4 rescats en un cap de setmana accidentat

Els equips de rescat han hagut d’actuar a Algimina d’Almonacid, Quesa, Bèrnia i el Xorret del Catí

rescat-quesa

 

Molta faena este cap de setmana per als integrants dels diversos equips de rescat que vetlen per la nostra seguretat a la muntanya. Fins a 4 actuacions diferents han hagut d’efectuar, afortunadament sense conseqüències greus.

Rescat múltiple a Algimia d’Almonacid

La més cridanera va tindre lloc este diumenge a la vesprada a l’Algimia d’Almonacid, en plena serra d’Espadà. Un grup de 9 excursionistes va donar avís perquè s’havia extraviat mentre feia una ruta prop del Pic Espadà.

Ràpidament es va mobilitzar un equip del CPBC (Consell Provincial de Bombers de Castelló) que va establir contacte per garantir que estaven en perfectes condicions, i en ser localitzats, ja entrada la nit, van ser traslladats en diversos vehicles del CPBC i de la Guàrdia Civil

Atesa una dona a la ferrata de Quesa

A la localitat de Quesa també es va produir un rescat este diumenge. En este cas va ser per atendre una dona de 30 anys que va patir una caiguda quan estava fent la via ferrata d’esta localitat.

En vore que no podia caminar després de la caiguda, es va donar avís als Bombers de la Diputació de València que en companyia de la Guàrdia Civil hagueren d’accedir a la zona. En comprovar les lesions de la dona, amb fractura de tibia i peroné la traslladaren en helicòpter a l’Hospital La Fe de València, segons informava el twitter del GVA 112.

Rescat a Bèrnia…

I a la província d’Alacant, doble atenció, en els dos casos en la jornada de dissabte. A la Marina la Guàrdia Civil hagué d’atendré a un matrimoni que s’havia perdut quan estava fent una ruta circular per la Serra de Bàrnia.

El matrimoni, dos alemanys de 78 i 72 anys havien encetat la ruta a peu i e’ls havia fet de nit sense dur llinterna ni material per a orientar-se, segons informa el diari Las Provincias. Cridaren als servicis d’emergència però es quedaren sense bateria en el mòbil. Finalment el servicis de Muntanya de la Guàrdia Civil els trobaren al voltant de les 23 h de la nit de dissabte, esgotats i desorientats, però en bon estat de salut.

…i al Xorret del Catí

Per últim, també desbaste hagué de ser atés un ciclista de muntanya a la zona del Xorret del Catí. L’home estava fent muntanya quan va patir una caiguda i hagué de ser traslladat en helicòpter pel Grup de Rescat de Bombers d’Alacant que els traslladaren al Parc de San Vicent on li esperava un SAMU.


Més dades:

Doble rescat a Vilafranca i a Chulilla

 

Doble rescat a Bèrnia i el Puig Campana

Rescatat un ciclista a Castelló

Doble rescat a Petrer i a Castelló

Mor una senderista a Callosa

Rescat múltiple a la Serra de les Agulles

Rescat a Millares

Rescat múltiple al Puig campana

Rescat al Montgó

Rescatat un ciclista a un barranc a Eslida

Doble rescat a la Cova Tallà

Rescatats dos senderistes a Chulilla

Triple rescat a la Muntanya

 

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Rescat a Orihuela i a Chóvar | SLA - […] 4 rescats en un cap de setmana accidentat […]
  2. Mor un escalador a Polop | SLA - […] 4 rescats en un cap de setmana accidentat […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »