Un campió centenari

Paco Martí guanya el mundial de 100km de veterans

15178233_1598200133821593_874657445028355500_n

Paco, en l’aplegada a meta

És tan fàcil com posar-se a córrer i no parar fins completar 100 km. I a més fer-ho  sent el millor del món en la teua franja d’edat. No, en realitat no és gens fàcil i eixa és la magnitud de la fita aconseguida per Paco Martí, de 64 anys, que diumenge es va proclamar campió del món en la categoria M60 en la prova de 100 km disputada a Los Alcácares,  Múrcia.

Veí de Benifaió, du quasi tota la vida corrent curses de fons i ultrafons. Ara, amb més edat, més que mai. L’atletisme és la seua passió i li ha servit també per superar obstacles en el camí en forma de problemes de salut.

Objectiu complit 

La prova es va disputar en un circuit de 10 km que els atletes havien de completar en 10 ocasions. Les condicions meteorològiques no van ajudar, amb pluja en molt moments de la competició.

Amb 8:40:31, a banda d’emportar-se el títol mundial Paco Martí ha batut el rècord d’Espanya de la categoria . Desprès de l’esforç diu sentir-se «content perquè he pogut fer esta prova gràcies a l’entrenament ben fet». És una recompensa a molts mesos de dedicació.

Va aplegar a Múrcia amb una xicoteta lesió causada en la marató de València sols 7 dies abans. Afortunadament no li va impedir complir el seu objectiu. A més, poques hores desprès de creuar la meta, dilluns a les 8:00 estava ja treballant, tot i que «amb la cama penjant», segons ha explicat.

Amb els suport dels companys

La participació —i el gran èxit— de Paco a Los Alcácares ha revolucionat  els membres del seu club, el Gómez Madrid Kangurs de Benifaió.  Des de la distància van seguir la seua participació als 100 km i el felicitaren per ser «l’orgull fet persona per al nostre club«.

img-20161127-wa0011

Moment del lliurament de la medalla de campió

Una bona collita d’èxits


img-20161127-wa0008
Els últims anys han sigut ben prolífics per a Paco. En este mateix 2016, s’ha proclamat campió d’Espanya de Marató en la seua categoria a Sevilla. Fa poc més d’un mes va guanyar també la Mitja Marató de València; també en este 2016 es va emportar la Marató Ojos Negros. L’any passat va ser el guanyador en M60 de la Marató de Castelló i segon en la de València.

L’atletisme per retrobar-se amb la vida

Paco Martí ha sigut sempre un gran aficionat a l’atletisme. No és casual que haja completat més de 50 maratons. En els últims anys la seua passió per l’esport ha adquirit un sentit encara més gran.

Problemes greus de salut irromperen en la seua vida i, contra quasi qualsevol pronòstic, se’n va eixir i els inacabables quilòmetres que recorre cada setmana han jugat un paper fonamental. Parlem en moltes ocasions de la força inspiradora que pot tenir l’esport, de com pot espentar una persona, fer-li trobar coratge i servir quasi que de brúixola per ajudar recuperar el rumb. Este és un bon exemple.

Autor: Josep Rodríguez

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »