Volcans solidaris

El valencià Javier Oliver corona 5 gran volcans americans contra el càncer

L’expedició és una de les guardonades als II Premis SLA

En un escenari d’una grandesa i una bellesa impactant, el valencià Javier Oliver i el guia equatorià Pablo Chiquiza han dut a terme el repte solidari Encordados por la vida. L’expedició s’ha realitzat amb el suport d’AECC València  i ha recaptat fons destinats a la investigació oncològica.

La d’Equador és la segona parada d’esta aventura que ja va tindre un primer episodi als volcans xilens, i que ha estat votada com l’activitat de muntanya més destacada de 2016 als Premis Sens Límits Aventura.

Una avinguda de volcans

L’expedició va començar a l’Equador el passat 12 de gener. L’objectiu era recórrer una zona dels Andes batejada com l’Avinguda dels volcans. La primera estació va ser El Corazón, de 4780 metres. Va ser un ascens completament en solitari sense que Javier i Pablo es creuaren amb ningú.

Dos dies desprès, es dirigiren al Volcà Rumiñahui, de  4600 metres d’altitud. Va ser un ascens ràpid envoltats d’una «bellesa juràsica«, segons explica Javier.

Més altitud

L’endemà, el repte es feia més gran. El tercer objectiu era el volcà Illiniza Norte, de 5126 metres. Les condicions eren pitjors que els dies anteriors amb boira i neu recent.

Desprès de poques hores de descans, l’Illiniza Sud, de 5.248 metres, era el següent en caure. L’ascensió a este volcà es fa per una zona de glacials i seracs. Les condicions van ser bones i completaren el recorregut en poques hores.

El tram final

Per als últims dies quedaven els dos obstacles més elevats. En primer lloc, el volcà Antisana, de 5704 metres. Javier i Pablo van protagonitzar una ascensió a bon ritme i coronaren poc abans de l’alba, amb una temperatura de 12 graus sota zero.

L’última de les ascensions previstes era la del Chimborazo, de 6.310 metres, però que va ser impossible per les males condicions de la muntanya.

El projecte solidari

L’objectiu de l’expedició era doble; per una banda recaptar fons però també fer una tasca de conscienciació. El compromís era aconseguir l’equivalent en euros a l’altitud del volcà més elevat d’entre els coronats.


Eixos 5704 euros corresponent als metres de l’Antisana els ha donats un empresari valencià a l’AECC per destinar-los a la investigació oncològica. Al mateix temps, es busca difondre els valors de la muntanya i una vida saludable, així com la sensibilització ciudadana per a la lluita contra el càncer.

Guardonats als II Premis SLA

Javier Oliver i la Carmen González-Meneses són dos habituals de les expedicions d’aventura i solidàries i així ha estat reconegut pels lectors de Sense Límits Aventura.

Encordados por la vida ha sigut guardonada per votació popular com a l’activitat de muntanya més destacada de 2016. Divendres  estaran a la Gala SLA per recollir el seu premi.

Autor: Josep Rodríguez

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ascensió de rècord a l’Aconcagua | SLA - […] El cap de setmana passat l’Aconcagua va viure una ascensió històrica. Emmarcat en el projecte mèdic Ecuador más cerca…
  2. Ascensió de rècord a l’Aconcagua | SLA - […] El passat 11 i 12 de febrer l’Aconcagua va viure una ascensió històrica. Emmarcat en el projecte mèdic Ecuador más…
  3. Desde mis zapas | Sense Límits Aventura - […] Volcans solidaris […]
  4. L’Everest de Javier Oliver | Sense Límits Aventura - […] Volcans solidaris […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »