Compte enrere per a la Marató dels Dements

Coneix les noventats de la Marató dels Dements 3.0 a falta d’un mes exacte que arribe la gran carrera per muntanya de la serra d’Espadà

david prades dements

 

El temps passa ràpid i cada volta queda menys per al dissabte 19 de Novembre i per a l’edició 3.0 de la Marató dels Dements, Eslida al cel de l’Espadà. I potser siga el moment de comentar les novetats d’aquest 2016, significativament rellevants i dirigides a 3 aspectes fonamentals: recorregut, meta i seguretat.

Prades reincide en la Marató dels Dements

Novetats al recorregut

En primer lloc, el recorregut tindrà una variació en la part central, entre el km 25 i el km 31, després de converses i reunions mantingudes amb el parc natural, amb qui anem totalment de la mà en el camí de la protecció dels espais protegits.

dements_gif_okAquest any, a partir del Pic Espadà, no es farà el bucle Pic Cullera – Barranc d’Almanzor – Coll de l’Íbola, sinó que s’anirà directament fins a aquest coll i continuarem amb el recorregut Dements 2.0, pujant Cerro Gordo. I en la baixada posterior entrarem en un nou tram del recorregut que discorre per una zona de gran bellesa en la que predomina l’umbria de surera i en la que es prega respectar les zones de falgueres, espècie altament protegida en la Serra d’Espadà.

Amb aquest canvi, no es veu afectat ni el kilometratge ni el desnivell, però potser si que es guanya més terreny per corriol i coneixerem un nou racó del parc. Podeu descarregar-vos el track en la web www.maratodelsdements.com, allí podreu trobar l’enllaç a wikiloc.

dements-1

La meta

En segon lloc, la meta estarà ubicada en la zona poliesportiva, per això l’organització ha preparat una lleugera modificació en la baixada final … més muntanyera i més dement, per a poder evitar trepitjar carretera. I poder així crear un gran ambient festiu en l’arrivada de tots els dements que siguen finishers d’aquesta exigent prova.

La seguretat

dements-2I per acabar, unes xifres que reflecteixen l’importància que aquesta organització dóna a la seguretat:

 • 130 voluntaris distribuits entre meta, carretera, controls i avituallaments.
 • 60 responsables de muntanya distribuits en diferents punts del recorregut.
 • 8 clubs de munyanya col·laboradors.
 • 14 professionals sanitaris.
 • 5 ambulàncies.
 • 3 3×4 d’organització aportats per Ford Vedat Castelló.
 • 2 unitats de Protecció Civil.
 • 3 unitats de l’Unitat de rescat del Consorci Provincial de Bombers de Castelló.
 • 2 punts de sanitaris fixes.
 • 1 metge general.
 • 1 caridòleg esportiu.
 • 1 podòleg.
 • 6 massatgistes

I tot açò perquè la Marató dels Dements no es pot explicar sense tindre en conter el factor humà, perquè la presència d’una organtizació en la muntanya és molt important i perquè pensem que la seguretat és el millor regal que pot tindre un corredor.

Salut, muntanya i Dements!!


A meta amb el peroné trencat

Dements del Trail

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

 1. Una setmana d’aventura | SLA - […] Compte enrere per a la Marató dels Dements […]
 2. Dements: el valor de las montañas | SLA - […] Compte enrere per a la Marató dels Dements […]
 3. Una lucha entre Dements | SLA - […] Compte enrere per a la Marató dels Dements […]
 4. Dements, la fuerza del voluntariado | SLA - […] Compte enrere per a la Marató dels Dements […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »