Rufete conquereix Forna

Victòria de l’alacantí Daniel Martínez Rufete i de Nicole Zucchini a la VIII Botamarges

dani-martinez-rufete

Daniel Martínez Rufete (Grumocs Callosa de Segura) va imposar passat cap de setmana la seua llei a Forna. En la calor de Forna, tot i estar ja en la tardor i a l’octubre, Rufete va ser l’únic corredor que va poder baixar de les 8 hores en fer els 70 km 3700+ en la Vall de la Gallinera i la Vall d’Alcalà, a les terres de Al Azraq, protagonista històric en esta edició de la VIII Botamarges.

La Botamarges dóna un pas endavant

Des del primer moment Rufete va asumir la seua condició de favorit. Però els altres corredors no li ho volien posar fàcil. Al primer punt de control a Tarzán, liderava la prova el murcià Angel Mayor García amb poc més de mig minut respecte del corredor de Torrevieja, amb Jorge García (Poc a poc Alcoi) en mig dels dos. No anava a ser fàcil per a ningú dels tres.

Remuntant a les Antenes

Angel va continuar posan ritme i incrementant avantatge fins passar amb vora 4 minuts de Martínez Rufete a les Antenes, que a partir d’eixe punt començava a retallar diferències. La calor començà a apretar, Martínez Rufete comença a apretar i va retallar segon a segon fins a colocar-se ja com a lider al pas per la Cresta. La victòria estava més a prop.

«He vingut a vore com anava la prova» contaba després en meta. «Hem anat avant des del principi, però se m’ha anat un poc Angel, que m’ha costat de poder contar amb ell, però a partir d’ahí ja m’he queda a soles. Després m’ha toca anar regulant perquè tenia algunes rampes i tocava anar regulant fins arribar a meta».

Conquerint Forna

I a meta entrava en solitari, conquerint Forna, i pujant esta volta al més alt del pòdium, amb un temps de 07:58:06, sent l’únic dels 300 participants que baixava de les 8 hores en una edició de la Botamarges marcada per la calor que ha fet que els temps en meta hagen estat superiors a les de les dos últimes edicions ja amb este nou recorregut de 70 km 3700+. L’any passat Sebas Sánchez guanyava amb 07:33:12 i al 2014 ho feia Josep Cebrià amb 07:43:12.

Dani Martínez i Josep Cebrià, reis en el duel de muntanyes

El pòdium

En esta edició del 2016 Martínez Rufete aconseguia la victòria per davant de Jorge Martínez que acabà avançant Angel Mayor i entran en meta amb  08:07:25, amb el murcià en tercera posició amb 08:09:02. Dins del top 5 l’incombustible Andrés Martí (Dianium Tururac) i Juanjo Carbonell (Poc a Poc Alcoi) que estigueren lluitant pel pòdium.

Zucchini, en dones

En categoria femenina la victòria va ser per a Nicole Zucchini (Dianium Tururac) que va dominar la prova des del primer moment. Pràcticament en solitari va afrontar els 70 km 3700+ de la Botamarges fins plantar-se en la meta de Forna amb un temps de 11:17:54, amb Lurdes Palao (Centre Excursionista Bocairent) en segona plaça amb un temps de 11:35:11 i Encarna Cardona (Dianium Tururac) tercera amb un temps de 11:48:49.

Forna descansa ara. També ho fa Al Azraq. L’any vinent tornarà de nou la batalla per conquerir el castell de Forna.


  • Foto capçalera: Santi Vallés
  • Més dades:

Sebas es reivindica a la Botamarges

Josep Cebrià i Ana Abad, victòria a la màgia de Forna

http://senselimitsaventura.com/2016/09/15/la-botamarges-dona-un-pas-endavant/

GUANYADORS ILUSTRES

Per a fer-se una idea del que suposa la Botamarges només hi ha que vore el seu palmarés.

La victòria de Daniel Martínez Rufete és una victòria de prestigi per a Dani, que uneix el seu nom als dels guanyadors de passades edicions: Vicente Juan García Beneito, Pedro Martínez, Josep Cebrià i Sebas Sánchez. Noms de grans nivell que demostren que inscriure el teu nom i conquerir la Botamarges només està reservat als grans corredors.

GUANYADORS ANÒNIMS

I més enllà dels pòdiums, les victòries i els trofeus queda la satisfacció personal de cada un dels 300 corredors que participaren a esta VIII Botamarges, cada un amb els sus objectius i els sus reptes o ximplement en la voluntat de disfrutar de la nostra muntanya i de la nostra història.

Una muntanya i una Botamarges que enganxa i és adictiva com ha demostrat Fran Martínez, el corredor murcià que l’any passat va demanar matrimoni en meta, i que enguany, ja casat, ha tornat a fer la Botamarges, on ha participat pràcticament en totes les edicions.

Una muntanya i un ambient que enganxa i que en acabant entre mos i mos a la torrà multitudinària final fa que contant històries i batalles s’obliden els dolor de cames i només es pense en tornar a Forna.

http://senselimitsaventura.com/2016/10/04/amor-per-la-botamarges/

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. L’accent valencià d’Aitana | SLA - […] dones, apuntem els noms de Encarna Cardona (CA Dianium Tururac), podium enguany a la Botamarges i al Campionat Provincial de…

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »