La Lliga es decideix a Callosa

Antonio Martínez i Eva Bernat principals favorits per aconseguir diumenge a Callosa el Campionat de Lliga CxM FEMECV

«Callosa és molt tècnica i allà pot passar de tot». És l’advertència que llancen alguns dels corredors que pròxim diumenge 5 de març es donaran cita a VI Callosa Extrem, tercera i última prova del Campionat de Lliga CxM València FEMECV. Allà arriben amb clar avantatge els actuals liders Antonio Martínez (Marathon Crevillent) i Eva Bernat (Like Sport Lurbel), però…

La carrera més tècnica

Seran 22 km 1600 + molt intensos en la que diuen és un a de les carreres per muntanya més tècniques que hi ha a la Comunitat Valenciana, amb una doble ascenció i una doble baixada de vertigen per el barranco del Yayo, amb rampes d’ascens i de descens superiors al 50% de desnivell. Són 1600+ de desnivel tenint en compter que el punt de pas més alt són 570 d’altitut.

Córrer sense córrer

«M’han dit que ahi córrer, córrer no es pot córrer molt» ens comenta Antonio Martínez l’actual líder en categoria masculina absoluta. El corredors/orientador d’Onil és el principal favorit després d’ahver aconseguit la victòria a les dos proves anteriors a Crevillent i a la Vall d’Uixó i compta amb un temps sustancials d’avantatge respecte dels seus rivals. Però no es refia.

«No he corregut mai en eixa zona i eixiré conservador fins a que vega com és allò» reconeix Antonio, que a més vé d’estar 4 dies competint a Portugal a una prova d’Orientació.

La seua principal amenaça a Callosa será Miguel Angel Sánchez Cebrián (Like Sport Lurbel) que tot i estar a una distància sustancial de 4 minuts i 20 segons, tractarà d’apurar les seues opcions. «Antonio està molt lluny i molt fort» reconeix el de Petrer. «Tractarem de mantindre la segona plaça i a vore que passa. Callosa és molt tècnica i allà pot passar qualsevol cosa».

La lluita pel pòdium

A més de la victòria individual a la prova, i la victòria individual al Campionat queda també la lluita pel pòdium i ahí hi haurà també que les opcions dels corredors que arriben ben colocats. Ara mateix per temps el tercer és el jove David Frances (Marathon Crevillent) que està a 04:28 de la primera plaça. Per darrere d’ell homes més experimentats com Mario Bonavista (Mur i Castell-Tuga) o José Antonio Luna (Marathon Crevillent).  

Bernat en dones

En categoria femenina la victòria al Campionat de Lliga CxM FEMECV té nom i cognoms: Eva Bernat (Like Sport Lurbel). Excepte sorpresa majúscula, la corredora de Cheste podrà viure una prova tranquila dosificant els 14 minuts d’avantatge que té respecte de la segona classificada, la seua companya de club Ana Tauste i els vora vint minuts que té respecte de Gemma Macia (Marathon Crevillent) tercera classificada.

La lluita dels clubs

A més de la lluita individual, Callosa definirá també la classificació final per clubs. En homes el Marathon Crevillent vol mantindre la hegemonia per davant del Like Sport Lurbel, i en dones s’intercanvien els papers, és el Like Sport Lurbel qui li trau avantatge sustàncial al Marathon Crevillent

GRANS GUANYADORS

La VI Callosa Extrem viurà diumenge la seua sisena edició, en una prova que de la mà del Centre Excursionista de Callosa va consolidant-se any rere any. Des del seu inici és manté constant el nombre de valents que s’atreveixen en una prova tan dura i tècnica com esta.

Entre els que han participat al llarg de les passades edicions, alguns noms d’ilustres guanyadors que han aconseguit la victòria com ara Emili Sellés al 2016 o Sebas Sánchez al 2015.

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. La ‘dictadura’ d’Antonio i Eva | SLA - […] La Lliga es decideix a Callosa […]
  2. Una setmana d’aventura | SLA - […] La Lliga es decideix a Callosa […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »