Un «gestor» del Trail

Crònica personal de Dionisio Canales al Ultra Trail del Rincón: una història de Trail i amistat 

«Després de 100 km junts sé que tinc un amic per a sempre, perquè ens ajudarem molt. 100 km de penúries fan que tingues un vincle molt especial»

dionisio-1

 

Viu entre números, papers i calculadores. Entre documents, formularis i balanços. Però el cap de setmana només li preocupen altres números: els kilòmetres a recòrrer i el desnivell acumulat. Toca canviar tratje i corbata per pantaló i camiseta tècnica, frontal i sabatilles de muntanya.

Una passió entre papers

La passió de Dionisio Canales és la muntanya, les carreres per muntanya. L’ofici, gestor i asessor a Asesoría Canales per ajudar a aquells que no acaben d’entendre la incomprensible burocràcia administrativa dels impostos, ajudes i tràmits diversos, en el martiri habitual de cada trimestre a l’hora de presentar les liquidacions davant l’administració i la temuda Hisenda.

Este Trimestre Dionisio tenia un altre repte: afrontar els 100 km dels Ultra Trail del Rincón, una de les proves més emblemàtiques i autèntiques de les nostres terres. L’any passat havia anat i patit. Tant que la seua filla li havia dit al km 60 que tornaven a asa. Ell va continuar. «Li vaig dir que a la vida el que encetes has d’acabar-ho. Has de superar les metes que et proposes». 

dionisio-3El repte de les 16 hores

Arribava enguany al UTR amb el repte de baixar de les 16 hores. Ho feia preparat, de la ma del seu entrenador Juanma Jiménez, però amb els dubtes i els nervis propis d’un repte majúscul com este.

«Tot un repte per a un tio de 47 anys, que va començar a córrer als 40» ens conta Dionisio, qui a més, arrosegava un constipat els dies abans de la prova. «No vaig poder entrenar tot el que volia…».

Inici a bon ritme

Amb eixes reserves va començar a córrer. «Isquèrem a un ritme molt bó amb Víctor i Miguel, dos companys del meu club (GreenPower ST), que m’ajudaren molt quan vaig començar amb rampes als isquios i em deixaren magnesio per poder afrontar-les. També anava inicialment amb un xicon d’Alacant que havia conegut a la casa rural d’Ademuz on dormiren».

Bon ritme i bones cames. «Al pas pel km 50 anava baixant en una hora el temps de l’any anterior. A partir d’ahi em vaig quedar a soles amb Ricardo, el xicon d’Alacant. No ens coneixiem de res, però ferem junts els últims 50 km».

dionisio-2Una amistat inesperada

Moltes hores junts, molt de temps per a parlar i coneixer-se. I per a compartir patiments i alegries. «Passàrem els dos moments complicats, i la veritat, este és un esport molt especial en eixe sentit». «Després de 100 km junts sé que tinc un amic per a sempre, perquè ens ajudarem molt. 100 km de penúries fan que tingues un vincle molt especial».

Un sprint després de 100 km

La idea era baixar de les 16 hores. I ho aconseguiren… per uns segons. «En meta ferem un temps de 15:59:41!!» Recorda amb un somriure. «En meta, pels carrers de Castielfabib, ens va tocar sprintar els dos per poder baixar de les 16 hores. Després de 100 km!!. Entràrem junts donant-nos la mà i fent el mateix temps».

Compartint experiència i ensenyaments. «La carrera t’ensenya la força de voluntat que té una persona i com es supera en els moments complicats. En una carrera com esta de 100 km i 16 hores, és de molt de sacrifici. Tens moments en què entra el dubte d’abandonar, però la força de voluntat i la mentalitat fa que continues».

dionisio-4

 

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Una setmana d’aventura | SLA - […] Un “gestor” del Trail […]
  2. Problemes al Ultra Trail valencià | Sense Límits Aventura - […] Un “gestor” del Trail […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »