Una dedicatòria molt sentida

El Trail Solidari d’Alcoi dedica la seua edició 2017 als Grups de Rescat a la Comunitat Valenciana

Una dedicatòria molt sentida… i encertada. El Trail Solidari Ciutat d’Alcoi ha anunciat este dissabte 25 de febrer la seua dedicatòria per a l’edició del 2017 que anirà per als Grups de Cerca i Rescat de Persones.

Són 5 els organismes que rebran esta dedicatòria tal i com s’ha anunciat a l’acte d’este migdia amb la presència dels responsables de cada un d’eixes entitats: GREIM Guàrdia Civil, Bombers, Creu Roja, Agrupació Proteccio Civil Alcoi i Associació ACIF d’Alcoi. 

«És un reconeiximent necessari perquè tots estos col.lectius fan una tasca molt important que moltes vegades no té una visualización en el dia a dia» explicava Paco Fuster de l’Associacio +Que un Trail

El Trail Solidari Ciutat d’Alcoi té un protagonista especial cada any. Un col·lectiu diferent rep la dedicatòria de manera que el Trail els ret homenatge. La d’enguany es donarà a conéixer

L’any passat la dedicatòria va ser per als investigadors del càncer; en 2015 per al personal sanitari, familiars, amics i malalts i en 2014 els homenatjats foren els xiquets que pateixen la malaltia.

L’aventura va començar fa 5 anys i s’ha convertit ja en un referent de la solidaritat a la Comunitat Valenciana. El 8 d’abril se celebra la V edició del Trail Solidari Ciutat d’Alcoi que, com cada any, té una dedicatòria especial.

Pots fer la teua aportació

La història del Trail Solidari va començar en 2010 fruit de l’experiència de Paco Fuster, qui va superar un càncer. Llavors va decidir posar en marxa la prova solidària per col·laborar amb aquells qui pateixen esta malaltia i amb els qui ajuden a superar-la.

Es recapten fons tant per a l’AECC com l’Associació per al Suport i Ajuda en el Tractament del Càncer (SOLC). Qualsevol persona pot fer la seua contribució a través de la iniciativa Dorsal 000. Es poden fer els donatius a la web de la prova.

Recorregut exigent i espectacular

El Trail Solidari Ciutat d’Alcoi es disputa sobre una distància de 51 quilòmetres amb un desnivel positiu acumulat de +2300 metres. La prova transcorre per l’entorn del Parc Natural de la Serra de Mariola i té com a punt més elevat el Montcabrer amb els seus 1390 metres d’altitud.

El dur perfil de la prova

És un recorregut dur i espectacular amb zones tècniques, sendes i camins. S’espera la participació de 700 esportistes en esta prova que se celebra el 8 d’abril.

Una filosofia diferent

Potenciant el treball en equip

Altra de les particularitats del Trail Solidari Ciutat d’Alcoi és la seua modalitat de competició, per equips. Els participants han de fer-ho en grups de 4 i el temps el marca l’últim en creuar la meta.

D’esta manera es reforça l’esperit solidari de la prova i l’experiència dels anys anteriors indica que la gran majoria dels equips creuen la meta junts. Hi ha categoria masculina, femenina i mixta.

També una marxa senderista

A banda del Trail també es pot participar en este esdeveniment en una modalitat menys exigent: la Marxa Solidària que no es competitiva.

Els 500 participants que s’esperen recorreran 26 quilòmetres per la Mariola, en un circuit que enguany s’ha ampliat en 3 quilòmetres respecte a l’edició de l’any passat. Com en el trail, també la participació és per equips.

Alcoi, ciutat d’investigadors

Com a part del programa associat al Trail Solidari, la ciutat d’Alcoi acollirà el 24 de març la II Trobada d’Investigadors de Càncer. La jornada estarà divida en 4 simposis que analitzaran la investigació del càncer des de diferents perspectives: investigació bàsica, prevenció i salut pública, investigació translacional i investigació aplicada.

El congrés comptarà amb la participació d’Héctor Peinado, del Centre Nacional d’Investigacions Oncològiques. Peinado oferirà una ponència sobre el procés de metàstasi dels tumors i les opcions per frenar-los.


La carrera més llarga

Corrent amb el cor… i amb les mans

Autor: Josep Rodríguez

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. El dia de la solidaritat a Alcoi | SLA - […] Una dedicatòria molt sentida […]
  2. Jornada de seguretat en muntanya a Alacant | Sense Límits Aventura - […] GREIM va ser una de les entitats homenatjades en el Trail Solidari Ciutat d’Alcoi disputat el mes […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »