Del quiròfan al pòdium

4 mesos després de ser operat de clavícula, pòdium del triatleta de Silla Manuel Ortega a l’Autonòmic de Triatló de Llarga Distància

ortega-1

 

En un minut la vida pot canviar absolutament la teua rutina. En uns segons. El temps en què et despistes, agafes un batxe en la bici i caus a terra. Clavícula trencada i adéu als reptes de la temporada. O no.

Perquè 4 mesos després de ser operat de clavícula Manuel Ortega (Sportphisiologic) aconseguia finalitzar el Full ICAN de Gandia, a més, fent pòdium a la prova que era també Campionat Autonòmic de Triatló de Llarga Distància. (3,8 km de natació, 180 km en bici i 42 km corrent).

Operació el 10 de juny

ortega-3L’operació va ser el 10 de juny, després d’una caiguda absurda. «Estava ja a prop de ma casa a Silla, i per Carlet, viag caure» relata Manuel. Clavícula, dos costelles i la escàpula. Operació a l’Hospital de Manises i a recuperar-se. Pensant en la pròxima temporada. No. Encara en este 2016 esperaven grans reptes.

Amb la motivació per terra en vore que no podia anar al Full de Vitoria –«duia mesos d’entrenament preparant-ho»-, tocava resignar-se. I rebre els ànims de familiars i amics, i del propi metge que el va operar. «Em coneix molt bé i sap que soc molt disciplinat. Em va dir que objectivament podia recuperar-me ràpid i tenia raó».

Una recuperació molt ràpida

«Al ser fractures d’ossos, que no afentaven als músculs, en quant em llevaren els punts vaig començar a fer rehabilitació, treballs de goma, isomètrics, anava a la piscina i a poc a poc vaig anar recuperant la mobilitat. Es va complir el que em va dir el metge i de la ma del fisio va anar tot molt ràpid». Traent hores per a recuperar-se i entrenar d’allà on no hi ha entre la família i el treball.

Uns entrenaments condicionats

La fractura estava superada, però quedava preparar el Full ICAN de Gandia. «Només vaig tindre sis semanes. Tenia una base de la preparació de Vitoria, però tampoc podia fer entrenaments molt exigent i no podia fer moltes hores de bici. Tractava d’entrenar tots els dies el que em permitia el cos, sense agotar-ho».

ican-homes-3I la prova

I així sense haver competit en tot l’any arribava passat 8 d’octubre el Full ICAN de Gandia. Just 4 mesos després de la caiguda i la fractura de clavícula. «Els moments abans de la prova t’entra la por. Sobre tot a la marató. Nadant i en bicicleta savia que ho podia fer bé, però no em veia preparat per a fer la marató a bon nivell».

La temptació d’abandonar

La ment anava a ser clau. I així va ser. Només començar primera temptació de deixar-ho. «Només començar enl’aigua em tragueren molta distància i em vaig agobiar. T’entra la por i tota la desconfiança de saber que no estàs en les millors condicions».

Va decidir continuar però sense plantetjar-se res més. «Vaig pensar: m’oblide de competir i tracte de disfrutar. Vaig poder agafar altre grup que venia per darrere i em vaig llevar la pressió de tractar de fer un bon temps».

La Marató

Pas a pas. A la bicicleta bones sensacions -conservant forces- i acostant-se a poc a poc al moment de la veritat. «A la Marató vaig eixir molt fort. De la bici havia baixat sancer perquè havia reservat molt. Vaig decidir donar-ho tot i aguantar fins on arribada».

La primera mitja marató molt bé -01:28- però encara restava el patiment. «A partir del km 25 vaig començar a patir molt perquè em faltava entrenament. Ahí es quan tires molt de la ment. Pensava en els meus flls i la meua dona, en el me germà que estaven tot allà esperant en meta. En tot els 4 mesos que havia passat en la recuperació. Tot això t’espenta quan ja no hi ha forces».

I la meta…

I amb eixes forces Manuel anava arrapant segons i guanyan posicions fins arribar a meta el tercer amb un crono de 09:10:33. Emocionat i quasi amb llàgrimes als ulls, entrant de la mà del seu fill Manu. «Es impossible no emocionar-se. Una emoció molt íntima després de tantes penúries. Després del patiment. Arribes tercer i no t’ho creus».

Una recuperació miraculosa. En 4 mesos exactes des que una caiguda li trencava la clavícula i les esperances en esta temporada, i un pòdium autonòmic en el Campionat de Triatló de Llarga Distància.

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »