moreno (Mur i Castell-Tuga), campió autonòmic junior de Trail i amb victòries a la K25 de la Calderona o la Marató de l’Alcúdia de Veo.

L’Escola de Trail obria passat cap de setmana la seua segona temporada. Una escola on mestres i alumnes comparteixen la mateixa passió per la muntanya, la mateixa passió pel Trail.

INSCRIPCIONS

Si vols apuntar algun dels teus fills, nebots, fills, nets… a l’Escola de Trail de BC Trail d’Uixó pots contactar amb ells a través del seu Facebook. Les inscripcions poden fer-se per anar 3 entrenaments a la setmana, dos entrenaments o només les eixides de cada dissabte.

JUNIOR TRAIL AL NOVEMBRE

L’Escola de Trail va nàixer com a conseqüència de l’èxit de la primera edició del Junior Trail al 2014. Enguany tindra lloc la tercera edició de nou amb 300 xiquets corrent per muntanya.

Serà pròxim 13 de novembre de 2016 al Paratge Natural de les Coves de San Josep de la Vall d’Uixó.

«Ja hi ha pares que estan cridant-nos per a saber quan obrim inscripcions!» ens conta Héctor. L’espera toca a la seua fi. Pròxim 13 d’octubre es podrá formalitzar les inscripcions a través del correu bcstrailduixo@gmail.com, o també físicamente a la tenda Esports Natura i a cafeteria Miró a la Vall d’Uixó.

Es mantenen les 4 categories:

  • Mini (6/7 anys),
  • Benjamí (8/9 anys),
  • Aleví (10/11 anys)
  • Infantil (12/13 anys).

El Junior Trail amplia horitzons

El futur del Trail a la Vall

Fent escola: Trail infantil a la Vall d’Uixó

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Trail entre xiquets | SLA - […] Una Escola de Trail… a la muntanya […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »