El millor cinema d’aventura a Canet

El prestigiós Bilbao Mendi Film Festival fa una parada dissabte a Canet d’En Berenguer on projectarà els films més destacats de l’última edició

Bilbao acull anualment un dels festivals de cinema de muntanya de referència, el BMFF, que té també un vessant itinerant per compartir els títols més destacats en diversos punts d’Espanya.

Dissabte 18 de febrer, la localitat de Canet d’En Berenguer acollirà la tercera edició del Mendi Tour i es projectaran quatre pel·lícules guardonades a Bilbao, en una activitat que organitzet des del Club de Muntanya Rotipet.

Les audiovisual tindrà lloc a partir de les 19:30 h a l’Auditori Municipal a un preu de 3 euros. Tota la recaptació estarà destinada a una causa solidària al Nepal.

L’Everest per començar

El primer dels films que s’ofereix és Everest Base Camp 5300m, que va ser reconegut com el millor curtmetratge al BMFF 2016.

La pel·lícula ens apropa al camp base de la muntanya més alta del planeta, que cada any es munta i és desmunta convertint-se en una xicoteta ciutat. Els autors conviden amb este film a reflexionar sobre la massificació de les muntanyes més importants.

 El desafiament de l’Anapurna III

Sense eixir dels Himàlaies, Anapurna III Unclimbed ens conta història d’una expedició austríaca que es va enfrontar l’any passat a un dels grans reptes alpinístics: l’aresta sud-est de l’Anapurna III.

La pel·lícula fa palès el patiment i els problemes amb què es va trobar l’equip durant les 5 setmanes que va durar l’expedició.

Bogeria a Groenlàndia

El tercer títol del Mendi Tour és Dodo’s Delight, guardonada amb el premi a la millor pel·lícula d’aventura al BMFF. Entre la mar i l’escalada, la pel·lícula ens mostra la divertida aventura d’un grup d’amics per Groenlàndia i l’Illa de Baffin.

La colla va viure una experiència per a recordar tota la vida, i ho van fer amb bon humor i gaudint-ho al màxim.

Llibertat als Carpats

L’última de les pel·lícules a escena és Freedon Under Load, guanyadora del Gran Premi BMFF 2016. El film, de producció eslovaca, relata la vida de l’última generació de portejadors dels Tatres, la cordillera que separa Esolvàquia i Polònia i que marca el sostre dels Carpats.

L’ajuda és necessària

Solidaritat amb el Nepal

El Mendi Tour Canet 2017 té també un vessant solidari. Tota la recaptació estarà destinada al projecte Abraza Nepal. Amb diverses iniciatives, esta causa solidària busca destinar fons a l’ONG SOS Himalaya, que desenvolupa tasques de reconstrucció desprès dels greus terratrèmols de 2015.

Entre els projectes ja realitzats o en execució, SOS Himalaya ha construït escoles i centres d’acollida.


Més dades:

Autor: Josep Rodríguez

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Una setmana d’aventura | SLA - […] El millor cinema d’aventura a Canet […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »