La pol.lèmica dels peus

Revisem la normativa després que la Marató de l’Espadà desqualificara 3 corredors que volien fer la prova amb sandàlies

Pol.lèmica en el món de les carreres per muntanya arran del que passat diumenge 19 de febrer va ocòrrer a la XIX Marató de l’Espadán a Segorbe.

3 dels corredors van ser desqualificats de la prova perquè pretenien fer els 42’5 km 1103+ de la Marató de l’Espadán amb sandàlies d’acord amb la filosofia minimalista que fan servir al club 5 dedos de València.

«Les sandalies són per a la platja, no per a correr per muntanya» és la frase amb un dels jutges els va comunicar la decisió, segons informa el diari Levante-EMV.

El conflicte arriba de la interpretació que es fa de la normativa vigent i aplicable a les carreres per muntanya homologades FEMECV (Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana)

La normativa

Segons l’article 6.2.1 del reglament de la FEMECV, «Per a participar a la prova cada esportista haurà d’utilitzar calçat i vestimenta adient per a la pràctica de carreres per muntanya», sense que quede especificat de forma més detallada.

Si ho fa la normativa FEDME en el seu article 4.2.2. «Serà obligatori l’us de sabatilles de trail running. Els corredors podran participar a les proves amb calcer minimalista o alternatiu sota la seua única i exclussiva responsabilitat, prèvia suscripció del document d’exenció de responsabilitat que l’organització posarà a la seua disposició».

Però a la Comunitat Valenciana les carreras per muntanya homologades per la FEMECV es regeixen per la normativa FEMECV que deixa més oberta la interpretació de cada jutge en el procés de revisar el material.

SEGORBE I EL DESCALCISME

Resulta curiós que la incidència amb els 3 corredors que volien fer la prova en sandàlies s’haja donat a Segorbe, localitat que des de fa temps està vinculada de forma especial al descalcisme i al minimalisme.

A Segorbe té lloc des de fa dos anys el Trofeu Internacional Descalcista, que organitza el Club d’Atletisme Saltamontes i està amparada per Emilio Sáez Soro, un dels més destacats defensors del descalcisme.

Emilio és autor de diversos libres com ara «La Aventura de correr descalzo» on explica com córrer sense les sabatilles convencionals va ser el mètode que va trobar per acabar amb les seues dolències.

De fet, passat cap de setmana va estar corrent deslace la Marató de Castelló i també ha participat en estos anys en algunes carreres per muntanya com ara la Entreparets o la CMO Olocau entre d’altres

El minimalismo más extremo


Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »