«Hi ha Señor del Trail per a molt de temps»

Parlem amb Miguel Angel Sánchez Cebrián (Marathon Crevillent) després de la seua victòria a la Spain Ultra Cup «M»

«El que la Spain Ultra Cup M siguen menys kilòmetres i per tant menys hores, t’obliga a córrer en uns temps molt més ràpids. Això suposa que són proves molt exigents físicament»

«Ara mateix les competicions importants tenen nom d’Ultra i crec que és ara o mai. Estic plantetjant-me donar el pas als Ultres la pròxima temporada»

sanchez-cebrian

 

Ha tornat amb majúscules. Després d’uns anys sense poder competir al màxim nivell, en este 2016 ha confirmat la reacció que ja s’intuia al 2015. Un dels històrics del trail valencià, l’alacantí Miguel Angel Sánchez Cebrían (Marathon Crevillent) ha aconseguit la victòria a la Spain Ultra Cup, versió «M», circuit nacional de carreres per muntanya entre 50 i 65 km aconseguint les victòries a la MiM, Ultra Sierra Nevada i passat cap de setmana a la Long Trail de Guara. I ara, ‘amenaça’ en donar un pas més enllà. Per al 2017 no descarta passar-se a la llarga distància. Més llenya al foc.


 • Enhorabona per la victòria en la Spain Ultra Cup «M». Com és celebra una victòria com esta?

Gràcies. Home, després de tots els problemas que vaig tindre fa un parell d’anys i tenint en compter que era un dels objectius més importants de la temporada, la victòria a la Spain Ultra Cup es celebra amb molta il.lusió i molta alegria. No era un repte senzill i aconseguir-ho em motiva per a continuar amb més reptes.

 • Continues celebrant les victòries o ja has pedut el compters de les que dus en tots estos anys…?

Les victòries es celebren totes. Reconec que sóc una persona molt competitiva i això en la competició és bo perquè et dóna eixe plus per a traure forces en moments en què ja no et queda res. Però bé, celebrar-les sempre. Qualsevol victòria és important.

«Sóc una persona molt competitiva i això en la competició és bo perquè et dóna eixe plus per a traure forces en moments en què ja no et queda res»

«El que la Spain Ultra Cup M siguen menys kilòmetres i per tant menys hores, t’obliga a córrer en uns temps molt més ràpids. Això suposa que són proves molt exigents físicament»

El señor del Trail

 • guaraQuè suposa per a tu guanyar esta versió «M» de la Spain Ultra Cup?

Suposa altre repte aconseguit. Són proves exigents, repartides per tota la península on tens l’oportunitat de competir amb els corredors al més alt nivell d’este tipus de proves, i això és un orgull i una resposabilitat, perquè el meu objectiu és sempre estar a l’altura i donar el màxim de mi. La SUC «M» era un dels objectius més important, però ara també tinc en breu la última prova puntuable de la Copa d’Espanya on també tractaré de donar el millor de mi i a vore que ix.

 • La Spain Ultra Cup «M» és la germana xicoteta de la Spain Ultra Cup gran, des de fora es pot pensar que en ser més curt és més fàcil, però… 

Si, de cara a les persones que segueixen les proves la SUC «M» és la germana xicoteta, però des de dins no es veu tan xicoteta, ja, ja, ja… El que siguen menys kilòmetres i per tant menys hores, t’obliga a córrer en uns temps molt més ràpids. Això suposa que són proves molt exigents físicament. Clar que els Ultras també ho són, però l’estrategia és altra tindre les idees clares en proves tan llargues el cap juega un paper.

«Ara mateix les competicions importants tenen nom d’Ultra i crec que és ara o mai. Estic plantetjant-me donar el pas als Ultres la pròxima temporada»

 • Te plantetges donar tu també el pas als Ultra Trail?  

sanchez-cebrian-2Home, en el punt en què em trobe és quasi obligat que done eixe pas. Ara mateix les competicions importants tenen nom d’Ultra i crec que és ara o mai. Estic plantetjant-me donar el pas als Ultres la pròxima temporada. He de vore com acabe, parlar amb el meu entrenador… però en fi, eixa és la idea que duc en ment.

 • Disposat a lluitar-li la Spain Ultra Cup a un paisà teu com Sebas Sánchez? Per cert, els dos guanyadors de la Spain Ultra Cup sou de la mateixa localitat, què vos donen de beure a Petrer? 

Home, no sé…! Jo puc dir-te que aigua mineral, que la del poble tampoc és que siga especialment bona… ja,ja,ja… El que sí són molt bons són els productes Vitobest que t’ajuden a recuperar molt bé. I de competir, disposat a competir amb Sebas estic. I si em decideix a donar el pas als Ultres el pròxim any intentaré anar a per Sebas, clar.

 • Qui t’anava dir ara fa uns esos que tornaries a competir al nivell que estas fent-ho… què pensaves en eixos moments en què no podía disfrutar de correr? Com mantener la motivació per a continuar? 

La veritat és que és difícil quan un problema físic t’impossibilitat fer el que més t’agrada, allò que et fa sentir bé i que forma part de la teua vida, és complicat buscar la motivació. El cap te va a dies i l’ajuda externa és vital. Si continuament et diuen que pots, que ho vas a aconseguir i que això no era més que un malson que anava a passar, busques solucions sense parar fins que les trobes. Però reconec que no va ser fàcil. Però sempre vale la pena no rendir-se. Si ho intentes almenys tens l’opció d’aconseguir-ho.

Altra MiM, 11 anys després

 • Arribares a pensar que no podries tornar a competir i a estar amb els millors?

Clar, això és el que més pensava. Veia que era impossible tornar a sentir-me tan bé com estic ara.

 • En realitat, quin era el problema físic que tenies?

La millora va començar a donar-se arran de deixar de prendre gluten i realitzar una sèrie de tractaments de desintoxicació a causa del que el gluten durant anys havia pogut fer a l’roganisme. No va ser de la nit al dia, però, poc a poc, vaig deixar de notar els símptomes que m’incomodaven: els marejos, el cansanci… i vaig començar a entrenar més seriosament, a cuidar moltíssim l’alimentació i a poc a poc jo mateix anava sorprenent-me dels resultats.

 • sla 7 portadaLes victòries saben millor després d’estar un temps sense córrer?

Si, perquè tot es valora més després de pasar una experiència així. De sobte no pots fer una cosa tan ximple com correr, i això no era el pitjor perquè la fatiga continuada afecta també al teu treball, a la teua vida, perquè no tens forces per a fer res. Quan una cosa costa molt d’aconseguir es valora molt més.

 • Eres un dels pioneros del trail valencià i també nacional. Què et fa continuar corrent per muntany després de tants anys?

Ximplement em trobe bé, tant entrenant com en la competició, i lògicament amb els triomfs, que a ningú li sap mal un dolç i plena molt l’afecte de les persones que coneixes a les carreres, l’amabilitat, vore el treball incondicional que fan les persones que ho organitzen tot. No sé, el Trail és una cosa molt gran i em sent bé participant en les carreres per muntanya.

 • Hi ha «Señor del Trail» per a molt de temps, no?

Per descomptat que hi ha «Señor del Trail» per a molt de temps. Mentre el cos aguante. I si, al final crec que em quede amb eixe sobrenom de «Señor del Trail». En més d’un lloc m’han donat eixe sobrenom, però bé, està bé.


Més dades:

El señor del Trail

Altra MiM, 11 anys després

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

 1. Pòdiums valencians al Montseny | SLA - […] “Hi ha Señor del Trail per a molt de temps” […]
 2. El Trail valencià dóna un pas endavant | SLA - […] Cup, hem d’anotar en la seua versió “M” la victòria global a la general de Miguel Angel Sánchez Cebrián,…
 3. Montanejos reviu el duel | SLA - […] “Hi ha Señor del Trail per a molt de temps” […]
 4. Amb el campionat a la boltxaca | SLA - […] als nostres corredores amb la victòria de Sebas Sánchez a la SUC Ultra en categoria masculina, la victòria de…
 5. El somriure perenne en el Trail | SLA - […] “Hi ha Señor del Trail per a molt de temps” […]
 6. El secreto está en Petrer | SLA - […] ganadores son de nuestra tierra: Sebas Sánchez en la Spain Ultra Cup XL (más de 70 km), y Miguel Angel Sánchez Cebrián y Laia…
 7. #PremisSLA 2016: Corredor de muntanya més destacat | SLA - […] “Hi ha Señor del Trail per a molt de temps” […]
 8. Els “fitxatxes” del Trail | SLA - […] Marathon Crevillent ha marxat Miguel Angel Sánchez Cebrián, el señor del Trail, que després d’un gran 2016 aconseguint la…
 9. Valencians en busca del Mundial de Trail | SLA - […] “Hi ha Señor del Trail per a molt de temps” […]
 10. Sánchez Cebrián guanya el duel de “titans” | SLA - […] “Hi ha Señor del Trail per a molt de temps” […]
 11. La Penyagolosa Trails més esperada | SLA - […] Miguel Angel Sánchez Cebrián (Like Sport Lurbel), guanyador de la MiM al 2016 […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »