Muntanya segura, aventura segura

En marxa la campanya de renovació i de noves llicències FEMECV amb l’objectiu d’arribar a les 20.000

Fer muntanya de la manera més segura. Fer aventura de la manera més fiable. Eixe és l’objectiu de la FEMECV (Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana) que ja ha posat en marxa la campanya de renovació i de noves llicències federatives per a 2017. L’objectiu, esta volta sí, arribar a les 20.000 llicències.

La llicència federativa és una ferramenta clau per tot aquell que faça muntanya, ja siga en l’àmbit local, nacional o internacional, en llicències de diferents preus i cobertures que s’adapten a les necessitats.

«La seguretat és una de les nostres premisses» explica Paco Durà, president de la FEMECV. Des de fa uns anys la FEMECV aposta per augmentar el nombre de llicències i enguany aspiren a arribar a les 20.000. «Al 2016 ens quedarem ben a prop, amb 18.400, una xifra que ens fa ser la federació que més llicències té de tota la FEDME. Això suposa també tindre més representants a l’assemblea i tindre més recursos per a tots».

La formació

Recursos com per exemple els cursos de formació que de forma reiterada plantetja la FEMECV als seus associats. «Ara al gener per exemple fem el cicle Formatiu Tècnic Esportiu de Mitja Muntanya i d’Escalada i Barrancs. Tractem de donar seguretat i que hi haja bons professional i bons formació en la gent».

Més rescats, però menys de federats

De fet, hi ha una dada cridanera com a balanç d’este 2016. Enguany s’ha incrementat el nombre de rescats i actuacions dels equips d’emergències a la Comunitat Valenciana. Ací al Sense Límits Aventura vos hem fet referència de la majoria d’eixes actuacions.

Però, curiosament, mentre augmenta el nombre de rescats per la major afluència de gent a les muntanyes per  l’anomenat efecte Decatlhon o efecte Calleja, en este temps s’ha reduit el nombre de sinistralitat entre els federats de la FEMECV. «Entenem que és perquè la gent que es trau la llicència té més consciència dels riscos. De fet de la majoria de rescats que s’han produit, només un 5% eren federats. la resta eren no federats» explica Durà.

Al Nadal, regala seguretat

Al Nadal és una bona oportunitat de regalar seguretat, cada una ací mateix, i també regalar-se-la als teus amics, familiars i èsser volguts. El millor que pots regalar-lo: seguretat a la muntanya. Convèncer-los de fer-se la llicència FEMECV perquè estiguen cobertes les vostres activitats a la muntanya.

LLICÈNCIA

Si vols tindre una informació més exacta de les diferents classes de llicència FEMECV i les cobertures que tenen cada una d’ells pots entrar a la web de la FEMECV www.femecv.com.

I també pots des d’ací els tràmits. Anima’t i al Nadal, regala’t seguretat!!

SENDERISME, TRAIL I… MARXA NORDICA

Als últims anys l’increment de les llicències federatives ha anat de la mà de l’explosió del Trail i les carreres per muntanya. Es manté la supremacia dels senderistes, amb la gran tradició de clubs i centres excursionistes a la Comunitat Valenciama, però els corredors per muntanya arriben quasi ja a un 35% de les llicències.

«El senderisme continua sent majoritari amb un 50%. Després els corredors per muntanya ja són quasi el 35/40% de les llicències, i la resta s’ho reparteixen entre els escaladors, barranquistes i ara també els practicants de la marxa nòrdica. Hi ha molta fent que està cridant-nos per a interessar-se per esta nova modalitat». 

La marxa nordica és, de fet, una de les novetats d’enguany quant a les activitats federtives. Esta modalitat de senderisme més actiu, entra per a 2017 dins del paraigües de la FEDME i ací a la Comunitat Valenciana tinre pròxim 8 d’abril el nostre Campionat Autonòmic.

L’ESCALADA I ELS JJOO

Altres dels esports que des de la FEMECV esperen incrementar quant al nombre de llicències és l’escalada. Especialmente després que haja entrat com a disciplina olímpica per a tokio 2020. «Això va a provocar que hi haja més gent interessada en els pròxim anys».

A la FEMECV ja fa temps que s’aposta per l’escalada i per atraure als més menuts, incloent a les competicions oficials FEMECV proves també per als més menuts. Com ens va comentar fa uns mesos Paco Durà. «La salud de l’escalada és excel.lent».

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

 1. Una setmana d’aventura | SLA - […] Al Nadal regala seguretat […]
 2. De marcha nòrdica per la Comunitat Valenciana | SLA - […] Al Nadal regala seguretat […]
 3. Fred i muntanya | SLA - […] Muntanya segura, aventura segura […]
 4. Una Gala per a tots | SLA - […] Muntanya segura, aventura segura […]
 5. Un Autonòmic de marxa nòrdica | SLA - […] Muntanya segura, aventura segura […]
 6. 15.00 llicències… i pujant | SLA - […] Muntanya segura, aventura segura […]
 7. Camí del rècord | SLA - […] Muntanya segura, aventura segura […]
 8. Camí del rècord de seguretat | SLA - […] Muntanya segura, aventura segura […]
 9. Muntanya segura a Setmana Santa | SLA - […] Muntanya segura, aventura segura […]
 10. Una llicència per a la tardor | Sense Límits Aventura - […] Muntanya segura, aventura segura […]
 11. Calendari provisional FEMECV 2018 | Sense Límits Aventura - […] Muntanya segura, aventura segura […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »