Deixem pas al ciclocross

La Comunitat Valenciana acull entre octubre i gener una vintena de proves de ciclocross, per Julián Sáez

ciclocross-1

Fotos: Santi Arlandis

Cauen les fulles dels arbres, els llençols ja no molesten al llit, les pluges ja són més persistents… l’any comença a morir en la tardor i és l’hora de buscar als garatges les bicis de ciclocròs. La temporada del fang -tot i que de moment anem a deixar-ho en pols- ja ha començat. Ho va fer el passat 2 d’octubre, una vegada més a Xeraco.

Un creiximent imparable

Com han canviat les coses si fem la mirada enrere. Fa uns dies em recordava el meu amic José Antonio Quintero -un dels primers en practicar ciclocròs a València i que continua fent-ho com a master 50- que l’any 2002 a Sueca van participar 65 corredors, aleshores tot un èxit. Ara, només vegent la xifra de 390 inscrits a Xeraco, no queda massa be dir allò que el ciclocròs és el ‘germà menut’ del ciclisme de carretera.

19 proves en 3 mesos

Però no només les dades de la participació demostren el creixement d’esta disciplina que es disputa sols tres mesos a l’any. Esta temporada vegem 16 proves a la Challenge, a banda del campionat autonòmic, l’Internacional de València i, per si fora poc, el Campionat d’Espanya al cap i casal.

En total són 19 les curses que podrà realitzar un valencià o valenciana sense necessitat d’eixir de casa. Qui anava a dir fa poc més de 10 anys que estariem en xifres semblants a les de la potència del ciclocròs espanyol per excel·lència, el País Basc. No s’estaran fent les coses tan malament.

En definitiva, des d’ara i fins allà gener, el bon aficionat o aficionada al ciclisme no pot perdre’s -almenys- una prova de ciclocròs, eixe esport que es pot disfrutar en família, en un circuit tancat, envoltat de natura i al llarg de tot un matí. Com deia aquella cançò de Rafael Conde ‘El Titi’, qui el proba repetix. Jo no sé per què serà…

Felipe Orts

El ciclocròs ha aconseguit consolidar-se a la Comunitat Valenciana i per davant tenim una temporada apassionant. A més, tenim l’orgull de dir que el ciclocrossman del moment, Felipe Orts, és valencià i s’ha format en estes proves de Challenge des que era menut i…

ciclocross-2

Calendari Ciclocròs a la Comunitat Valenciana

 • 02/10  Xeraco Challenge
 • 09/10  l’Ènova Challenge
 • 16/10   Aiacor Challenge
 • 23/10  Camp de Mirra Challenge
 • 30/10  Aldaia Challenge
 • 01/11   Bunyol Challenge
 • 06/11   Sueca Challenge
 • 13/11    Carlet Challenge
 • 20/11   Picassent Challenge
 • 27/11    Montcada Challenge
 • 04/12   Mislata Challenge
 • 06/12   Vila-real Challenge
 • 08/12   Villena Challenge
 • 11/12    Vilanova Castelló Challenge
 • 17/12    Almussafes Challenge
 • 18/12   València Copa d’Espanya
 • 31/12    Xàtiva Campionat CV
 • 6/7/8   Gen València Campionats d’Espanya

Si vols llegir el reportatge sencer de CICLOCROSS de JULIAN SAEZ, ho tens al NUMERO 12 de la REVISTA SENSE LIMITS AVENTURA. Consulta ací continguts, punts de venda i suscripcions

sla-12-final

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »